Tovarăşul Crin Antonescu şi legionarii

5 1.525

tovarasul-antonescuÎn vremurile de glorie ale comunismului, regimul dictaturii proletare îşi justifica eşecul şi incapacitatea de a asigura un minim de trai decent cetăţenilor României Populare (Socialiste) prin fantoma sabotajului comis de „duşmanul de clasă”. Tovarăşul Crin Antonescu, cel care se visează preşedinte al Republicii, redescoperă această grobiană metodă de manipulare şi ne aruncă peste ochi un polonic din haznaua politichiei româneşti.

Între două momente de somn şi cucăială, Crin Antonescu s-o fi întrebat: Cine să fie „suspectul de serviciu”, „duşmanul de clasă” care pregăteşte protestele de stradă împotriva erorilor comise de guvernarea USL? Să fie ungurii, nu se poate, că sunt mai mult de un milion de cetăţeni români de naţionalitate ungară, voturile UDMR din Parlament ar fi necesare şi în anumite chestiuni parcă au dreptatea lor, ungurii noştri. Renunţăm, deci, la naţionalism, nu dă bine nici la UE! Să fie romii? Nu, nu e bine nici cu romii, chiar dacă statele occidentale i-au tratat ca pe nişte „untermenscheni” şi i-au alungat din teritoriile lor cu forţa trupelor speciale, dacă noi ne apucăm să le aplicăm un tratament identic, vom fi acuzaţi de rasism. Să fie Băsescu? Nu, e banal şi epuizat subiectul! Cine să fie, atunci, „duşmanul de clasă”? Păi, cine altcineva, decât legionarii?! Ăia, despre care vorbea tovarăşul Iliescu atunci când a chemat minerii să „planteze flori” în Piaţa Universităţii! Tovarăşul Crin Antonescu, trezit brusc din somn, a găsit soluţia şi ne anunţă că a depus, cu ocazia Zilei Holocaustului, o iniţiativă legislativă prin care organizaţiile, simbolurile şi promovarea ideilor legionare vor fi interzise prin lege. Se doreşte modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.31/2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii. Apropos, tovarăşe, cum poţi interzice o idee, că nici în SUA, „patria democraţiei”, nu sunt interzise ideile?

De ce este nevoie de exacerbarea chestiunii Holocaustului – pe care nicio persoană cu mintea întreagă nu-l neagă în esenţă, în spaţiul românesc fiind exprimate doar necesare clarificări ale adevărului istoric, fiind greu de acceptat semnul de egal între regimul lui Adolf Hitler şi guvernarea Mareşalului Antonescu? De ce doreşte Crin Antonescu să provoace reacţia justificată şi vehementă a celor care apără memoria martirilor luptei anticomuniste? De ce Crin Antonescu pune sub semnul întrebării şi al negării jertfa a câteva mii de români care au murit în luptele armate din munţi şi în închisorile Gulagului românesc, în încercarea eroică de a se opune comunismului? Cui foloseşte declanşarea unor tensiuni inter-rasiale în România? Doar o guvernare incompetentă, aflată în prag de faliment şi doar un slugoi dornic să-şi asigure protecţia şi susţinerea unor stăpâni nevăzuţi, ar fi capabili să provoace o asemenea nebunie.

Să lămurim, pentru tovarăşul Crin Antonescu, câteva chestiuni. Da, mulţi, foarte mulţi dintre evreii români au suferit cumplit, au fost ucişi, au fost victime nevinovate, Holocaustul este real! Da, mulţi dintre luptătorii şi partizanii anticomunişti, dintre martirii închisorilor comuniste au fost legionari! Da, aceste două realităţi ale Istoriei României au egală valoare de adevăr şi trebuie împăcate! România are nevoi de pace, tovarăşe Crin Antonescu, nu are nevoi de vrajbă! Ciudat (sau nu?) este faptul că iniţiativa lui Crin Antonescu vine la puţină vreme după ce protestele pentru salvarea Roşia Montana au fost suspectate că ar fi de inspiraţie eco-anarhistă. Pregăteşte, tovarăşul Crin Antonescu, terenul pentru o acuzaţie ”a la tov. Ion Iliescu” împotriva protestatarilor anti-USL din viitoarea iarnă, care se anunţă foarte grea (creşterea tarifelor la energie, preţuri mari la carburant, la alimente de bază etc.)? Vor fi acuzaţi cei care vor ieşi în stradă, pentru salvarea ţării, că sunt legionari, tocmai pentru că îşi manifestă spiritul naţional, aşa cum au făcut-o, cândva, şi legionarii? Există, cumva, undeva, în umbră, o forţă ocultă care îşi doreşte ca protestatarii împotriva sistemului să fie consideraţi nişte extremişti legionari, eco-anarhişiti, fundamentalişti etc.? Sperăm că tovarăşul Crin Antonescu se va trezi din somnul raţiunii şi va alunga acest monstru pe care vrea să-l arunce pe capul românilor. Tovarăşe Antonescu, nu mai ţine faza cu ”duşmanii poporului”, aţi dormit prea mult, treziţi-vă şi veniţi-vă în fire!

