Cine trebuie să-și dea demisia în urma incidentului horthyist de la Sfântu Gheorghe?

1 526

Incidentul de ieri de la Sfântu Gheorghe, când veteranii de război au fost împiedicați să arboreze drapelul României pe turla Primăriei Sfântu Gheorghe este unul fără precedent. Un primar UDMR cu apucături de horthyist și un Guvern al României plin de trădători de neam au făcut posibilă profanarea unui simbol național și a memoriei Eroilor Neamului, în văzul întregii țări umilite.

go-si-dusa

Ministrul Apărării a reacționat timid și a anunțat că va avea o discuție cu autoritățile locale din Sfântu Gheorghe. Ministrul Gabriel Oprea cere demisia primarului și a viceprimarului din Sfântu Gheorghe. Răbufniri patriotarde ieftine.

Este evident faptul că în acest incident șovin cei care trebuie să-și prezinte demisiile sunt ministrul Mircea Dușa, ministrul Gabriel Oprea și prefectul Sebastian Cucu.

Se știa de câteva zile faptul că primarul UDMR din Sfântu Gheorghe va împiedica arborarea drapelului României pe turla primăriei cu ocazia manifestărilor dedicate eliberării orașului de sub ocupația ungară. Primarul Antal Arpad s-a comportat exact așa cum știe, așa cum a fost învățat acasă și în familie, ca dușman al României.

România aștepta ca ministrul român Mircea Dușa și ministrul român Gabriel Oprea să ducă această ”bătălie” simbolică, pentru simbolul național, și să câștige. Din păcate, românul Mircea Dușa și românul Gabriel Oprea nu au câștigat această bătălie și au fost umiliți de primarul UDMR din Sfântu Gheorghe. Așa cum de altfel am fost cu toții umiliți de un primar UDMR cu apucături de horthyist.

Primarul Antal Arpad s-a comportat exact așa cum era de așteptat. Nimeni nu este surprins de atitutidea lui. Trebuie să fii tâmpit să fii surprins de gestul inacceptabil a lui Antal Arpad în condițiile în care Antal Arpad a fost amendat pentru ofensă adusă însemnelor oficiale (pentru că a dispus înlăturarea drapelului României de pe fațada unei clădiri publice) iar în 2010 a declarat că el vede mai degrabă steagul secuiesc în locul drapelului României pe turla primăriei.

Așadar, cei care erau obligați să câștige această bătălie erau Dușa și Oprea. Cei doi demnitari ai statului român nu au putut preîntâmpina profanarea unui simbol național. Reacțiile lor sunt acum tardive și ridicole tocmai pentru că sunt motivate pur mediatic, nu de vreun principiu sau de simțul datoriei față de țară.

La fel, prefectul Sebastian Cucu a permis și el această bătaie de joc la adresa unui simbol național, fiind și el umilit de un primar. Mai mult, Cucu a permis ca în această zi pe fața Primăriei să stea arborat, la loc de cinste, și steagul secuiesc al orașului, anulat definitiv și irevocabil de instanțele de judecată.

Instituții publice umilite de un primar. Demnitari ai statului incapabili să arboreze un drapel al României pe o instituție publică. Vina nu este la ei. Vina este la noi. Țara se guvernează 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, 12 luni pe an. Legea se aplică pe tot teritoriul României tot timpul anului. Loialitatea față de țară se manifestă tot timpul anului, nu doar atunci când presa te forțează să reacționezi.

Dan Tanasa

P.S.: Constat din nou lipsa de reacție a deputatului PSD de Covasna, Horia Grama, și a senatorului PNL de Covasna, Marius Obreja, care se poziționează din nou de partea UDMR.

1 Comment
  1. gabi says

    Ia sa fi venit veteranii insotiti de o garda de onoare cu pistoale-mitraliera cu glont pe teava… evident, garda urmand sa traga salve de salut la ridicarea steagului, si doar sa ia tinta gresita (un pic mai jos, spre geamurile primarului) daca tricolorul intarzia sa apara… Sa vedeti ce iute s-ar fi inaltat!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php