Genocidul e doar pentru români. Ministrul UDMR Cseke Attila a inchis 67 de spitale. Nici unul din Harghita si Covasna.

5 675

Maria Petrascu: Cseke, demisia!

67 de spitale s-au inchis ieri in baza Hotararii de Guvern 345 din 31 martie 2011 . Repet, din 31 martie, 2011.
Cum s-au inchis am vazut cu totii, siderati, privind imaginile filmate ale tuturor televiziunilor si citind reportajele cutremuratoare din presa scrisa si online.

Personal am avut senzatia unui exod, a unei evacuari fortate, determinata de o calamitate naturala sau de una nucleara. Nou-nascuti in incubatoare “zburau” pe scarile spitalelor, mame lauze, care abia se tarau, cu sondele si furtunele in mana, dezorientate si inspamaintate, asteptand nici ele nestiind ce, in curtile spitalelor, bolnavi operati, imobilizati in carucioare, scosi din saloane de brancardieri, batrani suferinzi, disperati si cocarjati, care spuneau, cu voce pierita, ca se duc acasa sa moara…
Asa s-a derulat ieri filmul apocalipitc al aplicarii in pratica a Hotararii de Guvern 345 din 31 martie 2011. Hotarare care a iesit de la tiparnita Monitorului Oficial abia pe 1 aprilie. Si care a creat haos pentru ca managerii de spitale nu aveau de unde sa stie, dinainte, care spitale vor ramne si care vor fi inchise, fiindca listele, cum bine stim, pana sa se adopte Hotararea de Guvern, s-au tot schimbat, ca pampersii, functie de lobby si interese poltitice.
Nu am avut ragazul necesar sa fac o analiza de detaliu pentru a vedea ce culoare poltica au localitatile in care s-a satabilit, intr-un final, ce spitale se inchid. Poate o veti face dumneavoastra.
Nu pot insa sa nu observ, cu mirare, cu mare si deosebita mirare, chiar cu stupoare, ca NICIUN SPITAL DIN JUDETELE COVASNA si HARGHITA nu se afla printre cele 67 de spitale din care bolnavii au fost scosi pe branci.
La fel cum, cu aceeasi stupoare, am luat cunostinta si de declaratia de ieri a ministrului Sanatatii, Cseke Attila, care recunoaste ca in multe spitale a fost haos, dar vina, spune acesta, este a managerilor, care au stiut din timp ca se inchid spitalele si nu au facut nimic.
Da, din timp , s-a stiut, teroretic, dar practic doar dupa ce a iesit de la tipar Hotararea de Guvern 345 din 31 martie. Adica pe 1 aprilie, domnule ministru Cseke! Iar haosul, oricat v-ati spala dumneavostra pe maini, ca Pilat din Pont, va apartine in totalitate, fiindca ar fi trebuit sa va implicati direct si sa coordonati in totalitatea acest proces delicat si dureros in asa fel incat el sa nu afecteze bolnavii si asa suferinzi si disperati ca nu se pot trata cum trebuie din cauza lipsei de bani si din cauza masurilor tot mai restrictive pe care le practicati cand vine vorba de sanatatea romanilor.

In numele acestora, domnule ministru Cseke, va cer demisia deindata! Dar stiu ca nu o sa lasati ciolanul gras din care mai aveti de ros, pentru ca, nu-i asa, domnule Cseke, n-ati ajuns inca la os , asa cum a ajuns cutitul, pentru romanii de a caror sanatate
nici in cot nu va doare!

Maria Petrascu / Ziare.ro

Vezi si:

Cele mai multe spitale se închid în judeţele Argeş şi Prahova, câte patru. La polul opus se află spitalele din judeţele Brăila, Covasna, Dolj, Harghita, Satu Mare, care rămân intacte.

UPDATE Adevarul: Nou-născuţii de la Caritas, mutaţi în trei maternităţi

Bebeluşii de la Spitalul Caritas au fost transferaţi la la spitalele Cantacuzino, Panait Sârbu şi Filantropia. Astăzi ultimii bolnavi sunt mutaţi în alte unităţi sanitare din Capitală.

De două zile mutăm bolnavii în spitalele municipalităţii. Astăzi (vineri, n.r.) mai avem cam 60 de bolnavi, dintr-un total de 220 cât am avut la începutul săptămânii. Este vorba despre 35 de pacienţi netransportabili din secţia Medicală, cinci din Chirurgie şi cam 20 de copii“, a declarat directorul general al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, doctorul Marius Savu. Vezi foto aici!

Clădirea Spitalului Caritas este retrocedată de şase ani Fundaţiei Caritatea. Singurul pavilion care mai aparţine municipalităţii are 80 de paturi şi va fi transformat în cămin de bătrâni.

Lista a fost publicata joi seara în Monitorul Oficial. În document se propune transformarea lor în cămine de bătrâni. De ce s-a luat măsura?

“Asigurarea de servicii spitaliceşti conform normelor aprobate”, “asigurarea continuităţii asistenţei medicale pe toate liniile de gardă aprobate”, “distanţa faţă de spitalele cu un nivel superior de competenţă”, “accesibilitatea populaţiei din zona deservită la servicii medicale de urgenţă prespitaliceasca şi transport medical”.

