Cedry2k, duşman al poporului

41 4.209

Cedry2k---2014de Elena RĂDULESCU

România ultimelor săptămâni pare că a intrat pe panta descendentă a unei curbe temporale, întorcându-se în anii de tristă amintire ai instaurării dictaturii bolșevice.
În decursul unei singure luni, ne-am confruntat cu acte de cenzură care nu ar fi putut fi aplicate într-un stat democrat: retragerea titulului de cetățean de onoare al orașului Segarcea, al lui Vintilă Horia, cercetarea penală a administratorului LegendeVii (www.legendevii.ro) pentru comercializarea tricourilor ce purtau chipurile martirilor și mărturisitorilor Radu Gyr, Mircea Vulcănescu și Pr. Gheorghe Calciu-Dumitreasa, ultimul act de cenzură fiind anularea celui de-al doilea concert de lansare a ultimului album Cedry2k – România Furată, în urma unor sesizări făcute către conducerea clubului Control, după lansarea inițială, pe data de 29 ianuarie. Astfel de sesizări nu au fost formulate de către „numeroasele și agresivele grupări de extremă dreapta” (după spusele alogenilor promotori ai legii 217) în luna decembrie a anului trecut, când clubul a găzduit petreceri ale minorităților sexuale. Se pare că actul democratic este în exercițiu numai atunci când trebuie să slujească și să apere interesele unor grupuri minoritare, fie că este vorba de minorități etnice, religioase, sau sexuale, asupra majorității aplicându-se un alt regim, unul de tip dictatorial, în care a-ți promova și apăra valorile și reperele naționale intră sub incidența legii penale și a cenzurii.
Dar care este, până la urmă, problema cu Cedry2k?
Circulă diverse speculații în mediul online care susțin că rapper-ul a lezat comunitatea LGBT prin versurile sale „homofobe” (ghilimele sunt pentru că homofobia este un concept inventat, o asemenea fobie neexistând, de fapt) și că acesta ar fi motivul pentru care se încearcă aplicarea cenzurii asupra sa. Dacă acesta ar fi motivul, ar însemna că la nivel internațional să nu mai existe concerte de acest gen, pentru că majoritatea exponenților industriei rap/hip-hop au versuri îndreptate împotrivă devierilor sexuale. Cedry2k, însă, nu se regăsește în această categorie, el neavând melodii dedicate acestei teme, și chiar dacă ar fi aşa… nu libera exprimare este unul dintre principiile de bază ale democrației?
Cedry2k irită din motive mai serioase decât lezarea minorității LGBT: prin muzica sa, face cunoscută acea parte a istoriei României ce se dorește uitată, zidită în necunoaștere. Rapper-ul vorbește prin muzica sa despre martirii și eroii care și-au dat viața pentu Cruce, Neam și Țară, care au stat scut neclintit în fața invaziei ateist-bolșevice ce a pus stăpânire pe România, le semnalează tinerilor că există o istorie care le este interzisă. Le pune în față modele și repere de forță morală, demnitate și trăire creștină, pe care ar putea să le interiorizeze, să le urmeze.
În astfel de condiții, le dau dreptate cenzorilor! Dacă aș fi descendenta unui marxist înrăit și a unei slujitoare fidele a regimului, care timp de 30 de ani s-a aflat pe ştatele de plată ale Securității, având „onorabila” meserie de turnător, iar eu, la rândul meu, aș fi o „demnă” moștenitoare ideologică a „respectabililor” mei părinți, dedicându-mi existența elaborării de legi și strategii neobolşevice, bineînțeles că aș fi furioasă să aud o sală de 400 de oameni cântând „cu toți plămânii români” versurile poeziei-manifest „Ridică-te Gheorghe, ridică-te Ioane!”. Radu Gyr a fost condamnat la moarte pentru această poezie, în 1958, de către cei care i-au ținut în funcții bine plasate și remunerate pe părinții personajului din sinistrul exercițiu de imaginație anterior. Este absolut firesc ca acest individ să vadă același pericol în Cedry2k, acela de „duşman al poporului”.
Tragedia este că marea majoritate nu conștientizează amenințarea tot mai aprigă ce pune în pericol libertatea, suveranitatea, însăși existența identitară și integritatea teritorială a poporului român. Trăim cu iluzia că am fi liberi doar pentru că avem apă caldă 24 de ore pe zi, căldură, cablu TV, internet și mall-uri. Ne lăsăm antrenați într-o horă jucată pe vârful unui aisberg, în timp ce, sub noi, războiul este în plină desfășurare.
Așadar, rapper-ul Cedry2k a fost constrâns să schimbe locul în care urmează să susțină al doilea concert de lansare, cu doar trei zile înaintea evenimentului. Deocamdată, gazda concertului este Club A, însă, este greu de crezut că sesizările se vor opri aici. Rămâne la latitudinea administrației Club A dacă va executa ordine impuse de către neobolşevicii deghizați în democrați, sau dacă va păstra conștiința suveranității.

