Pentru naivii care mai cred în „alternativa” rusă! Reacţia Rusiei la guvernul pro-european: a ocupat cu forţe militare o şcoală din Dubăsari

14 1.332

Russian-army-6432

Reactia Rusiei la alegerea unui guvern pro-european in Republica Moldova nu a intarziat sa apara. In modul cel mai caracteristic trupe militarizate apartinand falsdeclaratei Transnistrii au intrat de la primele ore intr-o scoala din Dubasari si au interzis profesorilor si elevilor arborarea steagului Republicii Moldova si a intonarii imnului national.

Ce este mai grav e ca actiunea a avut loc intr-o scoala care era administrata de la Chisinau. Reactia are menirea de a destabiliza situatai in conditiile in care la Chisinau cu sprijinul Uniunii Europene a fost refacuta alianta de integrare europeana iar vectorul a fost trasat clar spre Vest.

Mai mulţi miliţieni transnistreni au descins în această dimineaţă la gimnaziul din satul Corjova, raionul Dubăsari, localitate aflată sub jurisdicţia Republicii Moldova şi i-au interzis directorului instituţiei să arboreze tricolorul pe sediul acesteia. În acelaşi timp, separatiştii le-au interzis elevilor să intoneze imnul de stat al Republicii Moldova.“-http://www.24h.md/ro/news/ultima-ora-militia-separatista-descinde-in-forta-la-un-liceu-dintr-o-localitate-controlata-de-chisinau-elevii-si-profesorii-umiliti–103787/

Mai 31, 2013 – 11:36

 

Mai mulţi miliţieni transnistreni au descins în această dimineaţă la gimnaziul din satul Corjova, raionul Dubăsari, localitate aflată sub jurisdicţia Republicii Moldova şi i-au interzis directorului instituţiei să arboreze tricolorul pe sediul acesteia. În acelaşi timp, separatiştii le-au interzis elevilor să intoneze imnul de stat al Republicii Moldova.

 

0

„Am venit la ora 7.00 dimineaţa la gimnaziu şi aici deja erau câţiva miliţieni cu automobile. Au intrat la mine în birou şi mi-au spus să nu arborăm drapelul şi să nu punem imnul de stat la ceremonie. Eu am spus că voi face totul ca să nu avem probleme. Dar când am început ceremonia ni s-a întrerupt curentul electric”, a comunicat directorul gimnaziului, Constantin Sucitu, pentru tv7.md.

Acesta a mai spus că au conectat un generator pentru a putea desfăşura careul. Copiii au ţinut în mâini drapele de dimensiuni mici, iar corul gimnaziului a intonat imnul de stat. „Ni se întâmplă aceasta an de an, timp de 18 ani consecutiv, de fiecare dată la 1 septembrie şi la 31 mai ni se fac probleme de acest gen”, a comunicat directorul.

14 Comments
 1. Moraru Gheorghe says

  Hristos a inviat!
  Titlul articolului are un sens categoric”naivii sa nu mai creada in alternativa rusa”
  Bun. Sunt de acord, rusii ne-au facut atata rele iar acum sa ne intoarcem la ei?Sadomasochism politic nu alta.
  Dar care e alternativa? Cumva demonocratia in care traim?
  Nu nici asta. Bun, dar care?
  Un nationalism pur autentic si la care fie demonocratia fie slavii sa ne lase sa traim nestingheriti.
  Da, dar mai mare naivitate ca asta nu e , ori cu demonocratia ori cu slavii, Romania nu poaate trai de una singura.
  Rusia actuala vrea sa-si apere sfera de influenta iar demonocrati nu reprezinta ceva pentru ei.
  Hai sa le aratam ca suntem o alternativa pt ei si sa nu mai aruncam cu laturi in ei.

