PS Ambrozie la Putna atacă Legea antinaţională “Elie Wiesel”: “Nu se poate să se scoata legi noaptea împotriva propriului popor(…)Nu se poate să condamni intelectualitatea românească care a pătimit atât de mult”

2 743

Episcopul de Giurgiu, PS Ambrozie, a afirmat, sambata, la Manastirea Putna, unde a oficiat Liturghia, ca “nu se poate construi moschee in tara voievozilor” si ca atunci cand duc povara neamului pe umeri “pe unii ii lasa genunchii” si s-au operat, adaugand: “Bine ar fi sa nu ne lase mintea”.

Mii de persoane au asistat, sambata, la Manastirea Putna, la Liturghia oficiata de PS Ambrozie, episcopul de Giurgiu, impreuna cu mai multi episcopi din Ucraina si Republica Moldova, dar si cu un sobor de peste 50 de preoti.
In cuvantul sau, PS Ambrozie a criticat aprobarea construirii unei mari moschei in Bucuresti, dar si prevederi din legea 217/2015, privind interzicerea cultului persoanelor vinovate de genocid.
“E o mare povara sa duci neamul pe umerii tai, spunea parintele Iustin Parvu. Pe unii ii lasa genunchii”, a spus PS Ambrozie, care a adaugat ca unii s-au operat la genunchi.
“Bine ar fi sa nu ne lase mintea, cugetul nostru romanesc. Nu se poate construi moschee in tara voievozilor”, a continuat el.
El a aratat ca exista moschee in Parcul Carol, ca este o foarte frumoasa moschee in Constanta, exista Consiliul Consultativ al Cultelor la care, prin rotatie, fiecare cult recunoscut preia presedintia.
Totodata, PS Ambrozie a spus ca “nu se poate sa se scoata legi noaptea impotriva propriului popor”. “Nu se poate sa condamni intelectualitatea romaneasca care a patimit atat de mult si despre care Petre Tutea spunea ca nu poate descrie atrocitatile petrecute in temnitele si inchisorile romanesti pentru reeducare. (…) Nu putem sa repetam istoria pentru niste epigoni”, a spus PS Ambrozie.
Ierarhul s-a intrebat cine condamna astazi Gulagul, deportarile de orice fel, cele din indepartata Siberie, “unde copiii se jucau cu craniile parintilor morti”, sau deportarile din Baragan.

sursa: NapocaNews

2 Comments
  1. dan says

    ….iata cine ar trebui sa ne fie patriarch! Nu de Daniel Doarme pe El avem nevoie!

  2. calin eugen says

    Multumim din suflet PS episcopul Ambrozie ptr.cuvantul incurajator!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php