41 Comments
 1. Ciprian says

  Foarte bun articolul. Felicitari ! Chiar aseara citisem undeva cum ca Cedry2k ar face muzica de extrema dreapta sau chiar nazista, fapt ce mi-a lasat un gust amar, iar acuma vad un raspuns bun la acel articol prost.

  1. unu says

   Asculta.i te rog o parte din piese ai incearca sa gasesti informatiile trimise, nu mai baga in cap tot cacatu care iti este prezentat de stiri
   Un citat foarte bun: UN POPOR INCULT, E USOR DE MANIPULAT!!!

  2. Alex says

   Cel mai probabil ai citit articolul de pe Vice, scris de cel mai prost „redactor” neo-marxist pe care il are tarisoara noastra. E genul de om care considera regresul ca fiind o forma de progres.

 2. VIRGIL says

  Mai, dar chiar „punem botul|” la orice spun si doresc alogenii??????? Oare nu credeti ca in ultimul tim alogenii recurg la provocari de orice fel ??????

 3. Felix says

  ceva mai slab nu am citit in viata mea. situatia e atat de grava si voi doar atat puteti ?

 4. Cedry2k says

  Ce prajiti

 5. MORARU GHEORGHE says

  Cozile de topor catalogheaza ca fascist, legionar, fascist sau cum le duce mintea condusa de tatal minciunii, orce om care gandeste liber si nu inghenunchiaza in fata politicii corecte.
  Insa fascismul, nazismul si orce extrema fie de dreapta sau de stanga nu trebuie confundata cu miscarea legionara, sa despartem Lumina- miscarea legionara( condusa pe principii de autoaparare cum ne spune Hristos: cine nu are sabie sa-si cumpere( sabie insemnand acum, sabia cuvantului a marturisirii lui Hristos chiar prin suferinte primite de la cei care urmeaza pe tatal minciunii), si fascismul, nazismul, extremele or care ar fi ele sau denumirea, care sunt conduse pe principii de ura, care conduc la tatal minciunii.
  Or cu Hristos ori cu dracul, altceva nu exista.

  1. starcovici Petru says

   De ce va revoltati? Oare cenzorii nu sunt angajati ai guvernului Rmaniei,cu salarii babane? Atunci de ce sa nu ne revoltam inpotriva conducatorilor nostri,care fac sluj in fata denigratorilor neamului nostru.Ce se naste din pisica soareci mananca.

 6. Unul says

  Daca nu suport homosexualii, elie wiessel si oamenii precum mircea toma and co., nu ma pot exprima liber??? Nu am dreptul democratic de a-mi exprima liber opiniile??

  1. Popescu Ada says

   Si ura este un sentiment natural, normal dar libera exprimare este conditionata 🙁 !

 7. Illmatic says

  Si pana la urma, cand si unde se va tine lansarea? E buna reclama… chiar si cea negativa / mincinoasa. Fanii / Romanii vor aprecia si mai mult versurile lui Cedry2k

 8. Rusu Sorin says

  Cedry2k e mai patriot si mai credincios decat 3 sferturi din tara! Faptul ca incearca sa trezeasca un popor ,,din somnul cel de moarte ” este admirabil si ar trebui sustinut !

