Reacție la atitudinea generalului Dragnea de la Ambasada Rusiei. Luptătorii anticomuniști cer demisia președintelui veteranilor de război

11 775
554d4f0e682ccf740c2a240d©FOTO: Inquam Photos
Subsemnaţii, veterani de război, luptători în rezistenţa armată anticomunistă, foşti deţinuţi politici şi urmaşi ai acestora, protestăm cu indignare faţă de atitudinea generalului (r) Marin Dragnea, cu ocazia recepţiei de la Ambasada Rusiei la Bucureşti, organizată în ziua de 9 mai a.c..
Prezent la această manifestare, generalul Marin Dragnea, care ocupă şi funcţia de preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, a elogiat regimul neo-sovietic condus de Vladimir Putin, adresând reprezentanţilor Moscovei la Bucureşti, în numele celor 220000 de veterani de război care mai trăiesc, formula: „Vă aştept!”
Este binecunoscut faptul că generalul Marin Dragnea este unul dintre acei ofiţeri români trădători care, în 1944, au revenit în ţara ocupată de Armata Roşie în cadrul Diviziei „Tudor Vladimirescu”, alcătuită de sovietici în 1943, din prizonieri români, cu conscursul deosebit al sinistrei Ana Pauker. În această calitate, generalul Dragnea s-a bucurat în timpul regimului comunist de onoruri şi privilegii, în timp ce ofiţeri loiali ai Armatei Regale Române au fost epuraţi sau aruncaţi în închisorile politice, unde au sfârşit umiliţi de uneltele Moscovei.
Putem înţelege prezenţa protocolară a generalului Dragnea la o recepţie a Ambasadei Rusiei la Bucureşti. Dar nu putem admite sub nici o formă adresarea de elogii unui regim care a reabilitat toate simbolurile stalinismului şi care înţelege să reediteze politica de tristă amintire a fostei Uniuni Sovietice, călcând în picioare suveranitatea naţională şi integritatea teritorială a altor naţiuni, aşa cum se întâmplă în Ucraina, Cecenia, Georgia sau Republica Moldova.
Dată fiind gravitatea acestui gest inadmisibil al liderului veteranilor de război al unei ţări membre NATO, aflate într-un parteneriat strategic deosebit de important cu Statele Unite ale Americii, în contextul geopolitic atât de dificil din această regiune a Europei, cerem cu fermitate demisia generalului Dragnea din funcţia pe care o ocupă. De asemenea, cerem  Ministerului Apărării Naţionale să se implice în reglementarea acestei situaţii ofensatoare la adresa celor care au suferit luptând împotriva ocupaţiei sovietice şi regimului comunist.
Punem la dispoziţia presei şi autorităţilor înregistrarea video cu discursul desprins parcă din jurnalele de propagandă ale perioadei comuniste.

SEMNATARI:
Petru C. Baciu – veteran de război pe frontul de vest, luptător în rezistenţa armată anticomunistă, fost deţinut politic, Bacău
Virgil Totoescu – veteran de război, fost deţinut politic, Siret-Suceava
Petre Petre – luptător în rezistenţa armată anticomunistă, fost deţinut politic, Buzău
Mircea Moţei – veteran de război, luptător în Armata de la Viena (1944-1945) şi în rezistenţa armată anticomunistă, fost deţinut politic, București
Aurel Vlad – luptător în rezistența armată anticomunistă, fost deținut politic, New York/SUA
Rodica Smaranda Vulcănescu – soția dr. Ion Vulcănescu, șeful organizației de rezistență Graiul Sângelui, București
Coriolan Baciu – preşedintele Fundaţiei Ion Gavrilă Ogoranu
Florin Dobrescu – secretar Fundaţia Ion Gavrilă Ogoranu
Constantin Ţăpuş – luptător în rezistenţa anticomunistă, fost deţinut politici, Târgu Jiu
11 Comments
 1. Ion Olaru says

  Generalul Dragnea este un tradator de Neam si Tara!

 2. TAPUS CONSTANTIN says

  Ma numesc Tapus Constantin din Tg Jiu am calitatea de LUPTATOR IN REZISTENTA ANTICOMUNISTA , calitate acordata de Ministerul Justitiei prin DECIZIA NR. 42/16.04.2010 , detin carnetul cu NR. 421 eliberat de AFDPR filiala GORJ si va rog sa ma adaugati in LISTA cu sematarii protestului de mai sus .!

 3. Moraru says

  Acest ofiter in rezerva e senil.

 4. Moraru says

  Domnule Tapus Constantin, si acesti senili au dreptul la libera exprimare, sa nu-i mai acordam atata atentie, e regretabil gestul sau, dar la ce sa te astepti de la un om care-i pareseste de tot inteligenta?

 5. stoica says

  Este regretabil ca un general roman face pres in fata rusilor .Atat rusii cat si americanii sunt tari imperialiste .

 6. Adrian says

  La azilul de nebuni cu tine, general de căcat !

 7. Adrian says

  Dacă tatăl lui a fost preot iar mama învățătoare, cum a ajuns copil de trupă la 12 ani ?
  Este la o vârstă înaintată, o bogată experiență de viață și totuși afirmă că îi așteaptă pe ruși aici în România ?????
  Îmi mențin părerea că este un general de ….

