Martirii Legiunii omagiați de filiala PPP Argeș de Ziua Sfinților Arhangheli

2 1.097

De Sărbătoarea Soborului Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, o sărbătoare cu semnificație deosebită pentru Legiunea Arhanghelul Mihail, la inițiativa filialei județene Argeș eroii martiri ai Legiunii au fost omagiați la sediul filialei județene a Partidului Pentru Patrie din Pitești si la biserica cu hramul Sf. Mare Mucenic Gheorghe din localitate, cu ajutorul preotului paroh si a vrednicilor slujitori ai parohiei. Au fost prezenți șeful filialei Emanuel Codausi , vicepreședintele Ovidiu Kiru ,  d-l Ungureanu din partea organizatiei Ratesti , camarazi din Brădetu (nepoata colonelului Toma Arnăuțoiu erou al Rezistenței anticomuniste) precum și camarazii bucureșteni.

Intenția inițială a camarazilor argeșeni a fost ca slujba de pomenire a tuturor celor căzuți in credință legionară să aibă loc la o biserică din localitatea argeșeană cu hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, însă aceștia au fost refuzați categoric de un slujitor al bisericii, traumatizat probabil de frica de a cunoaște și aprecia istoria adevarată, si pe eroii ce s-au jertfit pentru Cruce si Neamul Românesc, frică ce le-a fost inoculată oamenilor in perioada comunistă.

Ulterior a avut loc o întâlnire camaraderească, în cadrul căreia, într-o atmosferă deosebită de prietenie, camarazii argeșeni și bucureșteni au avut prilejul de a se cunoaște mai bine și a-și împărtăși gânduri legate de idealurile creștine și naționale ale Mișcării Legionare, modalități de a le face cunoscute cât mai multor români precum și de extindere a organizațiilor locale și centrale ale PPP.

Așa să ne ajute Dumnezeu !

Sursa: pentrupatrie.ro

2 Comments
  1. alex says

    Felicitari.

  2. Robert says

    Un lucru bun

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php