Uriașul tricolor cusut la Chișinău a fost întins la hramul mănăstirii de la Izvoru Mureşului

0 655
 

 

Uriașul steag tricolor cusut de croitorese de la Chișinău și adus de voluntarii Platformei Unioniste Acțiunea 2012 în inima României, în județul Harghita, a fost desfășurat vineri, la hramul mănăstirii de la Izvorul Mureşului. Peste 2000 de credincioși din țară, din Serbia, Ucraina, Republica Moldova și Germania au participat la slujba oficiată în curtea mănăstirii, iar la finalul acesteia, IPS Ioan Selejan a sfinţit tricolorul care va face înconjurul României, pentru ca apoi să se întoarcă la Chişinău.

 

 

,,Iubiţi credincioşi, iată, astăzi am săvârşit Sfânta Liturghie în faţa icoanei Maicii Domnului şi în faţa acestei icoane tricolore a României. Este o icoană cu o lungime de 150 de metri, pe care o sfinţim pentru a merge din cetate în cetate românească şi care va ajunge până la Chşinău, în Capriana şi peste tot unde trăiesc români”, a spus IPS Ioan Selejan.

InfoPrut precizează că tricolorul care măsoară 150 de metri va fi purtat în zece oraşe românești, printre care Iaşi, Bârlad, Cluj-Napoca, Braşov, Galaţi, Călăraşi, iar în final va ajunge la Chişinău, în cadrul unei campanii inițiate de Platforma Unionistă Acțiunea 2012, ,,Lunile tricolorului”. Tricolorul va mai fi desfășurat la București, pe 12 octombrie, într-o amplă manifestație stradală organizată de coaliția unionistă.


,,Iubită soră Basarabie, îndrăzneşte! Te aşteptăm, te iubim, noi cei care trăim aici în Carpaţi. Dumnezeu să binecuvânteze România de la Nistru până la Tisa şi de la Hotin până la mare. Cu dor sfânt, de la fraţii tăi dintotdeauna!”, semnat ,,Ioan al Munţilor, la 15 august 2014, Mănăstirea Izvoru Mureşului, România”.

sursa: InfoPrut

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php