Şantajul lui Băsescu. Preşedintele condiţionează creşterea economică de proiectul Roşia Montană!

7 1.255

Băsescu, către miniştri: „Nu va faceţi iluzia creşterii economice de 3,5%, dacă nu deschideţi exploatări de metale”.

În discuţia cu miniştrii cabinetului Boc, preşedintele Băsescu a recurs la un şantaj ordinar. El a exclus creşterea economică ţintită la 3,5% afirmînd că aceasta nu va fi posibilă fără deschiderea exploatărilor de metale. „Locul unde ne putem replia rapid e mineritul de aur, argint şi cupru. Redeschiderea exploatărilor nu necesită subvenţii. (…) Nu vă faceţi iluzia creşterii economice de 3,5-4% dacă nu deschideţi exploatări de metale. Şi vă spun eu – pentru că se simte şi vedem cifrele – încetinirea ritmului de creştere economică exact pe pieţele pe care Romania exportă. Vă sugerez să pregătiţi un buget pentru anul 2012 care să n-aibă nicio legatură cu alegerile, ci care să aibă legatură cu realitatea. Şi asta înseamnă un buget care să ia în consideraţie o creştere de 2 – 2,5%. Dar bazată pe investiţii”, a spus Băsescu, referirea la recenta sa campanie de lobby pentru proiectul de la Roşia Montană fiind evidentă.

Se apreciază că Băsescu intenţionează să transmită astfel populaţiei un mesaj subliminal avînd caracterul unui şantaj economic: vreţi creştere economică şi, implicit, creşterea veniturilor? Atunci ne trebuie minerit la Roşia Montană.

 

7 Comments
 1. mda says

  o sa deschidem exploatarile miniere cand o sa dispara hotii de la guvernare si aurul va intra direct in conturile scolilor/spitalelor/unitatilor militare inchise de „ai dreq de hoti”…pana atunci luati-va labele si gandul de la aurul romanilor!

 2. dan says

  Daca trebuie sa ne axam pe investitii, haideti sa investim noi, poporul roman in exploatarea aurului.Sa propunem donarea a unui euro de persoana pentru a se incepe exploatarea de catre romani si aurul sa ramana in Romania,si sa fie folosit in demararea altor investitii

 3. Supraveghere video says

  Salut. Chiar daca subiectul in sine ma interesa mai putin, eu fiind in cautare de alte informatii, am citit cu placere ce s-a discutat pe-aici. Va sfatuiesc sa continuati in ceea ce faceti, ca bine faceti, si sa ne revedem cat mai repede.

 4. Camere de supraveghere says

  Salutare. Am urmarit cu interes discutia voastra si parerea mea e ca niciodata nu poate fi toata lumea multumita. Depinde cum privesti problema, de ochelarii prin care te uiti. Astea fiind spuse, te sfatuiesc sa continuui pentru cei care te aproba si in ciuda celor care au alta parere. Multa bafta.

 5. Tratamente Cancer says

  Apreciez blogul si ce vad aici. Intodeuna am fost de parerea ca in interactiunea blogerilor se nasc idei care pot si fructificate de toti cei care contribuie la discutie. Acum, fiecare din noi e clar ca gandim putin lateral de ceilalti si asta e normal.

 6. Pantofi says

  Salutare tuturor. Impresia cu care raman dupa ce am citit pe-aici e ca pe net nu te poti plictisi, in plus poti gasi chiar si intamplator(ca mine) informatii interesante, utile. Pentru ca munca voastra e apreciata, dati-i inaite! Multa bafta!

 7. Triciclete says

  Apreciez ca pe acest blog exista deschidere spre comunicare si te felicit pentru asta. E de faptul scopul in sine al platformei de blogging. Important este ca cei care viziteaza un anumit site sa fie invitati sa isi spuna parerea, fie ca sunt pentru sau impotriva.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php