De ce trebuie scos politicianismul în afara legii

4 1.242

1380051_662397423784721_171629609_n

ANTITÉZĂ la articolul: De ce trebuie scos legionarismul în afara legii

Motto: . “În vremurile minciunii universale a spune adevărul e un act revoluționar!” – George Orwell

Politicianism = activitate politică bazată pe practici imorale și demagogice.

Scurte ştiri au făcut înconjurul presei româneşti săptămana trecută. Dupa ce anterior campaniei electorale prim-ministrul actual purta in piept insigna campaniei „Salvati Rosia Montana” acesta a trimis spre parlament o lege care daca ar fi adoptata de parlament ar da dreptul unei companii private straine sa uzeze dupa bunul plac de o parte a teritoriul Romaniei care cuprinde cea mai veche localitate atestata documentar din tara. Ministrul Culturii i-a numit pe protestatarii impotriva acestei legi „neofascisti”, iar ministrul muncii i-a numit pe protestatarii impotriva exploatarii gazelor de sist prin fracturare hidraulica „primitivi”. Cu o saptamana in urma presedintele Senatului Romaniei liderul Partidului „National Liberal” a depus la parlament o iniţiativă legislativă care daca s-ar aplica ar interzice libertatea de expresie a unor oameni care deja au suferit in timpul a trei regimuri dictatoriale carlist, antonescian si comunist zeci de mii de romani care au fost omorati, torturati, incarcerati. Potrivit acestui proiect de lege „liberal” acestia ar putea fi din nou incarcerati pe motive politice in Romania „europeana” a anului 2013.

Unii au intrebat care sa fie substratul unei asemenea iniţiative. Ce au de cîş­tigat inițiatorii? Realitatea este ca unul dintre initiatorii „liberali” ai legii doreste cu ardoare sa candideze si sa fie ales presedinte al Romaniei si spera ca va beneficia de un anumit lobby din partea unei comunitati extrem de influente. Mai nou un anume institut condus de fiul unui notoriu bolsevic venit pe tancurile sovietice dupa 1944 profesor de marxism-leninism a devenit   Institut „National” guvernamental deci finantat pe banii romanilor, dictandu-le acestora ce eroi si sfinti sa aprecieze sau nu, hartuind consilii locale, organizatii care fiinteaza legal in Romania de 20 de ani sau sculptori de troite. Faptul ca niste alogeni stipendiati din bani publici tulbură liniştea societăţii, care are pe cap cu totul alte probleme  nu ar trebui să ne facă să combatem legal aceste manifestări, spun unii. Oare?

Internetul şi reţelele de socializare mustesc de ura la adresa Romaniei, a credintei romanilor, a eroilor si sfintilor lor. Nu e vorba despre fenomene izolate, deschideţi Google-ul şi îndrăzniţi o căutare. Sau navigaţi pe Facebook preţ de cîteva minute. La fiecare pas găseşti indivizi gata sa te ameţească cu detalii despre fascismul romanilor, a eroilor si sfintilor lor. Biserica e retrograda si preotii vor numai bani, romanii sunt medievali pentru ca isi apreciaza sfintii, eroii, pentru ca s-au aparat de fiecare data cand au fost atacati pe teritoriul lor sunt criminali, imperialisti si fascisti. Sunt unii gata sa-i numeasca asa si pe Stefan cel Mare si Sfant, Mihai Viteazul, Avram Iancu, Tudor Vladimirescu, avem atatia „demitizatori” ai istoriei   printre „intelectualii”  la moda astazi pentru care pana si Eminescu este „cadavrul nostru din debara”.  Există manifestări diverse: antiromanismul poate fi latent, îmbrăţişat inconştient sau poate erupe în forme publice, extreme. Îi găseşti aderenţi peste tot: în politică, în Academie, pe Internet şi în galeria „intelighentiei”  (anti)romanesti.

De 24 de ani, Noua Stanga e o prezenţă comună in mediul politic, social, cultural cu mesaje agresive  anticrestine si antinationale. Feno­menul e o bombă cu ceas pe care, dacă nu o dezamorsăm îşi va arăta perversele efecte in timp prin disparitia treptata a poporului roman.  Tocmai pentru că nu există un pericol iminent, aceşti indivizi nu se ascund. Scopul lor (citiţi-le site-urile programatice) nu este să rămînă izolaţi, ci să influenţeze minţile tinerilor, deveniţi astfel victime sigure ale unei reeducari in masa.

Anul acesta un institut, care ar trebui sa se ocupe cu investigarea crimelor comunismului in colaborare cu mai sus amintitul institut condus de fiul unui bolsevic, ambele institutii publice platite din banii romanilor, au organizat o conferinta prin care au intentionat sa incrimineze un erou anticomunist pentru crezul sau. La aceasta conferinta care se dorea desfasurata „după regulile discuţiilor academice” un anume alogen a amenintat un vorbitor din sala care isi exprima o opinie  contrara organizatorilor cu „plangeri penale” iar fratele unuia dintre organizatori i-a smuls microfonul din mana celui care ii „deranja” pe organizatori prin faptul ca nu avea aceeasi opinie negativa despre luptatorul anticomunist care era subiectul conferintei.

