Victor Ponta a promis legalizarea arborării steagului secuiesc pe clădirile publice

0 700

steag-secuiesc-CJ-HarghitaPortalul în limba maghiară erdely.ma a publicat vineri un articol pe tema steagului secuiesc în care apare și un interviu pe care președintele Consiliului Județean Harghita, UDMR-istul Borboly Csaba, l-a acordat pe această temă televiziunii ungare Duna TV. Asta după ce săptămâna trecută deputatul UDMR Marko Attila a incitat primarii maghiari din județele Covasna și Harghita, prin intermediul publicației în limba maghiară Szekely Hirmondo, la nesupunere civică în cazul steagului secuiesc iar consilierul personal al premierului Victor Ponta, UDMR-istul Gyorgy Frunda, a declarat cotidianului de limbă maghiară Haromszek faptul că premierul este de acord cu arborarea steagului secuiesc pe instituțiile publice dacă se adoptă o hotărâre de consiliu local sau județean în acest sens.

În interviul acordat Duna TV, Borboly Csaba afirmă faptul că maghiarii și steagul lor sunt un fel de țapi ispășitori deoarece țara este în criză. Cât privește steagul secuiesc el îndeamnă la luptă fățișă și afirmă că trebuie mers până la Curtea Europeană de la Luxemburg. Totodată, Borboly a afirmat faptul că UDMR, printr-o asociație, asigură asistență juridică oricui dorește să se lupte pentru steagul secuiesc.

Borboly face însă o afirmația stupefiantă care vine să confirme cele declarate deja de către consilierul personal al premierului Victor Ponta, UDMR-istul Gyorgy Frunda: ”Avem încrederea ca primul ministru al nostru o să-și țină cuvântul deoarece după ce am descoperit că și în județul lui este un steag al județului și că obișnuia să se afișeze cu acesta într-o poză, i-am pus întrebarea, că ce?, noi suntem cetățeni de rangul doi sau nu, și atunci Ponta a făcut o promisiune că va rezolva ca aceste atrocități să ia sfârșit și până atunci trebuie să suportăm, trebuie să mergem înainte, asta e soarta noastră”, a declarat Borboly Csaba la postul de televiziune Duna TV.

UDMR-istul Boboly Csaba confirmă așadar, printr-o declarație publică, faptul că premierul Victor Ponta a promis UDMR să reglementeze arborarea legală a steagului secuiesc pe clădirile publice ale statului român.

Sursa: ziarulnatiunea.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php