„Ne-am intors în 1989!” Marius Oprea despre legea anti-legionară. „Statul nu doreşte să-şi recunoască crimele…”

1 451

oprea videoVezi aici video!

Prezent la cea de-a şasea ediţie a Zilelor Rezistenţei Naţionale, dedicată împlinirii a 70 de ani de la instaurarea comunismului în România, fondatorul Centrului de Investigare a Crimelor Comunismului, istoricul Marius Oprea, a criticat recent promulgata lege privind interzicerea “organizaţiilor, simbolurilor şi faptelor cu caracter legionar„:

„În arhivele fostei Securităţi, o mulţime de oameni care nu aveau legătură cu mişcarea legionară au fost catalogaţi ca atare. Nu putem scrie despre ei? Nu putem avea acces la dosarele lor? La dosarele care oglindesc suferinţa lor în lagăre şi închisori? (…) Ne-am întors în 1989. (…) Această lege, practic, instituie o cenzură inadmisibilă. Statul nu doreşte să-şi recunoască crimele.” a declarat  Marius Oprea.

„Noi o să continuăm, să vedem ce se întîmplă, ne bagă la puşcărie sau ne amendează fiindcă scriem cărţi de istorie sau fiindcă investigam crimele regimului comunist?”, a mai adăugat binecunoscutul „vânător de securişti.”

Sursa: Epoch Times

 

1 Comment
  1. Era says
Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php