Victor Ponta, desemnat de Băsescu să formeze noul Guvern

0 462

Victor Ponta a fost desemnat de presedintele Traian Basescu sa formeze noul guvern, in urma consultarilor de la Platul Cotroceni, dupa ce cabinetul Ungureanu a fost demis in urma adoptarii motiunii de cenzura depuse de USL.

El a precizat că, în consultările pe care le-a avut vineri cu partidele şi fortmaţiunile parlamentare, singurul nume pronunţat pentru a fi desemnat prim-ministru este cel al lui Victor Ponta, anunta MEDIAFAX .

„L-am invitat la Cotroceni, am semnat decretul şi îi încredinţez misiunea de a forma noul Cabinet”, a spus Băsescu.

Şeful statului a menţionat că astăzi nu s-a întâmplat nimic dramatic pentru România, procesul democratic, în Parlament, probând că Guvernul Ungureanu nu mai avea majoritate parlamentară.

„Ca atare, conform aceloraşi principii democratice care ne valideaza majorităţile numai în Parlament, opţiunea către domnul Vitoc Ponta a fost cu atât mai legitimă”, a mai spus preşedintele Băsescu.

Ponta: Mi-a fost încredinţat mandatul de a încerca să formăm un guvern; îl accept

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri seară, la Cotroceni, că mandatul încredinţat de către preşedintele Traian Băsescu este de a încerca formarea unui nou Cabinet, adăugând că alături de USL va încerca să îl îndeplinească „până la momentul alegerilor”.

„În această seară, potrivit prevederilor constituţionale, mi-a fost încredinţat de preşedintele ţării un mandat de a încerca să formăm un nou guvern care să obţină în Parlament în cel mai scurt timp posibil votul de învestitură pentru lista Guvernului şi pentru programul de guvernare. Este un moment special în viaţa noastră politică şi înţeleg, alături de colegii din USL, să accept acest mandat şi să încerc să îl duc la îndeplinire cu toate puterile până la momentul alegerilor”, a spus Ponta.

De asemenea, liderul PSD a menţionat că se bazează în efortul de a obţine sprijin pentru noul guvern şi „pe toţi ceilalţi parlamentari care eventual vor înţelege şi vor considera utilă susţinerea unui asemenea guvern, cu un mandat într-adevăr limitat până la alegerile parlamentare”.

Ponta a arătat că acesta este un moment în care trebuie să funcţioneze „responsabilitatea care trebuie să revină fiecărui om politic”.

El a asigurat că va prezenta în cel mai scurt timp lista cu componenţa Cabinetului, precum şi programul de guvernare, apoi se va merge în faţa Parlamentului pentru votul de învestitură.

Premierul desemnat a mai spus că guvernarea sa va avea ca obiectiv „să le dea românilor speranţa că în România lucrurile se îndreaptă în direcţia bună, pe care şi-o doresc cu toţii”.

Sursa: ROL.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php