Sute de naţionalişti spanioli au mărşăluit în memoria generalului Franco (GALERIE FOTO)

1 1.550

Peste 300 de naţionalişti spanioli, alături de camarazii lor din Italia şi Franţa, au demonstrat în noaptea de sâmbătă spre duminică la Madrid în memoria fostului conducător al statului, generalul Franco, şi a lui  Jose Antonio Primo de Rivera, întemeietorul Falangei Spaniole.

Participanţii au plecat apoi în marş spre mausoleul ridicat lângă Madrid, în Valea celor Căzuţi, unde sunt îngropaţi combatanţii din ambele tabere din timpul războiului civil dintre anii 1936 şi 1939. Aici a fost oficiat un parastas pentru a marca 36 de ani de la moartea generalului şi deasemenea 75 de ani de la execuţia lui Jose Antonio Primo de Rivera, fondatorul Falangei, partidul care a oferit baza ideologică a regimului franchist. Mormintele celor doi eroi naţionalişti ai Spaniei, ambii trecuţi la cele veşnice în 20 noiembrie, se află în incinta complexului monumental săpat în stâncă, în interiorul uneia dintre cele mai mari biserici catolice din lume.

Jose Antonio a fost capturat pe 6 iulie 1936 în timpul războiului civil şi a fost tinut prizonier în inchisoarea din Alicante până când un “tribunal” compus din comunişti şi anarhişti l-a condamnat la moarte şi l-a executat pe 20 noiembrie 1936. După victoria naţionaliştilor, Falanga a devenit partid unic de guvernământ.

Generalul Franco a condus statul iberic într-o manieră autoritară din 1939 până în 20 noiembrie 1975, când a murit la vârsta de 82 de ani. În toată această perioadă Spania s-a bucurat de stabilitate politică, fapt ce a dus, în opinia nostalgicilor regimului, la creşterea nivelului de trai şi la dezvoltarea industrială a ţării.

Franco a cerut ca după moartea sa să fie reinstaurată monarhia, care fusese abolită încă din 1931, numindu-l succesor pe Juan Carlos de Bourbon, actulul rege al Spaniei. Odată ajuns pe tron acesta a renunţat la regimul autoritar în favoarea democraţiei liberale. Sursa: FrontPress.ro

Sursa: frontpress.ro

1 Comment
 1. sanda alexandru says

  Cinste nationalistilor cu Dumnezeu in suflet.
  Cind oare vom vede si in tara noastra asemenea manifestatii?
  De ce oare pe net sunt destui care se revendica la miscarea leginara,in esenta la credinta si nationalism dar nu ies public?
  Vara este un prilej minunat si nu trebuie sa hibernam in nepasare.
  Miine va fi prea tirziu.Fortele raului_iudeo-masoneria- lucreaza.
  TRAIASCA ROMANIA
  TRAIASCA LEGIUNEA SI CAPITANUL
  DOAMNE AJUTA NEAMUL ROMANESC

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php