Exodul refugiaților – o diversiune pentru a acoperi expansiunea Rusiei în Siria

10 802

degeratu-900x444Siria este primul câștig strategic major în planul relațiilor internaționale al Rusiei și asta creează probleme majore pentru securitatea Europei de Est, iar criza refugiaților a făcut parte din strategia Kremlinului de a „adormi” vigilența Occidentului, consideră generalul Constantin Degeratu, fost șef al Statului Major. Situația din Siria este un eșec major al NATO și al politicii americane, a spus generalul la Digi24.
Întrebat cum vede numărul de peste 6.000 de refugiați pe care va trebui să-i găzduiască România, Constantin Degeratu a spus:
„Vedeți ce ne-a făcut președintele Putin? Discutăm aproape nimic, așa în general,. 6.000 de refugiați – cifra n-are nicio relevanță, ca să fim sinceri. Dar (Putin) a rezolvat problema: Europa se bate și se ceartă pe această problemă a refugiaților. Iar noi, Europa, facem niște greșeli colosale”, a adăugat Constantin Degeratu.

Cum ar trebui să se procedeze cu refugiații

„Întrebare: trecerea ilegală a frontierei este, în orice împrejurare, o infracțiune? Traficul internațional de persoane, ilegal, este o infracțiune? Da! Ce ni se cere, nouă, forțelor de ordine, să zicem, acum? Să considerăm fiecare persoană care trece ilegal frontiera infractor, cu excepția acestui val de refugiați. Acest val de refugiați este în afara legii. Este de la Dumnezeu, trebuie să-l aplaudăm! Aici este o problemă pe care nu pot să înțeleg”, a spus Constantin Degeratu.
„De ce, spre exemplu, România, în loc să securizeze realmente frontierele, a început să critice o țară vecină cu care ar fi trebuit să coopereze în combaterea legală a migrației ilegale, pentru că aceasta este principala sursă de terorism, potrivit Strategiei de luptă antiterorism adoptate de Uniunea Europeană”, a continuat Constantin Degeratu.
Cifra în sine, de 6.000 de refugiați, este discutabilă, recunoaște fostul șef al Statului Major, care indică însă alte probleme, de natură socială: „Pentru fiecare dintre refugiați – dacă ar fi refugiați, dacă viața lor ar fi în pericol în Siria – ar trebui cheltuiți 500 de euro pe lună, adică un salariu mediu în România. Două milioane de români trăiesc sub pragul minim al sărăciei, sub doi dolari pe zi. Trei milioane de pensionari au venituri mai mici decât salariul mediu pe economie. Nu știu de ce numai 6.000 ar beneficia de un tratament și celelalte milioane nu pot să beneficieze de același tratament în România. Din acest punct de vedere, cifra trezește, pe de o parte, niște probleme pentru populația din România, pe de altă parte, stârnește o anumită îngrijorare, pentru simplul motiv că știm precis că principala sursă de terorism o reprezintă migrația ilegală – scrie asta și în strategia americană, de-aia s-a făcut gardul ăla de 4.000 de kilometri în Statele Unite – deci, din punctul ăsta de vedere, este o preocupare”, a subliniat Constantin Degeratu.

„Cifra în sine n-are nicio relevanță”, a repetat el. „Deci, ca să vină 6.000, ar trebui cumva aduși cu forța, cu cătușe, pentru că nu vrea nimeni să vină în România – încălcând principii primare ale acelei primiri. Ar trebui cumva încarcerați, pentru că dacă au fost aduși într-un loc, aici, în România, la Botoșani să zicem, și nu vor să stea acolo și vor pleca din nou spre granița cu Ungaria, ce le pot face autoritățile române? Dacă se aplică regimul de imigranți, aici ar fi trebuit clar aplicat, pentru toți, un regim prezumtiv de refugiați de război, de exemplu, ceea ce înseamnă găzduirea în tabere de refugiați controlate, menținerea acestor tabere până când se termină criza care a generat această chestiune și eventual ajutorarea acestor oameni: să se pregătească, să se înarmeze, să meargă să-și elibereze țara!”

„Greu de imaginat – arată Constantin Degeratu – de ce soldații americani ar trebui să moară pentru libertatea Siriei , iar jumătate de milion de bărbați buni de luptă ar trebui să aștepte să fie eliberați de soldați americani sau români sau britanici. E de neînțeles lucrul ăsta. Identitatea socio-politică a unei națiuni, a unei comunități, necesită clar o atitudine de păstrare a ei, adică o luptă pentru ea. Nu înțeleg de ce ar trebui să fie eliberată Siria de „Statul Islamic” de către americani, iar acești bărbați sirieni – înțeleg refugiul femeilor și copiilor – apți de luptă, bine educați, nu se organizează în Turcia, în România, în Bulgaria, nu cer arme, nu fac un guvern în exil și nu se duc acasă să-și elibereze țara? Asta ar fi logica lucrurilor, dacă ar fi natural exodul. Nu este natural, este organizat bine, ca o diversiune, pentru a acoperi aceste mișcări strategice expansioniste ale Rusiei!”, a conchis generalul Constantin Degeratu la Digi24.
Generalul crede că o partiție a Siriei între marile puteri este iminentă. Aceasta este miza discuțiilor pe care le vor avea președinții Obama și Putin, nicidecum Ucraina, cum susține Administrația americană.