 8. vasile says

  De la expresia ” eu nu ma grabesc, va astept”, pe care domnul general Dragnea o foloseste la mai toate intalnirile, si care se refera la faptul ca nu se grabeste sa treaca in lumea celor drepti, avand in vedere varsta pe care o are, si pana la interpretarea pe care o dati ” ca-i asteapta pe rusi”, e cale lunga. Pacat ca se aruca cu noroi intr-un general al armatei romane care a fost ranit de doua ori pe front, a avut o cariera militara stralucita, iar cat timp a fost presedintele COR, Romania a obtinut cele mai multe medalii la olimpiade. Ar fi bine ca cei care il trimit la azil sa aiba mintea si luciditatea domnului general la cei 92 de ani. Locul vostru este la Balaceanca sau la Socola. Sa va fie rusine !!!!!

 9. Petrica says

  DEZINFORMARE SI IGNORANTA
  Veteranii de razboi din A.N.V.R., al carei fondator si presedinte este generalul (r) Dragnea Marin si o buna parte din cei prezenti la activitatea din 9 mai a.c. la Ambasada Federatiei Ruse la Bucuresti, isi exprima consternarea si indignarea profunda fata de relatarile calomnioase, jignitoare ale numitilor luptatori in rezistenta armata anticomunista, la adresa liderului national al fostilor luptatori supravietuitori ai celui de-al doilea razboi mondial.
  Cat priveste invitatia „Va astept !, corect, „Nu ma grabesc. Va astept”, adresata chipurile, dupa cum mint acestia, reprezentantilor Moscovei la Bucuresti, este vorba de urarea pe care a adresat-o tuturor, in sensul ca la cei 92 de ani pe care ii implinea peste cateva zile, la 30 mai, generalul isi doreste sa ne astepte pe toti sa facem si noi 92 de ani ! Ce frumoasa urare, din inima, careia rauvoitorii I-au dat un cu totul alt sens, tendentios. Ce rusine !
  Generalul Dragnea nu a elogiat puterea de la Kremlin, ci a multumit, in numele celor decorati pentru faptele de vitejie de pe front, conducerii statului rus, cuvantul sau fiind rasplatit cu aplauze indelungate ale sutelor de participanti: oameni politici,de stiinta si cultura, diplomati. Acel entuziasm nu le-a spus nimic, calomniatorilor ?!
  Le reamintim delatorilor ca gestul presedintelui a fost intre altele si ca urmare a unor fapte anterioare asemanatoare ale conducerii statului rus care, si in alte randuri, a decorat veterani si invalizi de razboi romani, dupa cum au procedat si guvernele Frantei, Cehiei, Slovaciei s.a.
  Daca nu stiu, ii informam noi ca, in urma cu cativa ani, aceeasi conducere de la Kremlin, a dispus amenajarea unui cimitir in care sa se odihneasca osemintele ostasilor nostril, cazuti in marea batalie in care sergentul t.r. de atunci Dragnea a fost grav ranit, iar calul sau omorat.
  Cum pot cere demisia sa acesti oameni rai care, in loc sa-i multumeasca, ii adreseaza epitete jignitoare ? Cata ingratitudine ! Dar sa-i multumeasca pentru ca a fondat A.N.V.R. in care, pentru prima data, dupa 45 de ani de dictatura comunista, intr-o astfel de organizatie au fost cuprinsi toti veteranii, din primul si al doilea razboi mondial, fara nicio deosebire, inclusiv cei care au luptat impotriva Uniunii Sovietice si ca urmare a demersurilor generalului Dragnea, la toate institutiile statului, toti veteranii si invalizii de razboi, precum si vaduvele celor decedati intre timp au primit o serie de drepturi si facilitati. Este drept, modeste, dar pana atunci acest segment nu a avut niciun fel de drepturi.
  Drept multumire pentru tot ce a facut pentru acesti oameni nedreptatiti, generalul a fost ales, in unanimitate, consecutiv, presedinte al A.N.V.R. la cele cinci Conferinte Nationale. La acestea au participat si votat si reprezentantii celor care au luptat impotriva comunismului. Atunci se pune intrebarea : Cine sunt acesti impostori, purtatori ai unor sentimente murdare, urate, care nu le fac cinste ci, dimpotriva, ii dezonoreaza.
  Cum au putut ei balacari un mare om care a fost si este sufletul A.N.V.R., asociatie pe care a afiliat-o la Federatia Mondiala a Fostilor Combatanti, cu sediul la Paris.
  Dpa ce ca aduc asemenea jigniri, mai si mint, dezinformeaza, ori chiar sunt in afara realitatilor. In viata mai sunt circa 20.000 de veteran si invalizi de razboi, nu 220.000 cum scriu ei in acea rusinoasa compunere de novici.
  Ii invitam la o intalnire pentru a lamuri, mai pe indelete, lucrurile. Daca au bana cuviinta ar trebui sa dea curs invitatiei noastre.

 10. mio says

  ma conving din ce in ce mai mult ca santem un popor de idioti ..adica un om care a fost trimis impotriva vointei lui intr-un razboi idiot si fara sens in care si-au dat viata 500000 de Romani pt. absolut nimic ..un om care lupta impotriva nazistilor spaland pata de rusine care plana asupra acestui popor de fraieri ..primeste o medalie simbolica si doar pentru ca vine de la rusi sar toti la gatul lui ..eu te felicit domnule General si iti urez sanatate si viata lunga …romanii care va injura sant spalati pe creier ..nu stiu sa-si aleaga prietenii complacandu-se mereu cu pozitia de vasali , de servitori ..vor veni desigur vremuri grele pt. tara noastra ..americanii ne vor impinge ca si nemtii acum 60 de ani intr-un razboi sinucigas impotriva rusiei ……ca intotdeauna in istorie ,din care acesti psihopati nu invata nimic rusia va castiga avand aliati peste jumatate din aceasta planeta ..iar noi vom fi iar in barca gresita …nu le doresc acestor pupatori de cururi americane decat un loc sigur in linia intai ……felicitari pt. medalie …

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php