ISTORIA NECOSMETIZATĂ. 13 Iunie 1990. Ministerul de Interne și Armata, scoasă în stradă cu muniție de război la ordinul lui Iliescu, trag în protestatari. Imagini terifiante cu eroii împușcați în seara de 13 iunie

2 1.177

Atragem atenția că urmează imagini cu un puternic impact emoțional! Nerecomandat copiilor și persoanelor cu probleme grave de sănătate!

Seara de 13 iunie 1990. Filmări terifiante cu protestatarii împușcați de Armată. Precizăm că, la ordinul președintelui Ion Iliescu, în acea seară, unități ale Armatei Române, inclusiv tancuri și alte vehicule blindate, au fost scoase pe străzile Capitalei cu muniție de război (ca în Decembrie 1989…), executând foc asupra civililor care protestau. Pe parcursul întregii zile, Bucureștiul fusese teatrul unor confruntări dure între protestatarii anticomuniști și forțele Poliției, ca urmare a tensiunilor sociale generate de arestarea cu brutalitate și deținerea în locații necunoscute a manifestanților din Piața Universității.

După 27 de ani de tergiversări și mușamalizări din partea Justiției statului român, care astfel a acoperit autorii crimelor din 13-15 iunie 1990, Curtea Europeană a Drepturilor Omului, datorită proceselor admirabil conduse de avocatul Antonie Popescu, avea să oblige România să redeschidă dosarul acelor zile, arătând că – în baza legislației internaționale – crimele împotriva umanității nu pot fi prescrise. Până atunci, după 25 de ani de tergiversări, Justiția românească închisese dosarul invocând prescrierea faptelor, încadrate la omor deosebit de grav și instigare la omoer. Au fost inculpați astfel, pentru crime împotriva umanității, fostul președinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman, dar și instigatori precum Adrian Sârbu, cel care mai târziu avea să întemeieze PROTV, oficină pentru spălarea minții tinerelor generații de români.

Și totuși, de 4 ani încoace, autoritățile statului român continuă, sub diferite pretexte juridice ridicole, judecarea și condamnarea celor vinovați pentru comiterea actelor de terorism de stat din zilele și nopțile lui iunie 1990. Dumnezeu să nu-i ierte!

Primul mort căzut avea în jur de 30 de ani și ultimele sale cuvinte au fost: „Copiii mei!” Cei care au orchestrat masacrul sunt cei care au confiscat România. Nu vom fi liberi până când statul român nu va asuma li nu va da socoteală pentru aceste crime.

2 Comments
 1. Marian says

  Domnule Dobrescu , exista o vorba romaneasca : DACA NU STI… MAI BINE TACI ! Da , a fost o interventie brutala a fortelor de ordine { la ora 4 dimineatza } insa , unde ai vazut dumneata tancuri , chiar trezit brusc din somnul greu pe care-l dormeai intr-unul dintre corturile de-acolo ?! Fie si doar pentru aceste cuvinte : ” Precizăm că, la ordinul președintelui Ion Iliescu, în acea seară, unități ale Armatei Române, inclusiv tancuri și alte vehicule blindate, au fost scoase pe străzile Capitalei cu muniție de război (ca în Decembrie 1989…), executând foc asupra civililor care protestau. ” si meritati sa fiti intemnitzat in conditiile in care am fost intemnitat si eu si altii ca mine , minim 10 ani de-aici inainte ! Eu am dovezi . Dumneavoastra…doar vorbe .

  1. Pui de Dac says

   Tu esti mariane? Ceausescu rezistentu’? Na aici tanc, min. 2 11′ 25″. NA DOVEZI!
   https://youtu.be/XpdZD_vkzhM

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php