SURSA: Flux24

10 Comments
 1. vasile says

  fratilor,astea sunt vrajeli ieftine.

  pretul petrolului e zero in zona din cauza razboiului care convine occidentului,ca sa ia petrolul pe gratis si sa mentina presiunea pe guvernul din Bagdad.#

  Oricum americanii nu au incredere in generalii astia ratati din Romania,pentru ca au in spate experienta 23 august,in departat si mai recent,anii 70 si tradarea americanilor de catre Ceausescu in favoarea comunismului.Respectiv,intoarcerea spatelui de catre Ceasuescu in fatza fmi-ULUI american si alte episoade recente

 2. vasile says

  azi cu americanii,maine cu rusii,poimaine cu arabii,si asa mai departe. Tu crezi ca au americanii incredere in generalii astia ratati?!

  sa fim seriosi, Romania nu are inca credibilitate,pentru ca nu face politica inteleapta pe plan extern,ci una de cumparaturi in capitalele europene.

 3. vasile says

  va rog sa incercati sa faceti voi o politica desteapta si sa va dezvoltati pecat puteti mai tare atat ONG cat si partidul.

  Daca vreti jurnalistica,incercati cu VICE NEWS ,cu americanii. Folositi SKYPE pentru inceput,apoi Youtube.

  http://hr896.blogspot.co.uk/

 4. vasile says

  PSS: Americanii ar avea nevoie de voi ca sa loveasca in Klaus iohanis,islamicul papagal al lui Merkel cu refugiatii ma-sii veniti din zona ISIS.

  Daca stiti sa faceti politica demonstrati-o. Culise de la Cotroceni,filmari paparazzi a lui Klaus, jurnalism politica inteleapta.

 5. IO../gerules says

  Asta te tine”buciume”,propaganda jigodiilor impotriva lui Dumnezeu?Pentruca rusii de dupa gorbaciovul jidanesc,nu mai sant sovieticii,ci sant,dupa cum probeaza pana in prezent,mergatorii pe drumul legilor lui Dumnezeu,care trebue sa fie acelasi cu al bisericilor zis crestine din Europa.Dar biserica prin popii ei devotati sionismului nu mai reprezinta tarcul mieilor fericiti,ci lagarul de concentrare a multimii indobitocite cu ajutorul oficial al statului.

 6. vasile clic says

  problema ruseasca e foarte delicata,pentru ca pe de o parte sunt ortodocsi ca si noi pe de alta parte noi avem probleme interne grave,care nu le pot rusii rezovla,deci ,,asteptarea,, asta sa te elibereze rusii,e ca si prostii de partizani in anii 50,care ii asteptau pe americani si nu au venit.Asa si azi nu vor veni rusii niciodata.

  Mai bine luati-va voi destinul in maini,mergeti la americani,faceti banii,mergeti la VICE NEWS,afiliati-va,faceti politica si ridicati-va in picioare.

 7. vasile clic says

  sa-i arunce in aer careva,dracu sa-i ia de iSIS astia ,,refugiati,, pedracu

 8. vasile clic says

  generalul asta bandit suge p+++ la negrii din america pe 10- centi,ca o jigodie,

  si nimeni nu-l ia in seama si in serios,dupa ce oricum americanii nu au incredere in romania in general

 9. calin eugen says

  Poate gresesc cu ceva,imi cer scuze,dar am remarcat cu ceva timp mai devreme comentariile deosebite ale d-lui general Degeratu Constantin.O bucurie ca avem asemenea oameni in armata romana!Daca am ranit pe cineva ,imi cer din nou scuze.

 10. daniel vla says

  Buciumul, cred ca gresiti grav promovand indivizi vanduti ca gen. Degeratu!
  Cat de ipocrit sa fii sa dai vina pe Putin pentru ce se intampla in Siria si in Europa cu refugiatii?! Doar stim bine cine a povocat acel conflict. Cine e destabilizat Siria, Irakul, Afganistanul, nordul Africii.

  Si ca dovada ca altii sunt cei care vor amestecul populatiilor Europei iata:
  https://saccsiv.wordpress.com/2015/10/04/evreul-george-soros-uniunea-europeana-trebuie-sa-accepte-cel-putin-un-milion-de-refugiati-pe-an/
  sau:
  https://saccsiv.wordpress.com/2015/09/04/trei-piese-puzzle-1-declin-demografic-in-europa-2-invazie-africana-si-araba-in-europa-3-planul-kalergi-rothschild-warburg-disparitia-rasei-albe-din-europa/
  sau:
  http://www.activenews.ro/externe/Regizorul-american-Oliver-Stone-Uitati-de-ISIS-America-este-adevarata-AMENINTARE-pentru-lume-Noi-suntem-cei-care-am-creat-acest-HAOS-125169

  Sa-mi fie cu iertare, dar cred ca v-ar trebui putin mai mult discernamant in materie de politica externa.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php