Buciumul – Publicaţie de informaţie şi atitudine naţionalistă

Alexandru Florian, de la Institutul Elie Wiesel, atac fără precedent la adresa Bisericii Ortodoxe Române: susține organizații extremiste

Directorul general al Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, Alexandru Florian, a vorbit în cadrul unei conferințe organizată la Biblioteca Centrală Universitară din Capitală de către Ministerul Afacerilor de Externe, Institutul „Elie Wiesel” și Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale despre discursul care incită la ură, insistând pe sprijinul acordat de Biserica Ortodoxă unor mesaje „legate de simbolistica mișcării legionare”.

„Suntem o țară eminamente ortodoxă, însă în ultima perioadă Biserica Ortodoxă Română, prin promovarea sau susținerea unor mesaje legate de promovarea unor mesaje legate de simbolistica mișcării legionare, nu face altceva decât să susțină organizații extremiste, să le dea apă la moară și în mod implicit să se îndepărteze de valorile democrației valorile respectării celuilalt”, a afirmat Florian, potrivit Agerpres.
În urmă cu câteva luni, ActiveNews a scris un articol intitulat De ce trebuie demis Alexandru Florian, komisarul rasist, xenofob și antisemit de la Institutul „Elie Wiesel”

Florian nu a ezitat să vorbească și despre situația politică din țările vecine României, în contextul în care, a spus el, „discursul urii este un mesaj care străbate astăzi Europa de la Nord la Sud și de la Est la Vest”.
„Ce avem în jurul nostru? Avem câteva țări cu guverne conservatoare extrem de puternice și care promovează sau încurajează discursul urii — mă refer la Ungaria, mă refer la Polonia, avem Austria, unde partidul de extremă dreapta a luat locul trei la alegerile legislative și are toate șansele să fie parte activă în guvern, mă refer la Germania, unde, pentru prima dată după Război, extremiștii de dreapta au intrat în Parlament”, a detaliat Florian.
Aceste afirmații au fost făcute în fața ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, și a șefei reprezentanței Comisiei Europene în România, Angela Cristea.
sursa: ActiveNews

URL Scurt: https://www.buciumul.ro/?p=32222

Postat de pe 17 oct. 2017. Catalogat ca Social, Ultimele ştiri. Puteţi urmări răspunsurile la acest articol via RSS 2.0. Puteţi lăsa un răspuns sau un trackback la acest articol.

5 comentarii for “Alexandru Florian, de la Institutul Elie Wiesel, atac fără precedent la adresa Bisericii Ortodoxe Române: susține organizații extremiste”

 1. Ionut Moraru

  Din cauza unor jidani infecti si abuzivi ca Florian s-a nascut Gestapo!
  Din Cauza unor jidani ca Florian a aparut Hitler! Si bine a facut ca a aparut!
  Florian nu trebuie demis. Noi platim parazitul asta din bani munciti ca sa ne injure si umilesca pe banii nostri! Florian trebuie prins pe strada si batut mar! Asta e solutia cu Florian. Luat cazmaua si dat in cap. E simplu.

 2. Dacul Liber

  Poate ne răspunde tov.Florian cine a fost impostorul a cărui nume îl poartă institutul de unde ia bani frumoși,lunar,de la stat,ca director!Ma rog in fiecare zi ca Dumnezeu sa îi răsplatească pe toți evreii, cei care urăsc rasa umană,ca alde lenin,marx si stalin,pauker,bodnarenko ,feinstein si walther si petre roman si urmasii lor,fiecare după faptele sale!Sa ardă toți in iad!

 3. gabi

  @Dacul Liber – astia nu vor arde, ci vor invarti linguroaiele, ca niste slugi perfecte ce sunt.

Lasă un răspuns

Legături utile

  Caută în arhivă

  Caută după dată
  Caută după categorie
  Caută cu Google

  Acţiuni

  | © Copyright 2012 Buciumul | css.php