Ponta: Guvernul sustine toate explorarile de gaze de sist

0 404

Ponta--Guvernul-sustine-toate-explorarile-de-gaze-de-sist--Video-Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, luni seara, de la Washington, ca Guvernul pe care il conduce este hotarat sa sprijine toate explorarile gazelor de sist, atata timp cat sunt respectate standardele de mediu.

Premierul a avut intalniri, luni, cu reprezentantii mai multor companii energetice din Statele Unite ale Americii.

„Toate reactiile pe care le-am primit de la companiile care au participat la intalnire – care au o cifra de afaceri totala de 5-6  PIB- ul Romaniei – au fost de incredere si de satisfactie pentru stadiul actual al investitiilor si de intentii foarte clare pentru viitor”, a spus Ponta, in cadrul unei conferinte de presa.

Acesta a precizat ca Romania trebuia sa faca pasul urmator, spre zona economica, de la relatiile politice si militare pe care le are cu Statele Unite.

„N-am discutat nimic altceva decat ce discutam la Bucuresti, decat faptul ca pentru Romania independenta energetica este un obiectiv national strategic. Independenta poate sa fie obtinuta din exploatarea resurselor.

Guvernul pe care il conduc este foarte hotarat sa sprijine toate explorarile de resurse neconventionale, gazele de sist, atata timp cat sunt indeplinite si respectate absolut toate standardele de mediu. Avantajele economice sunt uriase”, a declarat prim-ministrul.

Seful Guvernului a continuat sa-si arate sustinerea fata de exploatarea gazelor de sist si a laudat SUA, care „sunt pe cale de a castiga o mare batalie in economia mondiala, prin faptul ca folosesc resurse mult mai ieftine”, adaugand ca, in America, pretul gazului este la o treime din pretul din Europa.

„In ultimii ani au fost create aproape un milion de locuri de munca in domeniul petrolului si al gazelor de sist. Se construiesc sapte noi combinate de ingrasaminte chimice.

Mi-as dori ca si in Romania sa putem sa ne pastram combinatele de ingrasaminte, toate facilitatile industriale care folosesc gaz, fara a avea probleme – ministri sau cei care aproba acest lucru”, a mai afirmat Victor Ponta.

In ce priveste Chevron, seful Guvernului a explicat ca firma a spus foarte clar ca nu intentioneaza sa se retraga din Romania: „A spus ca va incerca un lucru pe care l-am cerut si eu foarte clar – sa comunice mai bine”.

De asemenea, premierul a explicat ca o parte dintre cei care sunt impotriva explorarilor gazelor de sist din judetul Vaslui sunt deschisi la explicatii, insa „va ramane o minoritate radicala care nu va asculta nici un argument, dar care nu poate sa impuna renuntarea la un proiect national”.

sursa:www.ziare.com

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php