 2. Moraru Gheorghe says

  Asta nu inseamna ca nu sunt de acord cu realizatorul articolului, insa cum ne-a zis la Constanta un veteran din inchisorile comuniste la intrebarea mea daca ne putem alia Rusiei lui Putin, el mi-a zis sa ne vedem de noi, de treaba noastra sa devenim uniti si cand o sa fie cazul o sa vedem ce facem cu rusii.

  1. IO.../ says

   Rusii lui Putin stiu ca daca Moldova se va unii cu tara mama,internationalii le vor lua pe amandoua,si ei nu pot accepta asa ceva din punct de vedere strategic.Romania aprpape e luata de catrea acesti internationali.Asa CA VORBA MULTA PIEIREA ROMANIEI.Nu vedeti ca Romania a ajuns o colonie?Rusii vad asta.

 3. sektor says

  eu nu vreau sa dau cu laturi in rusi …insa vreau sa dau cu 152 mm in ei sa-i conving sau sa inteleaga ca au spatiu suficient de mare sa ne lase pace

 4. Moraru Gheorghe says

  Camarde sunt intru totul de acord cu ce spui, si la a da cu laturi in rusi ma refeream cel putin sa-i lasam la o parte, sa nu generalizam o actiune de zel a rusilor din Basarabia cu Rusia, politica lui Putin, da trebuie aratate actiunile lor gresite din perspectiva noastra si sa cautam cai de dialog cu ei , daca vor ei, dar sa nu generalizam.

 5. Moraru Gheorghe says

  Prin laturi vreau sa exprim prin faptul ca da actiunea din Basarabia nu trebuie sa o facem sinonima cu politica Rusiei.
  Sa cautam cai de dialog, sa nu devenim oameni cu care nu se poate comunica.
  Trebuie aratata latura, fapta rea, dar sa nu fim fara de dialog cu Rusia.
  Sa lasam ura la o parte si sa devenim uniti noi segmentele nationaliste in primul rand si sa fim prieteni cu tarile de frontiera altfel o sa urmam linia nazista, socialista-nationalista.
  Nu asta e drumul, ci crestinismul-nationalist.
  Ma iertati.

 6. Moraru Gheorghe says

  Eu unul, sa ma ajuta Bunul Dumnezeu, n-o sa urmez linia natinal-socialista.

 7. Moraru Gheorghe says

  In 1918 amiralul Kolceav care lupta impotriva ciumei rosii a cautat sprijin in randul anglosaxonilor si da datorita atitudinii demne de a nu trada Rusia a fost infrant de ciuma comunista.
  Hai si noi sa lasam raca, ura si sa devenim uniti si apoi sa vedem cum ne putem pastra si apara linia legionara, la nevoie cooperand cu Rusia daca se poate pt ca, cu demonocratia nu se poate.

 8. Moraru Gheorghe says

  Si sa inchei, Rusia a avut si adevarati conducatori, si astfel sa nu mai dam vina pe Rusia lui Putin ca niste zelosi , vor sa-si arate devotamentul fata de Moscova.
  Sa cautam puncte comune, si unul dintre ele pot spune ca este linia ortodoxa, vrea sa apere Siria, daca Romania ar fi atacata de teroristi slavi ce ar face UE-NATO?
  SA STAM BINE, SA STAM CU FRICA, SA LUAM AMINTE!

 9. sektor says

  cu rusii nu se poate discuta normal, astia stiu doar frica de moarte si trebuie sa le-o impunem,
  mai ia si studiaza: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4Sz-1o8Azw
  Razboiu secret pentru distrugerea Romaniei
  Tu-mi povestesti de gasit si vorbit cu rusi ca au o linie ortodoxa? o sa-i bag in pamant la primul razboi cand voi avea ocazia, noi nu avem si nici nu vrem legaturi cu o astfel de natie criminala…termina cu prostiile.

 10. Marcel-Mihai Bontaş says

  @sektor
  Dar de legăturile deja existente cu o altă naţie şi mai criminală ce ai de comentat ?