Lista spitalelor, pe judeţe

Alba
1Spitalul Orăşenesc Ocna Mureş
2Spitalul de Boli Cronice Zlalna
3 Centrul de Sănătate Baia de Arieş

Arad
4Spitalul Comunal Gurahonţ
5Centrul de Sănătate Chişmeu-Criş
6Spitalul Orăşenesc Sântana

Argeş
7Spitalul „Dr.Teja Papahagi” Domneşti
8Spitalul _Dr. Ion Crăciun” Călineşti
9Spitalul de Boli Cronice Mozăcem
10Spitalul de Boli Cronice Rucăr

Bacău
11 Spitalul Orăşenesc „loan Lascăr” Comăneşti

Bihor
12 Spitalul Orăşenesc Ştei
13 Centrul de Sănătate Bratca

Bistriţa Năsăud
14 Centrul de Sănătate Teaca

Botoşani
15 Sanatoriul de Pneumoftiziologie Guranda
16 Spitalul Orăşenesc Darabani
17 Spitalul Comunal Truşeşti

Braşov
18 Spitalul Municipal Săceie
19 Spitalul de Boli Cronice Victoria
20 Spitalul Municipal Codlea

Buzău
21. Spitalul Comunal Vintilă Vodă
22 Centrul de Sănătate Pârscov
23 Spitalul de Boli Cronice Pătârlagele

Bucureşti
24 Spitalul Clinic Caritas Acad. “N.Cajal”

Caraş Severin
25 Spitalul de Boli Cronice Bocşa
26 Spitalul Comunal Bozovici
27 Spitalul Orăşenesc Anina

Călăraşi
28 Spitalul Orăşenesc Budeşti

Cluj
29 Centrul de Sănătate Moeciu

Constanţa
30 Centrul de Sănătate Băneasa

Dâmboviţa
31 Spitalul Orăşenesc Titu

Galaţi
32 Spitalul de Boli Cronice Iveşti

Giurgiu
33 Centrul de Sănătate Ghimpaţi

Gorj
34 Spitalul Orăşenesc Bumbeşti-Jiu

Hunedoara
35 Spitalul de Boli Cronice Petrila
36 Centrul de Sănătate Călan

Ialomiţa
37 Spitalul Orăşenesc Ţăndărei

Iaşi
38 Spitalul Orăşenesc Târgu Frumos

Ilfov
39 Spitalul Orăşenesc „Dr. M. Burghele” Buftea
40 Spitalul Comunal Periş

Maramureş
41 Spitalul de Boli Cronice Baia Sprie
42 Centrul de Sănătate Şomcuţa Mare

Mehedinţi
43 Spitalul Orăşenesc Strehaia
44 Spitalul Orăşenesc Vânju Mare

Mureş
45 Spitalul Orăşenesc Sărmaşu

Neamţ
46 Spitalul Orăşenesc Bicaz
47 Spitalul Orăşenesc Roznov

Olt
48 Centrul de Sănătate Drăgăneşti-Olt

Prahova
49 Centrul de Sănătate Bălteşti
50 Preventoriul TBC Poiana Ţapului
51 Centrul de Sănătate Plopeni
52 Centrul de Sănătate Urlaţi

Sălaj
53 Spitalul de Boli Cronice Cehu Silvaniei

Sibiu
54 Spitalul Orăşenesc Cisnădie
55 Spitalul de Boli Conice Solca

Teleorman
56 Centrul de Sănătate „Regele Carol I Depăraţi
57 Centrul de Sănătate Cervenia
58 Centrul de Sănătate Furculeşli

Timişoara
59 Centrul de Sănătate Buziaş
60 Centrul de Sănătate Ciacova

Tulcea
61 Spitalul Orăşenesc Babadag
62 Centrul de Sănătate Sulina

Vaslui
63 Spitalul Orăşenesc Negreşti
64 Spitalul de Boli Cronice „Dr.I.T.Nicolaescu” Tutova

Vâlcea
65 Spitalul Orăşenesc Bălceşti

Vrancea
66 Spitalul Orăşenesc Mărăşeşti
67 Spitalul Orăşenesc Odobeşti

sursa listei: Impact News

5 Comments
 1. Robert says

  Genocid cu acte in regula.
  Asta se intampla in aceasta tara si aceasta politica de genocid se poate observa in mod special in Ministerul Sanatatii. Nu conteaza daca se intampla voit sau din prostie, ideea este ca se intampla si trebuie sa luam atitutdine impotriva criminalilor.

  Oamenii trebuie sa realizeze ca trebuie sa se implice si sa schimbe aceasta mafie care conduce Romania.

 2. mda says

  cand am vizitat gurahontul am vazut si spitalul „comunal”…e un fost conac imens care ar putea adaposti cel putin 50 de familii nevoiase care nu au unde locui…la manevra cu inchis spitalele nu e de vina doar mongolul, mai sunt si criminalii care au aprobat porcaria asta

 3. alex says

  Poi cum sa inchida spitalele unde ei cer Autonomie , doar nu ar fi ei prosti.
  Toata politica e o nesmitire in ziua de azi, nici macar nu se mai ascund ne rad in fata. Am ramas si fara Spitale se pare ca Masoneria isi freaca bine palmele.

 4. Alex says

  sa-si dea demisia tot guvernul de tradatori care-i cocoloseste pe toti, nu ungurii sau alte minoritati sunt de vina ci acei care le tolereaza nenorocirile, tradatorii romani in frunte cu securistul sef de la Anvers, Basescu.

 5. Milly says

  Ma doare foarte mult sa vad ce se intampla in ro…..eu sunt plecata de multi ani si de fiecare data cand aud cateceva de ro e de rau….oamenii sunt atat de disperati incat le e frica si sa se revolte….
  Cred ca singura solutie care ar mai rezolva ceva in ro este o revolutie….dar o revolutie care sa distruga toti viermii si paravitii din conducere….

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php