13 august, zi de doliu naţional. Programul funerariilor anunţat de Casa Regală

4 436

Guvernul a declarat ziua de 13 august, când va fi înmormântată Regina Ana, zi de doliu naţional pe teritoriul României, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Executivului.

Regina Ana, pe când servea ca voluntar alături de Forţele Franceze Libere (sub comanda generalului Charles du Gaulle)Regina Ana, pe când servea ca voluntar alături de Forţele Franceze Libere (sub comanda generalului Charles du Gaulle) (dinmansarda.com)

„În această zi, toate instituţiile, autorităţile publice centrale şi locale vor arbora drapelul României în bernă. Drapelul va fi arborat în bernă şi la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, instituţiilor de învăţământ, instituţiilor de cultură şi misiunilor diplomatice ale României, la punctele pentru trecerea frontierei, aeroporturi, porturi, gări şi aerogări, precum şi ca pavilion pe navele şi ambarcaţiunile care navighează sub pavilion românesc”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu.

Potrivit purtătorului de cuvânt, posturile naţionale de radio şi televiziune, precum şi instituţiile de cultură îşi vor adapta programul în mod corespunzător.

Casa Regală a României a anunţat programul funeraliilor Reginei Ana. Sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei va fi adus în ţară pe 9 august, pe Aeroportul Otopeni, iar apoi va fi transportat cu maşina la Castelul Peleş (9 august). Evenimentul se va desfăşura în prezenţa Alteţei Sale Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi a Familiei Regale, a reprezentanţilor instituţiilor statului şi a membrilor Casei Majestăţii Sale Regelui.

Miercuri, 10 august 2016, în cursul serii, corpul neînsufleţit al Reginei va fi transportat de la Castelul Peleş la Sala Tronului din Palatul Regal (Calea Victoriei, nr. 49 – 53). Ceremonia va avea caracter privat.

Joi, 11 august 2016 şi vineri, 12 august 2016, de la ora 8 la ora 22, toţi cei care vor dori să depună flori şi să se închine la catafalcul Reginei Ana vor putea veni la Sala Tronului de la Palatul Regal, unde intrarea este liberă.

În ziua de sâmbătă, 13 august, la ora 10.55, sicriul cu corpul neînsufleţit al Reginei Ana va fi aşezat pe un catafalc în Piaţa Palatului Regal. Acolo va avea loc o ceremonie religioasă, iar accesul publicului în Piaţa Palatului este liber, în zonele special amenajate pentru participanţi.

De la ora 11.35 la ora 12, Cortegiul funerar va merge, cu viteză redusă, pe traseul Piaţa Palatului Regal – Bulevardul Magheru – Piaţa Romană – Piaţa Victoriei – Bulevardul Aviatorilor – Piaţa Charles de Gaulle – Arcul de Triumf. La Arcul de Triumf nu va avea loc nicio oprire şi nu se va face slujbă religioasă.

De la Arcul de Triumf, Cortegiul funerar va continua traseul, cu viteză obişnuită, către Curtea de Argeş, în intervalul orar 12 – 14.45, pe ruta Arcul de Triumf, Mogoşoaia, Buftea, Titu, Găeşti, Topoloveni, Piteşti, Curtea de Argeş.

La ora 15.00, în ziua de sâmbătă, 13 august 2016, va avea loc slujba de înmormântare a Reginei Ana în Pronaosul Noii Catedrale de la Curtea de Argeş. Ceremonia înmormântării va fi privată, în prezenţa Familiei Regale a României şi a membrilor Familiilor Regale străine, prezente la eveniment. Publicul va avea acces doar în faţa porţii de intrare în Parcul Arhiepiscopiei Curtea de Argeş.

sursa: Epoch Times

4 Comments
 1. IO...gerules says

  Dece eveniment national pentru un impostor?Aceasta femeie a fost nevasta unui exrege care si-a tradat poporul peste care stapanea,cel ce si-a taiat craca de sub picioare si a cazut in gol dar tragand dupa el,ca si tasuu,multa avere ale romanilor,salvat de ghearele iudeo-comuniste.Cine o idolatrizeaza pe aceasta muiere(si pe barbatsu cu tot harnasamentul sau de Casa Regala)sant tradatori de tara care s-au asezat de buna voe sau din tembelism linga stindardul dusmanilor neamului romanesc.

 2. pui de dac says

  Nu stiam ca esti si profanator de morminte in ura ta contra monarhiei; deci pentru tine unul ca Ceausescu a fost bun si patriot , desi exponent al unui regim satanist impus cu forta de tancurile bolsevice, dar monarhia e rea; cred ca ai auzit de Corneliu Zelea Codreanu si ai citit Pentru Legionari; scrie acolo Capitanul asa: „sunt regi buni si regi rai dar monarhia e intotdeauna buna” Presupun ca nu te consideri mai intelept decat Codreanu?Aceste funerarii nationale se organizeaza din respect pentru monarhie si pentru ce a insemnat ea pentru Romania(mai putin perioada neagra a lui Carol al 2 lea un nenorocit bolnav de sculament): independenta Romaniei 1877, Romania Mare 1918. Daca era asa patriot Ceausescu de ce nu a cerut niciodata Basarabia inapoi de la rusi?

 3. IO...gerules says

  Moartea generalului Milea este ambigua.In seara zilei de 21 dec.1989 Ceausescu i-a ordonat generalului Milea-Comandantul fortelor armate ale Romaniei ca in dimineata urmatoare sa convoce in cladirea CC-ului pe toti ofiterii sovietici,iar dupa aceia cladirea sa fie inconjurata de tancuri,cu misiunea de a executa foc deschis asupra cladirii la ordinul lui Ceausescu personal.Ceausescu vroia sa le ceara sovieticilor un ultimatum:Basarabia si tezaurul Romanei luat in 1918 sa fie returnate tarii,in caz contrar toti cei din cladire vor avea aceiasi soarta stabilita de focul tancurilor ce imprejmuiau cladirea CC-ului.Mureau toti,chiar si Ceausescu.Ion Milea n-a mai apucat sa execute ordinul si a murit impuscat,sinucis sau executat.

 4. IO...gerules says

  Rusine pentru acest „Program”.Toate bunurile capturate de gasca zis regala confiscate si date pensionarilor pentruca ei au muncit de s-au spetit pentru producerea lor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php