 9. Bent says

  Articol de cacat inconjurati de oameni de cacat! Multa muie celor ce vor sa traga in jos un om care spune lucrurilor pe fata prin muzica care o face. Criticati l-ati ascultat vreodata ?

 10. Adrian says

  esti o imbecila

 11. Andrei says

  Sa inteleg ca mai bine sa permita CNA-ul fete dezbracate si emisiuni 18+ decat sa le dezvaluie cetatenilor propria istorie, nu ? Acest articol este facut degeaba, nu ii vad rostul absolut deloc.Pentru marea majoritate dintre voi muzica este inca reprezentata de fetele dezbracate si baietii cu masini scumpe, in loc sa faceti tara asta mai buna va plangeti de lucrurile bune, ce pot schimba gandurile unui om de rand.

  1. Popescu Ada says

   Sunt atatea lucruri de spus 🙁 inca tristetea ma face sa tac ! Si sa citesc Orwell-1984 …..

 12. pui de dac says

  Doamne! Voi ati citit articolul asta sau v-ati luat numai dupa titlu si v-ati apucat de injurat? Am crezut ca Cedry2k are fani mai culti si mai inteligenti, dar se vede treaba ca in parte m-am inselat. Voi stiti macar pe cine injurati? In loc sa fim uniti contra urmasilor alogenilor bolsevici care vor distrugerea tarii si neamului voi o injurati pe nepoata luptatorului anticomunist Gogu Puiu? Cititi inainte sa va apucati sa comentati ceva ca va faceti de ras…

 13. doi says

  halim paine si circ,asta ne da mass.media…..ati facut vedete din tarfe analfabete

 14. Teo says

  Daca voi credeti ca Cedry2k e un artist vulgar sau care dezgroapa „gunoiul” istoriei ei bine este o parere gresita ca de exemplu Parazitii ei sunt mult mai vulgari as putea spune ca sunt cei mai vulgari artisti inainte sa caracterizati un artist mai cercetati industria muzici rap !

  1. Popescu Ada says

   Bine spus !

 15. Florin says

  Bă ce a fumat ăsta sigur nu e pe delea bune dacă a scris o asemenea minunăție de articol

 16. ionut says

  el le zice adevaru cum o face si nimeni altu

 17. andrei says

  un articol slab

 18. Vali says

  Ce tot va legati de genu de muzica hip-hop ba fratilor acest gen de muzica schimba mentalitati voi inloc ca interziceti manelele sau alte cacaturi de genuri de muzica voi va legati tot atat de dou genuri de muzica de rok si hip-hop…

 19. Fan Cedry2k says

  „Cinste martirilor apărători de Patrie
  Că nu i-au speriat nici armele nici gratiile!
  Nu-s aşa special dar simt că mă identific
  Cu ei in special acum când ni se fură specificul.
  Mă gândesc cu dragoste la toţi domnitorii
  Ca s-au pus zid când au năvălit cotropitorii”

 20. A.Ciucur says

  Un popor este format dintr-un ciclu de indivizi ce tind către evoluție si progres social intern.
  Suspensia oricărui individ este familia, prietenii si cariera acestuia.
  Prin urmare 70% din poulație aparține subconștientului colectiv, fiind lipsită de istorie
  Cultură generală și respect față de părinți..
  Așadar nu acuzați un om inteligent pentru măsurile drastice aplicate liric în încercarea de a trezi tineretul.
  Cât timp sistemul acționează eronat, hip-hop’ul va suna dramatic, logistic, moral și crud!
  Cedry2k este un artist al semiotizări lirice. Respect

  1. Dumitru Gabriel says

   Cel mai bun comentariu. Mersi fain!

 21. CATALIN says

  Cedry2k este un marturisitor.Nu poate sa tacă pentru că Dumnezeu prin conștiință i-a dat o misiune in aceasta lume.Nu poate fi eliminat pentru ca ar devenii martir si asta ar trezi lumea la realitate.Dar lucrurile nu se vor opri aici.Chiar credeti ca incendiul colectiv a fost întâmplător chiar înaintea lansării noului album România furata!Eu nu mai cred demult in coincidente.Sunt convins ca Cedrea nu se lasă usor intimidat si că este constient ca a trezit multe constiinte care vor lupta alături de el pana la capăt.Frica vine de la diavol,asa că haideți să renuntam la ea si sa ne asumam cu totii propriile actiuni.

