Românii din America critică dur Legea “Elie Wiesel”: Asta e democraţie? Legionarii au fost naţionalişti, dar nu s-au confundat cu fasciştii. Legionarii au fost închişi de Hitler în lagăre cu evreii

4 763

Romanian-American Open Forum

LUARE DE POZITIE

Forumul Romano-American se alatura altor organizatii si persoane din tara si din strainatate si isi exprima nedumerirea fata de promulgarea unei legi arbitrare referitoare la anumite “activitati extremiste.” Redam mai jos un fragment care in opinia noastra exprima confuzia noii legi:

“…Fapta de a promova, în public, idei, concepţii cu doctrine fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi…“

Cum se definesc “faptele” mentionate mai sus? Prin ce miracol lipsesc comunistii din aceasta lista? Cum se explica toleranta fata de hortistii din mijlocul tarii? Si la ce se refera legea? La ceea ce gandesc si exprima oamenii? Numai Dumnezeu judeca ce este in sufletul omului; Legea judeca faptele!

Legea 217 din 2015, votata orbeste in unanimitate, seamana leit cu legile comuniste in care toate organizatiile erau libere afara de… si urmau toate organizatiile nedorite de regim. Stalin ar fi fost mandru de o asemenea lege!

Votand si promulgand noua lege, autorii au dovedit ca nu inteleg democratia.

Un stat democrat trebue sa aiba curajul sa accepte toate opiniile, toate organizatiile si toate orientarile politice care respecta ordinea sociala. In America, de exemplu, sunt recunoscute toate organizatiile, inclusiv partidul comunist, si acest lucru nu slabeste democratia tarii.

Romania trebue sa-si asume istoria si sa invete din experientele anterioare. Acolo unde s-au comis greseli sau abuzuri acestea trebue tratate individual, nu intr-un bloc nebulos in care pe langa cei vinovati pot fi adaugati in mod arbitrar mii si mii de cetateni onesti.

In vederea refacerii tarii statul are datoria sa angajeze toate fortele natiunii, inclusiv cele cu sentimente nationaliste. Legionarii au fost nationalisti, dar nu s-au confundat cu fascistii. Cu exceptia unui numar regretabil de indivizi care au comis crime, majoritatea lor au fost victime. Inchisorile au fost pline cu Romani etichetati drept legionari. Se doreste cumva repetarea istoriei? Reamintim ca Miscarea Legionara nu a fost trimisa in judecata ca organizatie fascista la sfarsitul razboiului. In realitate, legionarii aflati in Germania erau toti internati de Hitler in lagare de concentrare si au fost eliberati de Aliati.

Noua lege pune semnul egalitatii intre fascism, legionarism si nationalism. Atentie insa! Prin suprimarea nationalismului se poate ajunge la dizolvarea cimentului national si chiar la lichidarea natiunii. Unele puteri straine doresc distrugerea Romaniei. Vor si legislatorii nostri acest lucru?

Romanii demni si constienti au datoria sa ia atitudine. Altfel ne vor condamna generatiile viitoare si ne va acuza toata lumea de lasitate. Vor fi condamnati nu numai cei vii, dar vor fi scosi din istorie toate marile noastre personalitati de la Mihai Eminescu si Mircea Eliade pana la parintele Gheorghe Calciu si parintele Nicolae Steinhardt.

Dezbaterile pe seama noii legi dovedesc totusi ca multi romani isi dau seama de gravitatea ei. Legea a fost deja criticata de mai multe personalitati si institutii importante. Daca aceasta lege anti-romaneasca nu va fi abrogata, ea trebuie supusa judecatii Curtii Constitutionale si in ultimul caz, Tribunalului International pentru Drepturile Omului. Altfel, ne meritam soarta!

Nota Bene: Istoria e in continua miscare si nu poate fi sugrumata! Autorii noii legi si-au imaginat probabil ca istoria se incheie odata cu ei! Ar fi bine sa nu-si faca nimeni iluzii! Iar noi, autorii acestei declaratii, semnam mai jos ca sa nu se sustina in Istorie ca toti Romanii au fost lasi!

In numele Forumului:  Cristian Balan, Grigore Culian, Nicholas Dima, Ion Manta, Petru Marzea, Nicolae Moisidis, Serban Olaru, Gabriel Plesea, Anca Popa, Neculai Popa, Valentin Tepordei, Alexandru Tomescu… (Lista semnatarilor ramane deschisa)

USA, 18 August 2015

Vedeţi şi: Ordinul lui Hitler referitor la legionari. Favorul făcut de Himmler lui Horia Sima

George Damian: “Expresia „Garda de fier. Organizaţie teroristă de tip fascist” şi ideea că legionarii au fost protejaţii şi asociaţii naziştilor au devenit cumva axiome în istoriografie. Am găsit câteva documente care contrazic acest punct de vedere. De fapt este vorba de un întreg dosar alcătuit de subordonaţii lui Joachim von Ribbentrop în jurul fugii lui Horia Sima din Germania în Italia”. Documentele AICI

Semnalăm şi: A înviat Octav Bjoza!

Preşedintele AFDPR: “Legea Elie Wiesel se aseamănă foarte mult cu cele apărute pe la începutul anilor 1950. (…) Pe marginea Legii nr.217/2015, conducerea AFDPR îşi va exprima un punct de vedere oficial cu ocazia celui de al XXII-lea Congres care va avea loc la Rm.Vâlcea în zilele de 28-29 august 2015”. Integral AICI

Sursa: Ziaristi Online

 

4 Comments
 1. Raul says

  Bine, ca pe Che , care a omorât, personal ,sute de oameni, îl poate purta Viorel pe tricou (marele ortodox din campania electorala), iar eu , și alți camarazi , nu ne mai putem purta tricourile legionare.

 2. dan says

  Singele apa nu se face!

 3. Malmo says

  Alexandru Florian are un salariu de 81.614 RON pe an de la Guvernul Ponta

  Link:
  http://www.cotidianul.ro/alexandru-florian-are-un-salariu-de-81614-ron-pe-an-de-la-guvernul-ponta-266933/

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php