Kovacs: Investitia de la Rosia Montana este paguboasa pentru Romania

0 644

Consilierul prezidential Peter Eckstein-Kovacs a semnat o petitie prin care asociatia Transilvania Verde ii cere ministrului Culturii sa retraga certificatul de descarcare arheologica, pentru masivul Carnic, de la Rosia Montana.

Dupa ce a semnat protestul, in Piata Unirii din Cluj-Napoca, Peter Eckstein-Kovacs a declarat presei ca s-a raliat demersului pentru ca, in opinia sa, investitia de la Rosia Montana este una paguboasa pentru Romania.

Imi face mare, mare placere sa semnez apelul celor de la Transilvania Verde, prin care protesteaza impotriva, investitiei, sa ii zicem asa, de la Rosia Montana. Este o pozitie de a mea arhicunoscuta, pe care o repet de cate ori trebuie sa o repet, pentru ca este o afacere paguboasa pentru Romania. Eu sper ca nici toamna asta, nici in toamna viitoare si nici la Zilele Maghiare din 2023 nu vom avea parte de cianuri, nici la Cluj, nici la Rosia Montana.” a spus Eckstein-Kovacs, transmite MEDIAFAX.

Organizatia Transilvania Verde aduna semnaturi, in Piata Unirii din Cluj-Napoca pentru a-i cere ministrului Kelemen Hunor sa retraga certificatul de descarcare arheologica necesar inceperii investitiei de la Rosia-Montana, reprezentantii organizatiei sustinand ca au adunat deja sute de semnaturi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php