Ponta: ”NU vom elibera avizul de mediu pentru Roșia Montană” (VIDEO)

0 399

pontaur-stencils1Nu are sens să vă enervați urmărind toate cele 12 minute de înregistrare din emisiunea ”Ediție specială” de la TVR 1, moderată de Moise Guran și Claudiu Lucaci. Cele mai importante declarații făcute de Victor Ponta în emisiunea din 16 septembrie 2013 se află chiar la început și în jurul minutului 6.30-6.50. “N-o să-l obţină (avizul de mediu – n.a.) doar dacă trece legea”, este o primă reacție a lui Victor Ponta , pe care o întărește ulterior “Noi nu-l vom mai elibera (avizul de mediu – n.a.) dacă legea e respinsă”. Legea la care se referă Victor Ponta este legea respinsă ieri definitiv de Camera Deputaților (cameră decizională în acest caz), cu 301 voturi pentru, 1 vot împotrivă și 3 abțineri (s-a votat pentru respingere, proiectul  de lege supus aprobării având aviz negativ).

Așadar, Victor Ponta a avut exact ceea ce și-a dorit: dezbatere. Că această dezbaterea din Parlament a fost mai mult mimată e adevărat, dar asta nu înseamnă că nu a avut loc o dezbatere mult mai amplă și reală în spațiul public. Începând cu străzile și piețele orașelor și până la miile de articole din mediul virtual, cetățenii români au aflat cu adevărat ce înseamnă proiectul minier de la Roșia Montană. Iar opțiunea lor a fost (și este) dincolo de orice dubiu: România nu vrea acest proiect minier (și, de fapt, nici altele de același tip). O alegere a cetățenilor pe care parlamentarii nu aveau cum să o mai ignore.

Desigur, ținând cont de antecedente , e de așteptat ca și de această dată premierul (deputatul?) Victor Ponta să-și încalce promisiunile fără echivoc legate de avizarea negativă a proiectului depus de RMGC la Ministerul Mediului dacă proiectul de lege specială va fi respins de Parlament. Dar dacă această încălcare a propriilor afirmații este de așteptat, nu înseamnă că este și de acceptat. Cu atât mai mult cu cât începe (de fapt, a și început) campania electorală pentru prezidențiale, aceste declarații trebuie date mai departe, până îi ies pe nas și pe urechi lui Victor Ponta. Pentru că e de neacceptat ca o persoană care e capabilă să mintă cu atâta nonșalanță să rămână premier sau, mai grav, să ajungă președintele României. Așadar, vă rog dați mai departe declarațiile lui Victor Ponta. Solicitați-i să le respecte sau , în caz contrar, să se întoarcă la raliuri.

***

Pe România curată (aici) puteți citi, pe scurt, istoria legilor cu dedicație pentru compania minieră, ca proiecte de legi au mai fost respinse, ce proiecte de legi au rămas în așteptare și ce proiecte de legi de același gen mai vrea să promoveze Victor Ponta.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php