Se pare că voluntarii „Centrului pentru monitorizarea și combaterea antisemitismului din România” au dat bir cu fugiții

4 742

Cu întîrziere am aflat că „Centrul pentru monitorizarea și combaterea antisemitismului din România” (MCA România) publică pe site-ul propriu un așa zis „raport de monitorizare a activităților antisemite din România”. În acest raport, înainte de a orice, găsim pagina de prezentare a asociației care, printre altele, conține urmatoarele:

Contrar unor comentarii si informatii lansate in special in mediul online, MCA Romania nu este finantata din bugetul de stat și/sau din fonduri publice. MCA Romania nu solicită și nu acceptă donații, nu încasează cotizații de la membrii săi sau de la alte entități fizice și/sau juridice. Activitatea MCA Romania este bazată, în întregime, pe activități voluntare desfășurate de colaboratori. Echipa MCA România este condusă de Marco Maximillian Katz, președinte și fondator, și Marius Drăghici, director de Relații Internaționale. (pagina 4 araportului)

Mare lucru, uite o organizație care nu acceptă nici un fel de donații, toată activitatea se bazează pe voluntariat, înseamnă că merită să le acord atenție. Derulez în jos pagina principală a site-ului și imediat îmi trece admirația cînd văd butonul „Donate” de la PayPal:

MCA Romania donatii PayPal

Tot imediat m-am prins de ce și-au schimbat poziția și acum acceptă donații cînd am văzut că cel mai nou material de pe site este datat 11 mai 2015. Probabil că voluntarii au dat bir cu fugiții și acum au nevoie de bani ca să platească pe cineva care să se ocupe de actualizarea site-ului. Se pare însă că donațiile se lasă așteptate și nici afacerile sponsorului principal, Marco Maximillian Katz, nu merg prea bine de vreme ce nici pagina de Facebook n-a mai fost actualizată din data de 26 august 2015 iar cea de Twitter din 26 iulie 2015.

Dar să ne întoarcem la așa zisul raport. La pagina a 6-a găsim următoarele:

Majoritatea site-urilor de internet, care publică materiale cu caracter nationalist-extermist, antisemit și negaționist, în limba română, sunt găzduite pe servere care se află, fizic, în Statele Unite ale Americii unde sunt protejate de Constitutia SUA și în afara teritoriului unde legislația din România este aplicabilă.

Aici m-au pierdut de tot, cine ia în serios o organizație care detestă libertatea de expresie garantată de Constituția SUA? Eu nu.

de Tudor Marincu RostOnline

4 Comments
 1. Canbera says

  Am citit și eu în mare pe site-ul – MCA ROMANIA – RAPORT MONITORIZARE 2009 –2014
  Alexandrul Sudițoiu publică articole violent antisemite pe blogul intitulat „Moarte lumii noastre”(deveghepatriei.wordpress.com….bla…bla…blau..
  ––––––––––
  Tâmpeni și iar tâmpeni …confundă orașul Petroșani, Jud. Hunedoara de unde este Alexandru Suditoiu cu orașul Târgu Jiu, Jud.Gorj de unde este Narcis Daju adevăratul autor al blogului „Moarte lumii noastre”(deveghepatriei.wordpress.com…..
  Narcis Daju fiind fost ofițer SRI din Gorj astăzi blogger, ziarist (GorjNews) care a fost bătut de slugile „Ocultei” …nimic despre foștii securiști (SRI-iști) se pare că au teamă…. evitând să facă acuzații la adesa lor…

 2. calin eugen says

  Evreii trebuie sa-si ceara iertara fata de Romania si sa o ajute financiar masiv.

 3. dan says

  …probabil ca se gindesc ca pot fi dati in judecata pentru TRADARE, slujin o putere strina; posibil sionista!

  1. dan says

   ….sa se duca unde a ascuns mutu’ iapa!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php