REVOLTĂTOR! Biserici și monumente anticomuniste din Capitală au fost PROFANATE. Statuia lui Iuliu Maniu, Biserica „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi”, Memorialul Renașterii și cel al lui Cristi Pațurcă, printre monumentele istorice VANDALIZATE

1 1.049

Stânga marxistă lovește din nou. Mai multe biserici, dar și monumente din sectoarele 1 și 3 ale Capitalei, toate cu semnificație anticomunistă, au fost vandalizate, în noaptea de 9 spre 10 ianuarie a.c., notează publicația Rostonline.

Poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti s-au sesizat din oficiu pe 10 ianuarie şi au început cercetări într-un dosar penal, privind săvârşirea infracţiunilor de profanarea lăcaşurilor sau obiectelor de cult şi distrugere, informează Biroul de presă al DGPMB, notează Agerpres.

„După apariţia informaţiei privind vandalizarea monumentului (borna kilometrică zero, n.r.), Politia Locală a Municipiului Bucureşti s-a autosesizat şi a trimis la faţa locului un echipaj pentru a face primele verificări. Astfel, s-a constatat faptul că monumentul „Borna Kilometrică zero” fusese smuls de la locul lui şi aruncat la câţiva metri depărtare. În această situaţie – cazul nefiind de competenţa Poliţiei Locale – urmează a fi făcute verificări de către Poliţia Română”, a transmis Primăria Capitalei, în urma acuzaţiilor apărute în spaţiul public cum că municipalitatea a luat ambele monumente, borna kilometrică şi memorialul lui Cristi Paţurcă, din Piaţa Universităţii.” (News.ro)

Potrivit unor surse judiciare, s-a folosit un spray tip „graffiti” şi au fost făcute înscrieri pe mai multe lăcaşuri de cult şi monumente situate în Sectoarele 1 şi 3.

Înscrierile au fost făcute pe pereţii lăcaşului de cult Biserica „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi” situata pe strada Academiei nr. 22, Sector 1 şi pe gardul Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” situată strada Scaune nr. 2, Sector 3, precum şi pe ansamblul monumental Memorialul Renaşterii şi ansamblul Monumental de statui ale lui „Iuliu Maniu” situate în Piaţa Revoluţiei. De asemenea, a fost vandalizat monumentul ce amintește de Cristian Pațurcă, cel care a asigurat, prin cântecele lui, spiritul Pieței Universității, în 1990, iar monumentul „Kilometrul 0 al democrației în România” a fost dărâmat de pe suportul său.

Cele două lăcaşuri de cult şi ansamblul monumentul „Memorialul Renaşterii” sunt clasate ca fiind monumente istorice. Vandalizarea vine la mai puțin de două luni după ce același gen de profanare a vizat monumentele legate de lupta anticomunistă din Piața Universității. Semnalăm că, pe tot parcursul anului 2023, grupări comuniste încă neidentificate, dar care se pare că au legături cu organizațiile de tip ANTIFA, au răspândit în toată Capitala stikere cu caracter defăimător la adresa sfinților închisorilor comuniste ori în care este făcută apologia asasinării lui Corneliu Zelea Codreanu și Ion Antonescu, precum și stikere care incită la asasinat împotriva legionarilor.

Articol întocmit de Florin Dobrescu

1 Comment
  1. Injecția finală says

    Cine organizează, cine lovește
    Memoria română, cine bocește
    Regimul criminal, genocidar de ieri

    Maine va da ochii cu dracul-hingher

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php