Preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politic: Parlamentarii nu ştiu cine suntem. Este vorba despre o ignoranţă intenţionată

1 452

bjozaSursa: Antena 3

Mulţi dintre parlamentarii din ziua de azi nici nu ştiu cine suntem, a afirmat preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politic din România, Octav Bjoza, în ediţia de duminică a emisiunii „Secvenţial” de la Antena 3.

Luptător îndârjit împotriva comuniştilor, Bjoza a afirmat că se confruntă cu o ignoranţă intenţionată a autorităţilor române, care nu a făcut decât să dea un decret de lege (Decretul – Lege nr. 118/30.03.1990, modificat prin OGnr. 59/2008), care nu face decât să îi umilească pe cei care, „din proprie iniţiativă au considerat că e nedemn să te laşi cotropit de ruşi”.

„Acel decret de lege are un caracter social şi viager. Ne umileşte”, a spus Octav Bjoza, la Antena 3

Octav Bjoza a fost condamnat la 15 ani de muncă silnică şi a fost deportat de 14 ori, după ce a fost arestat de Securitate în data de 25 iunie 1958.

Pe atunci avea 19 ani şi alături de alţi 14 tineri, făcea parte din organizaţia anticomunistă „Garda Tineretului Român” din Braşov.

În anul 1999 a devenit cetăţean de onoare al municipiului Braşov, iar în anul 2006 a fost declarat de către jurnaliştii braşoveni „Cavaler al cetăţii”. Este autorul mai multor cărţi, iar din 2008 este preşedinte al AFDPR.

1 Comment
  1. TAPUS CONSTANTIN fost persecutat politic says

    Este adevarat ca parlamentarii din ziua de azi nu le pasa de fostii detinuti politici dar vina este si a conducerii centrale ale AFDPR si a filialelor locale ale acestei organizatii care nu se implica activ in dezbaterii publice sau actiuni in care pot sa-si expuna doleantele .

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php