 22. KHK says

  Cine nu asculta Cedry2k , ma-sa-i curva

 23. Vasile Borcan says

  Hai ca m-am amuzat copios pe baza articolului si comentariilor

  Serios, ma, voi existati pe bune? Adica, nu stiu, daca e sa ma iau numai dupa rafalele de aplauze si comentariile inepte, as trage concluzia ca sunteti atat de prosti inca uneori uitati sa si respirati.

  Acu, pe de alta parte, unul care l-a gasit pe Dumnezeu in borcanul de acetona, nu poate decat sa aiba fani cu IQ-ul unui sosete, evident.

  Asa, eu nu dau doi lei pe liberatarzii vestici alde Merkel, Piers Morgan, Cameron si toti diareicii rupti de corectitudinea politica. Si consider ca tot ce tine de LGBT primeste mai multa atentie decat merita.

  Dar spre deosebire de voi, mie nu mi se uda pizda cand un cacat cu ochi behaie ca ar indoi ranga pe homosexuali si cu siguranta, pentru ca nu sunt retardat, nu as pocni nici un homosexual, asa, din senin.

  Nici majoritatea dintre voi n-ati face-o, nici pisatul de Cedry2k. La microfon si in spatele tastaturii insa e usor sa va spargeti in figuri.

  Dincolo de asta, voi sunteti niste ipocriti notorii. Va dati toti mari crestini, dar de intors, intoarceti oameni impotriva altora. Si nu, homosexualitatea nu e un pacat sau o deviatie, doar pentru ca asa spune prietenul vostru imaginar. La partea cu deviatia exista niste considerente de ordin anatomic, dar nu prea aveti voi cum sa stiti de astea. Nici voi nici bajetu asta numit cedry2k.

  De restu as discuta, dar nu prea am cu cine. Mai mult ca sigur, daca voi spune ceva, voi fi catalogat liberal, bolsevic si alte alea de oameni care respira pe gura. Asa ca nu.

  Va urez insa un calduros „Hai sictir, ma petardelor”

 24. Vasile Borcan says

  Alta treaba: voi astia, ca sunteti ai dracului de multi, va ridicati fustele in cap atunci cand sunteti catalogati „homofobi”(si da, de acord, termenul e fictiune.), „extremisti”, „xenofobi” samd, dar cum apare cineva care va spune ca mancati cacat, automat persoana aia e „bolsevica”. Si tot voi aveti nesimtirea sa criticati standardele duble. Hai, plimbati ursul!

  1. Mihai says

   Esti atat de slab moral,prost informat incat e clar ca poti fi decat un vierme,o curva gata de stat capra la bulangii cei ce saracii au o problema anatomica dupa capul tau patrat,nu??nu ca-s deviati mental de la scopul lor anatomic normal,programat in genomul uman…esti rupt de realitate prietene…Nu-i comentati astuia ca o sa va pierdeti timpul!Sper sa te trezesti frate!O sa se linga bulangii in fata copiilor tai in parcuri,ai sa fii multumit de atitudinea ta fata de problema asta??…

 25. Robert says

  Draga Elena RĂDULESCU esti o mincinoasa de doi lei. Dispari !!!!!

 26. steliann says

  Ce plm e asta? Voi nu vedeti ce e in tara asta de cacao? Suntem manipulati de tv,calculator,telefoane si,în plus Crăciun Stelian sa nu uitam a aratat credinta și amintirile lui despre Sfinții,părintele Iustin iar la fel are in povesti de familie,singura sansa,pacea inimii,ultimul ceas,extreme,marea evadare,antinevralgic,rugaciune,vipere…etc „Muzică de calitate,nu cantitate” cum spune și Dragonul în piesa „Disscuți”. Pace NA’,raku,Cedry2k,Dragonu’. Respect pentru aia care si-au lasat ultimi bani la intrare.

