Convorbire telefonică Trump-Putin. Kremlinul anunță ce au hotărât cei doi lideri

0 393

Sursa: Realitatea.net

Președintele SUA Donald Trump a avut sâmbătă o primă convorbire telefonică cu omologul său rus, Vladimir Putin. Salutată cu mulțumire de liderii ruși, discuția a fost așteptată cu îngrijorare în Europa, unde mulți politicieni și factori de decizie se tem de prietenia afișată de Trump față de Putin, titrează REALITATEA.net.

Preşedintele SUA, Donald Trump, l-a sunat sâmbătă pe preşedintele rus Vladimir Putin pentru prima dată de la inaugurarea sa. Convorbirea a durat aproximativ 50 de minute, notează Telegraph.co.uk.

Acest apel telefonic a fost extrem de aşteptat nu doar în SUA şi Rusia, dar şi în alte ţări ale lumii, care privesc cu îngrijorare o posibilă apropiere a administrației Trump de Kremlin.

Prima relatare a discuției telefonice a venit de la Moscova. Cei doi președinți au decis să își coordonezele acțiunile pentru a învinge ISIS și alte organizații teroriste din Siria, precizează o declarație a Kremlinului, citată de Russia Today.

Vladimir Putin a precizat că acum consideră SUA drept cel mai important partener în lupta împotriva terorismului.

Aspectele majore ale crizei din Ucraina au fost de asemenea discutate, a anunțat Kremlinul.

În timpul discuției telefonice, cei doi lideri au mai decis să mențină constant contactele personale și și-au instruit administrațiile să lucreze pentru stabilirea unei întâlniri față în față.

Cei doi lideri și-au mai exprimat dorința de a „dezvolta și stabiliza” relațiile bilaterale SUA-Rusia.

Printre subiectele discutate s-au mi aflat programul nuclear iranian, conflictul arabo-israleian și situația din peninsula coreeană.

Declarația Kremlinului nu a menționat dacă discuția a vizat și sancțiunile aplicate Rusiei.

Într-o conferință de presă ținută mai devreme alături de Theresa May, Trump a dat de înțeles că decizia finală privind sancțiunile nu a fost încă luată.

Tot astăzi preşedintele Trump l-a sunat pe premierul Japoniei, Shinzo Abe, şi pe cancelarul german Angela Merkel. El a mai votbit și cu preşedintele Franţei, Francois Hollande, şi, nu în ultimul rând, cu prim-ministrul Australiei, Malcom Turnbull.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php