Fostul director care s-a opus proiectului Roșia Montană, sechestrat în biroul de la Institutul Geologic Român

0 354
Profesorul Ștefan Marincea, fost director al Institutului Geologic Român, a fost sechestrat în propriul birou din ordinul noii conduceri ai instituției.
Ștefan Marincea a confirmat că a fost victima unui incident. „Au venit bodyguardul directoarei și un sef de secție să părăsesc biroul ca să îl sigileze. Le-am cerut documentele în baza căruia trebuie să părăsesc biroul și decizia de sigilare ca să le atac în contencios. Au spus că este o decizie de inventariere pentru o comisie de disciplină. Adică urma să fiu judecat de comisia de disciplină pentru că aș fi fost plecat în Belgia fără avizul conducerii. Păi aș fi plecat fără aviz? Sigur că am aviz luat de la precedentul director, Laurentiu Asimopolos. De fapt, caută să mă dea afară”, explică cercetătorul Ștefan Marincea. După ce Ștefan Marincea a spus că va chema presa și Poliția, bodyguardul plantat la ușa biroului său a plecat. „Nu poți sa pui un munte de om la ușa unui cercetător științific!”, s-a arătat scandalizat Ștefan Marincea.
Omul de știință susține că s-au ridicat din biroul său mai multe documente. „I-a interesat foarte mult un dosar despre Roșia Montană, unde eu am făcut opoziție. Erau fotocopii după rapoarte tehnice, inclusiv a unei hărți care nu le convine. Au mai luat niște înscrisuri aparent ale lui Mărunțiu (fost director, n.r.). E clar că sunt ai celor de la Roșia Montană. Este o teroare a unei facțiuni, grup infracțional. Colegii mei sunt terorizați, se încearcă un nou experiment de tip Pitești. Ce se întâmplă îmi depășește imaginația. Lucrez într-o închisoare condusă de indivizi cu practici interlope”, susține profesorul care s-a opus proiectului Roșia Montană.
Institutul Geologic Român este condus actualmente de Simona Mălureanu și Andrei Grigorescu, fiul unui fost director al institutului. Purtător de cuvânt al IGR a fost adus Nicolae Ulieru, fostul purtător de cuvânt al SRI.
În toamna lui 2013, Ștefan Marincea a fost destituit din funcţia de director general după ce a acuzat în mod oficial faptul că studii geologice privind proiectul RMGC de la Roșia Montana ar fi fost falsificate.
sursa: ActiveNews
Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php