Căruța cu deontologi

0 621

Probabil că ați avut ocazia să întîlniți și dumneavoastră persoane care nu pierd nici o ocazie să scoată în evidență cît de tolerante și emancipate sînt. Ei sînt pro homosexuali, pro refugiați, pro defavorizați, pro orice e la modă. Dacă îndrăznești să nu fi de acord cu ei sigur ești extremist, de extremă dreapta, izolaționist, naționalist, rasist, etc.

E plină presa de ei. Azi ne oprim la trei:

1. George Bonea. Ăsta cică e comediant și zice că are soluția pentru ca România să primească nu doar o dată ci de cîteva ori 6.351 de refugiați musulmani. În schimbul acestor iubitori de pace, România ar putea renunța la niște români care nu-s pe placul deontologului nostru tolerant. Printre categoriile care-l deranjează pe comediantul de doi lei găsim:

-în “schimbul” a 6.351 de refugiaţi RENUNŢ la 6.351 de români alcoolici, ultra-tradiţionalişti, care se împotrivesc educaţiei şi dezvoltării (indiferent din ce colţ al lumii vine ea), radicali, habotnici, intoleranţi;

– în “schimbul” a 6.351 de refugiaţi RENUNŢ la 6.351 de români fani OTV, Dan Diaconescu, tabloide, can-can-uri, WOW Bizz-uri, Leo de la Strehaia, asistente TV, etc.; (lista completă cu categoriile neagreate de deontologul ăsta o găsiți pe Adevărul)

Probabil că din Siria/Irak/Afganistan vor veni doar doctori și ingineri iubitori de muncă, de fapt nu probabil, sigur, are comediantul ăsta trist sursele lui care i-au confirmat toate acestea.

2. Vladimir Tismăneanu, internaționalistul de la Washington, care iar ne dă lecții de toleranță. Cică are el un prieten refugiat musulman care-i pîinea lui Alah. Ce vrea să zică? Automat toti refugiații musulmani sînt la fel și noi sîntem intoleranți și rasiști că ne opunem invaziei musulmane a Europei? Păi dacă-i pe așa îi dau și eu un exemplu, tot din America. Doi verișori musulmani, pîinea lui Alah, cum vrea să ne dea de înțeles deontologul de la Washington, tocmai negociază cu autoritățile federale americane condițiile în care să pledeze vinovați la acuzațiile de terorism și susținere a ISIS.

Unul din verișori dorea să omoare măcar 150 de recruți americani în timp ce al doilea era nerăbdător să se alăture coreligionarilor lui din ISIS. Ce ne facem acum? Un musulman bun contra doi musulmani nebuni. Avantaj eu?

3. Daniela Rațiu. Altă deontoloagă care ține să scoată în evidență următoarele:

Această ruptură schizoidă, în esenţă necreştină, între noi şi ei s-a văzut probabil cel mai bine în disproporţionalitatea dintre emoţia stârnită de momentul Je suis Charlie şi lipsa totală de emoţie şi reacţie politică şi publică, chiar militară, când atentate care nu s-au petrecut în civilizata Europa ci oriunde în lume, când au fost măcelăriţi copii şi femei, când alţi nefericiţi refugiaţi şi-au găsit sfârşitul înghiţi de mările Lumii, europeni au stat acasă, şi-au luat cina în restaurante dichisite, şi-au făcut vacanţele întinşi la soare apăraţi de umbreluţe şi sorbind plictisiţi din cocktailuri. (Adevărul)

Observați cum îi ia la rost pe cei ce și-au permis să meargă în vacanță și să se relaxeze în loc să fi intervenit chiar militar pentru a îndrepta toate nedreptățile lumii.

De fapt acestea sînt problemele internaționaliștilor ăstora socialiști de care ei nu-și dau seama.

Pe de o parte ei sînt toleranți pînă cînd devin intoleranți și incep să facă liste cu categoriile care ar trebui epurate pentru că nu sînt pe aceeași lungime de undă cu ei.

Dacă o putere mondială (SUA, de exemplu) intervine militar într-o țara imediat sar în sus că nu e posibil așa ceva, că unde-i independența și suveranitatea și dreptul la autodeterminare. Dar cînd lucrurile se schimbă imediat apar reproșurile. Că unde au stat ascunse puterile astea pînă acum? Au fost cumva în vacanță, s-au relaxat sub umbreluțe sorbind cocktailuri? Cum de nu au intervenit?

Mai poate să-i înțeleagă cineva? Că eu mă dau bătut.

de Tudor Marincu Rost Online
Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php