Tâncăbești 30.11.2012 – Comemorarea Căpitanului

2 935

Parcă niciodată nu s-a adunat la Tâncăbeşti, în cei 20 de ani de când legionarii comemorează acolo asasinarea lui Corneliu Zelea Codreanu, atâta tineret, atâta forţă mobilizatoare asemenea iureşului neînfricat de primăvară.

Văzând mulţimea flăcăilor şi fetelor ce au mărşăluit, în cadenţă, de la biserica din Săftica, unde au participat la liturghia de Sf. Andrei, şi până la troiţa de pe liziera pădurii Tâncăbeşti, am gândit că sufletele lor tinere şi chipurile luminoase răsumpără parcă şirurile bătrânilor legionari ce s-au strâns la ceruri în ultimul an, parcă mai mulţi ca oricând. Comandantul legionar Gheorghe Grecu, dr. Constantin Iulian, ing. Gheorghe Jijie şi ceilalţi au fost prezenţi astăzi, în marş, alături de aceşti tineri ce au crescut parcă din sămânţa rodită de ei.

Şi am înţeles atunci că nimeni nu poate să mai oprească împlinirea profeţiei poetului Radu Gyr, scrisă între zidurile Aiudului: „Ne vom întoarce într-o zi, / Ne vom întoarce neapărat…” Într-adevăr, bătrânii acelei generaţii de legendă se întorc, „uşor, ţinându-se de mâini”, prin fiecare tânăr care astăzi păşeşte cadenţat, vestind învierea societăţii româneşti îngenuncheate în mizerie şi ruşine.

La Tâncăbeşti, cei mai în vârstă, printre care şi ultimii veterani ai Mişcării Legionare, au întâmpinat coloana de tineri ce sosea în acordurile Imnului tinereţii legionare. Împărţiţi pe flancuri, purtând drapele tricolore şi verzi, cei prezenţi au participat la slujba oficiată de un sobor de monahi de la mănăstirea Petru Vodă (jud. Neamţ) alături de părintele Ioan Pascale.

Au vorbit, pe rând:

– dl Ilie Tudor, fost deţinut politic, autorul celebrei cărţi „Un an lângă Căpitan”, care a evocat acea perioadă de timp petrecută alături de întemeietorul Mişcării Legionare şi care l-a marcat pentru tot restul vieţii;

– monahul Teodot, de la mănăstirea Petru Vodă, care a subliniat menirea mântuitoare a Mişcării Legionare, aşa cum a fost concepută de întemeietorul ei;

– dl  Şerban Suru, unul din principalii militanţi pentru promovarea imaginii Legiunii şi pentru drepturile legionarilor din 1990 încoace, care a subliniat unicitatea şcolii politice şi educaţionale create de Corneliu Codreanu;

– dl Sorin Pura, vicepreşedinte al Partidului „Totul pentru Ţară” şi şef al filialei Braşov, care a arătat necesitatea readucerii principiilor morale promovate de Corneliu Codreanu în societatea românească de astăzi şi exprimând hotărârea tineretului naţionalist de a impune acest curent în viaţa publică a ţării.

Cei prezenţi au strigat apelul morţilor şi au intonat Imnul legionarilor căzuţi şi Imnul sfintei tinereţi legionare.

La aceste festivităţi au participat şi delegaţi ai unor organizaţii precum Gruparea Corneliu Zelea Codreanu din Craiova, Naţionaliştii Autonomi şi naţionalişti de la puternica organizaţie italiană Casa Pound.

După orele 17,oo, o parte din cei care au participat la manifestările de la Tâncăbeşti s-au adunat la sediul central al Partidului Totul pentru Ţară din Bucureşti, unde au ascultat amintirile unor veterani legionari precum Ilie Tudor şi Dumitru Comşa, dar au discutat şi probleme de actualitate ale societăţii româneşti ori perspective de promovare a imaginii organizaţiei.

Florin Dobrescu

Preşedinte executiv al Partidului „Totul pentru Ţară”

2 Comments
  1. […] Dobrescu Preşedinte executiv al Partidului “Totul pentru Ţară” | Buciumul Trimite mai departe:Like this:LikeBe the first to like this. This entry was posted in Pentru […]

    1. Stoian Claudiu Ovidiu says

      Eu unul nu vad un viitor al Romaniei (reintregite) decat in spiritul Capitanului, adica un viitor pur legionar, ce se intampla de 23 de ani in Romania este o mare tragedie din toate punctele de vedere, trebuie atrasi tinerii catre dvs., chiar daca acest lucru ar dura multi ani, ptr. ca acum multi dintre ei sunt dezorientati sau au alte apucaturi, sau pleaca inspre cele 4 zari. Dupa cum spunea Capitanul, biruinta se obtine greu, dupa ce urci si cobori muntele, dupa ce ai trecut prin padurea plina de fiare, dupa ce ai razbit prin mlastina. Asa si acum, in mod sigur vor mai trece ceva ani pana la izbanda, dar nu conteaza, important este sa se mearga inainte si sa se stranga randurile, sa vina cat mai multa lume langa dvs.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php