Legea antilegionara: punct de vedere al unui roman

0 1.007

Cruce_cu_martiri_legionari

Proiectul de lege al liderului P.N.L prin care urmeaza sa se interzica activitatea organizatiilor cu caracter legionar este total antidemocratic.Nu vad si nu cunosc de ce legionarii sunt un pericol pentru societatea romaneasca fata de comunisti,fata de maghiari.Este ca si cum statul roman,sau legile statului roman se intorc la anii de trista amintire,in care Romania devenea o tara comunista.

Asa cum se stie Miscarea Legionara a fost in primul rand un fenomen spiritual si social si mai apoi o organizatie politica, care viza realizarea omului cinstit sufleteste si care nu avea in nici un caz ca finalitate realizarea unor lucruri materiale, asa cum era omul nou de sorginte comunista. Dragostea de Dumnezeu i-a facut pe legionari sa fie diferiti si sa reziste in temnitele comuniste,in munti, luptand impotriva hidrei comunisto-securiste. Corectitudinea si simtul de jertfa pe altarul nationalismului curat ne-au lasat exemple demne de urmat si in lupta politica. Nu cred ca a auzit cineva ca un membru al Partidului Totul Pentru Tara sa fi parasit partidul pentru un loc caldut in alt partid aflat in parlament.Poate chiar asta sa supere pe politicienii parlamentari de astazi. Paradoxal e ca majoritatea partidelor vor sa para de dreapta-dreapta in care a fost inclusa si Miscarea Legionara. Daca ar fi sa ne distantam si  sa condamnam pe cei care si-au iubit tara si credinta stramoseasca,atunci ar trebui sa renuntam la parintele Iustin Parvu,Arsenie Papacioc, Parintele Marcu si multi altii.Probabil in spiritul legii propuse ar trebui inchisi toti cei care merg in pelerinaj la manastirile pline de liniste sufleteasca.Eu unul nu o sa renunt sa merg in pelerinaj la mormantul parintelui Iustin Parvu….

Adrian Velea

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php