Alt exemplu:  institutul condus de fiul profesorului de marxism leninism atrăgea atenţia printr-o  plîngere penală că lîngă Bucureşti,  există o troiţă pe locul asasinarii unor eroi aflati in avangarda luptei anticomuniste . Sculptorul troitei a fost chiar citat de politia comunei pe raza careia se afla troita…

În fine, un al treilea exemplu recent privește activitatea politicianista Partidul Unic Politicianist isi consuma nestingherit monopolul politic. Semnalul e unul devastator: continuatorul politicianismului din perioada lui Eminescu, cea interbelica si al comunismului de dupa 23 august compus din 3 aripi ale fostului partid comunist traieste si detine monopolul in viata politica. El a emis o lege electorala anticonstitutionala care impiedica dreptul cetatenilor simpli si onesti de a fi alesi in demnitati publice.

Cele trei exemple de mai sus demonstrează degringolada în care ne aflăm. În definitiv, Partidul „Naţional Liberal” sub conducerea caruia au fost ucisi mii de tarani in 1907, ucisi, chinuiti si intemnitati mii de tineri in perioada interbelica are toate argumentele, să promoveze această lege şi să urmărească punerea ei în aplicare pentru a le inchide definitiv gura celor care incrimineaza rescrierea istoriei de comunisti si urmasii lor de astazi in stil orwellian.

Daca la noi discutiile in jurul manifestarilor antinationale sunt de domeniul exoticului in alta parte de lume ofensa adusa eroilor si simbolurilor nationale este pedepsita prin lege. In prezent in tara noastra coruptia si tradarea de tara sunt institutionalizate politicianistii incalca deseori constitutia pe care ei insisi au creat-o si initiaza legi antinationale si chiar antiliberale,  care ingradesc dreptul fundamental la libera exprimare si sfideaza chiar deciziile unor tribunale internationale, si care ar putea arunca din nou Romania in grupul funest al tarilor care incarcereaza oameni pentru ideile si convingerile lor. A fi istoric în anul 2013 şi a milita pentru cunoasterea obiectiva a adevarului istoric nu mai ţine de ştiinţă, ci de verticalitate si un curaj iesit din comun.

 Alexandru Mihail

4 Comments
 1. FLORIN PAUL says

  ATUNCI AR TREBUI SA DEVENIM HAIDUCI , SA AJUTAM CUMVA SEMENII NOSTRI , SAI CALCAM PE COASTE PE BOGATII DIN ROMANIA , SAI OBLIGAM SA DEA CELOR NEVOIASI AVERILE LOR SSMD ! LEGIONARII AU AVUT UN PROGRAM BINE PUS LA PUNCT DE A SUSTINE ROMANIA IN PAS CU CELE CE SE INTAMPLA ATUNCI IN EUROPA ! NU VINDEAU ROMANIA UNGURILOR , ARABILOR SI ITALIENILOR , S-AU ALTOR NATIUNI ! NU ERAU TRADATORI CUM SUNT CRIN ANTONESCU , PONTA , ILIESCU , BASESCU , NASTASE , SI MULTI ALTII ! ASA CUM TRANSMITEA SI PARINTELE IUSTIN PARVU , VIN , SI AU VENIT VREMURI GRELE IN ROMANIA , POLITICIENII NE VAND LA BUCATA ! INCET DAR SIGUR ! TREBUIE SA FACEM CEVA PTRU NOI INSINE , SI PTRU URMASII NOSTRI !

 2. pui de dac says

  TRAIASCA PNL NOUL PARTID BOLSEVIC CE NE VA DUCE PE NOI CULMI ALE SOCIETATII MULTILATERAL DEZVOLTATA IN CORUPTIE SI TRADARE LA NIVEL! TRAIASCA IICCMER SI INSHREW ADEVARATII PATRIOTI AI ROMANIEI! MOARTE BANDITILOR SI DUSMANILOR POPORULUI CARE AU MAI MURIT ODATA LA CANAL , LAAIUD , LA GHERLA , LA PITESTI! SA MOARA TOTI CA E FASCISTI SI II STA IN GAT LUI CRINUT, PONTA SI BASELU!

  1. Viorica Trifa says

   Felicitari pentru curajul si verticalitatea de care dati dovada domnule, Alexandru Mihail! Sunt o persoana apolitica dar care-mi iubesc tara, neamul, limba si traditiile si nu ma regasesc in societatea romaneasca contemporana creata de clasa politica de dupa ’89 . Toti romanii adevarati am sperat intr-o socitate civila sanatoasa, prospera si luminoasa. Am fost MINTITI, TRADATI si UMILITI atat de straini dar cel mai dureros, de proprii nostri guvernanti, de reprezentantii mass mediei aservite lor si de noii ciocoi (vechi proletari) ai zilelor noastre. Sunt scarbita si imi este lehamite de obraznicia si tupeul ce-i caracterizeaza pe majoritatea acestor categorii sociale si ma gandesc cu groaza daca Romania va mai exista , caci colonie am ajuns deja. Ce le voi spune copiilor si nepotilor mei cand va veni vremea sa ma intrebe cum am permis sa ne fie furata istoria, bogatiile naturale, sa ne fie otravite pamantul, apa si aerul ? Ce urmeaza oare? Sa luam toti drumul pribegiei? sau poate sa asteptam ingenunchiati , sa fim sclavii unor nemernici monstri umani. Pana cand???

 3. ludu says

  sunafrumos,

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php