de pe adevarul.ro

5 Comments
 1. petru borodi says

  ” Întodeauna au fost, sunt, fi-vor oameni care adoră IADUL!
  Personal nu const, deci admit a fi firesc ca şi Iadul să aive adepţii săi pe cei dezumanizaţi , deci lipsiţi de SUFLETUL Omenescului Dat de Dumnezeu până şi oricărei fir de pulbere din care Om, sau o altă Fiinţare manifest existenţială, este zămislită.
  Când îi întâlniţi Fie-vă milă de ei şi cihiar arătaţi-le unde le este locul benevolente ales prin şi natura minţii lor!
  Aros din Milet/p.b./Cluj

 2. Ion Olaru says

  In afara de coruptie si incompetenta, liderul „PNL” Crin Antonescu, ne arata ca este si ticalos. Liberalii care nu se detaseaza de el, vor merge dupa taranisti, la groapa istoriei.

 3. […] Senatorii au adoptat, marţi, o iniţiativă legislativă care prevede ca persoanele care minimalizează în mod evident, prin orice mijloace, în public, Holocaustul ori efectele sale să fie pedepsite cu închisoare de la 6 luni la trei ani sau cu amendă, propunerea fiind iniţiată de Crin Antonescu. […]

 4. […] pedepsite cu închisoare de la 6 luni la trei ani sau cu amendă, propunerea fiind iniţiată de Crin Antonescu. Prin proiectul de lege se mai propunea ca persoanele care participă la constituirea unei […]

 5. cristian neagoe mateescu says

  NIHIL SINE DEO.Hristos a Inviat ! TLC ! De peste 25 de ani de minciuni,tradari si asasinate la adresa FIINTEI NATIONALE,constat ca principalii vinovati de aceasta situatie in care a ajuns spiritul si crezul legionar suntem noi insusi pentru ca am tolerat si ne-am lamentat in fata actualei asa zisa clasa politica din Romania,care nu este decat oligarhia nomenclaturii comuniste metamorfozata sub masca asa zisei democratii cu influenta totala in asa zisele partide politice pentru salvarea propriilor privilegii dupa ’89 si pana in PREZENT.Cine inca mai crede ca tara dupa ’89 ar fi fost guvernata de asa zisii liberali sau de asa zisii taranisti,ori este rau intentionat ori este prost si nu-si da seama de mocirla pseudodemocrata in care ne aflam cu totii.In noiembrie 29/30.1993,cu binecuvantarea parinteluiCtin.Voicescu si duhovnicul cuibului nostru CZC,un grup de 14 camarazi,din simpla datorie crestineasca fata de ELITA LEGIONARA asasinata in Noaptea Sf.Ap.Andrei am asezat prima cruce la Tancabesti,cruce ce avea sa inaugureze pelerinajele legionare,totodata sperand in relansarea si revigorarea dupa mai bine de jumatate de secol a spiritului legionarismului romanesc,culminand cu inaugurarea primei tabere legionare dupa 1989-Tabara Balaciu,1991/1998,iar in 1999 Centenarul nasterii Capitanului,animat si mediatizat de cuibul Mihail Eminescu.Trist este ca am inclinat si abandonat lupta in fata dusmanului de moarte atat al miscarii legionare inclusiv al Neamului nostru Romanesc care continua sa ne dezbine.Cu incredere deplina ca chiar „pe culmile disperarii”parafrazand pe Cioran adepta al M.L,tot mai exista catusi de putina SPERANTA.(no comments)

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php