Contractele gazelor de şist îi îngrozesc pe ecologişti: „Ape toxice injectate în pământ”

0 1.122

Scandalul gazelor de şist a determinat ieri fima Chevron să desecretizeze contractele privind concesionarea exploatării acestor resurse în România.

Organismele care au contestat vehement aceste contracte consideră că termenii în care au fost redactate dau cale liberă poluării catastrofale a mediului de la noi din ţară.

Chevron deţine în România un perimetru de explorare şi exploatare a gazelor de şist la Bârlad şi trei perimetre în judeţul Constanţa. Tehnologia de exploatare a acestor gaze e considerată de specialişti periculoasă pentru om şi natură. “În contracte se prevede ca apele uzate, toxice, rezultate din procesul tehnologic să fie injectate, pentru depozitare, în pământ, ceea ce este foarte grav. Noi considerăm că aceste ape otrăvitoare ar trebui epurate. De asemenea, concesiunea este de 30 de ani. Dacă se schimbă legislaţia europeană între timp?”, ne-a declarat geologul şi juristul Georgeta Ionescu, vicepreşedinte al Partidului Verde.

Sursa: Libertatea

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php