 27. pacostea says

  Tineretul s-a tampit de tot. Si tu fatuca, cu al tau articol, cam ce vrei de la viata? Cine te-a platit sa-l faci? Nu mai indu lumea in eroare cu aberatiile si tampeniile tale!

 28. LCC says

  Cred că trebuie să avem o înțelegere cât se poate de obiectivă și rezonabilă asupra incidentului. Sincer să fiu nu cred în viziunea americană asupra dreptului la liberă exprimare ci mai degrabă în cea europeană. Nu cred că discursul public trebuie cenzurat nici măcar în situațiile în care incită la ură. Însă ce cred este că în momentul de față atât în Europa cât și în America, Asia, Africa etc. există sentimente de homofobie, într-o măsură mai mare sau mai mică. Cred că într-adevăr sunt persoane ce-și pierd familia, loul de muncă și oricefel de demnitate socială în momentul în care fac parte dintr-o minoritate sexuală. În acest caz cred că locurile „LGBT-friendly” joacă un rol important în normalizarea contextului social al persoanelor LGBT. Drept pentru care cred că trebuie să existe o oarecare asumare a conceptului de LGBT friendly. Oamenii aceștia merg în astfel de locuri tocmai pentru că știu că orice act de discriminare nu este permis în astfel de locuri, orice „hate speech” nu le va tulbura noaptea în oraș. Așadar nu cred că este o îngrădire a dreptului la exprimare întrucât posibilitatea de a susține concertul este permisă în orice alt loc.

 29. DariuSS says

  Acum ca ti-ai facut parerea publica, intrebarea e exista consumatori in ceea ce priveste genul asta de articole de cacat? Lasand la o parte faptul ca este printre putinii oameni realisti si culti ramasi in viata, si nu este vorba de un <18 Fanboy, articolul asta nu contureaza nimic din ceea ce e artistul defapt. Motivul pentru care am hotarat sa las un reply la asemenea genoi este acela de a descuraja viitorii adepti la asemenea pamfleturi. O zi buna!

 30. n-are treaba says

  Lumea se cearta pe centi,cand lumea bubuie…sistemul este corupt din nastere,cel global ma refer.cand se vor rupe granitele fizice,cele mentale legate de prejudicii religioase vechi de mii de ani,poate vom invata sa convietuim alb langa negru langa gay langa refugiati sau tot felul de categorii create de sistem,pentru a dezbina.cedryk incearca el ceva,dar sigur nu e intreg la cap atata timp cat se da marele credincios dar bate pe fanas,si mai sunt si alteexemple,cum este liric pt critici 3…vulpescu nu are voie sa-si exprime parerea ca om,dar cedryk ar avea voie s-o faca,doar fiindca se pupa cu conceptele tale reduse.e dus de nas si el,ca si voi 🙂

 31. Ionut says

  Problema e ca CNA face parte din corporatii. Au cenzurat parazitii ok, au incalcat art. 39 din constitutie. Dar sa cenzureze un rapper care vorbeste despre Dumnezeu si dreptate, e prea mult. Frate o limita. In 2 cuvinte – muie CNA, ca furati si voi… vorbind de Cedry2k ca e extremist dreapta ? Uh ,, nu pot fi pt stanga sau dreapta, ca Dumnezeu e-n centru”

 32. Eugen says

  Neo-nazism*
  Un fanatic mincinos cu aspect de jidan jegos!
  Acum ăștia sunt naziștii!🤦😡
  A cântat numai propagandă și am fost și eu prins în capcană.
  Noroc că am o mentalitate puternică și gândire liberă.
  Să nu credeți o iotă din ce spune despre istorie!
  Dacă era interzisă nu o găseai pe internet.
  În schimb, istoria interzisă a fost arsă și foarte rar mai găsești o carte care a supraviețuit sau un site care nu e controlat de mas-media.
  Boul ăsta îți dă impresia că totul e roz și că nu ai nimic de aflat, dar de fapt, el chiar asta vrea să crezi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php