Deţinuţii politici morţi în lagărul de muncă de la Periprava vor fi DESHUMAŢI

0 340
Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER), în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca (MNIT), organizează în perioada 25 – 30 mai 2015 o acţiune de investigaţii arheologice în localitatea Periprava, judeţul Tulcea. Acţiunea are drept obiectiv căutarea, descoperirea gropilor comune şi deshumarea rămăşiţelor pământeşti ale foştilor deţinuţi politici decedaţi în colonia penitenciară din apropiere.
25maigroapacomuna-1432551452
Arheologul Gheorghe Petrov, expert IICCMER, a declarat pentru „Cuget Liber” că vor fi scoase la suprafaţă cinci cadavre descoperite iniţial în 2013, de la care vor fi recoltate probe biologice de ţesut osos, în vederea stabilirii identităţii. De asemenea, până la sfârşitul săptămânii vor fi efectuate şi alte săpături, în apropierea cimitirului din Periprava, pentru găsirea altor victime.
„Este vorba despre deţinuţi de la colonia din Periprava, care au fost îngropaţi în cadrul cimitirului sau în apropiere, iar zonele ne-au fost indicate de localnici sau de foşti angajaţi. Pentru că au mai fost şi alte cazuri, în care deţinuţii au fost îngropaţi în digul care se construia atunci, în pădurea de la Letea etc”, ne-a precizat arhitectul Gheorghe Petrov.
sursa: CugetLiber
Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php