 11. Moraru Gheorghe says

  Pentru sektor.
  Camarade cum zi-am zis ai dreptate ca rusii ne-au facut atata rele si ne fac, dar cu aceasta dreptate care o transformam in ura ce rezolvam?
  Din 1989 ne-am spalat pe maini cu rusii, e cu tovarasul Iliescu a fost uraciunea politica, dar dupa el?
  Au venit teroristii din Vest si ce am rezolvat?
  Mai bine zis ne-au rezolvat, mai avem putin si suntem terminati ca neam, ca populatie.
  Comunistii au avut ce-au avut cu crestinismul, pt ca, cu nationalismul ei l-au promovat.
  Dracii astia din Vest sunt mai perfizi pt ca sunt vicleni-terorism prin asa zisele drepturi ale omului.
  Rusia actuala, condusa de domnul Putin promoveaza nationalismul slav, si aici e cheia, ca noi nationalistii sa devenim uniti si sa le aratam nationalistilor rusi ca suntem o alternativa fata de paduchii politici de dupa 1989.
  Ce a ajuns Romania?
  O tara sfasiata, stoarsa, nu mai avem de lucru, genocid prin homosexualitate, pornografie, droguri, avorturi si tot nu ne pasa?
  Am absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxa si iti spun, dracii vestici sunt fara numar mai de temut decat nationalismul de inainte de 1989.
  Nu vreau sa-l plang pe Ceausescu, dar exista acest dar, era mai bine social decat de dupa.
  Cu acest motiv putem sa-i facem pe oameni sa ne accepte pe noi nationalistii, dar cu cine?
  Cu ura noastra o sa pierdem neamul romanesc pt ca paduchii politici actuali o sa ne duca la jupuirea neamului ca de scarpinat de ei ne tot scarpinam dar nimic.
  Asta e sansa noastra sa ne dam fie si cu gaz, dar mai avem sistem imunitar?
  Hai sa dam din sangele nostru , sa lasam comoditatea sa fim sefi altfel o sa dam socoteala in fata lui Dumnezeu ca am vrut dreptatea noastra si nu cea a neamului romanesc.
  SA STAM BINE, SA STAM CU FRICA, SA LUAM AMINTE!

 12. Moraru Gheorghe says

  Sti cate ganduri de sinucidere nu ma trec?
  Nu am de lucru nu ca nu vreau sa muncesc ci ca , nu am unde, iar daca gasesc ,ce poti face cu700de lei lunar?
  Si cati nu sunt ca mine, dar din pacate cati nu se sinucid.
  Asta sa ajungem? Fie plecam din tara, fie furam, fie ne sinucidem?
  A mai e sa ne lasam in grija Bunului Dumnezeu, dar El nu ma lasa sa ma sinucid, dar pt cei care o fac eu ma simt cel mai raspunzator pt ca nu fac nimic pt ei sa vada ca nu sunt uitati , singuri.
  Si astfel asta imi ramane, daca trebuie, cu ajutorul Bunului Dumnezeu la nevoie sa ajung si sfasiat de paduchii politici, dar sa fac ceva , cat pot pentru fiecare roman.
  Eu traiesc comedia: condamnat pentru a trai, dar cati n-o traiesc?

 13. Moraru Gheorghe says

  Hristos a inviat.
  Dupa ce m-am gandit mai bine, aceasta atitudine prorusa din partea mea isi are radacina in imaturitatea mea politica , in dorinta de a avea o alternativa politica chiar cu pretul acceptari ca parte de dialog a Rusiei.
  Dar repet aceasta atitudine a mea denota imaturitate politica, agatarea de o soluti neconforma cu statutul de nationalist, in primul rand trebuie ca Rusia actuala sa dea o dovada de renuntare la imperialismul sau care nu are nimic de a face cu o colaborare nationalista, in cel mai bun caz ducand doar la schimbarea stapanului la care sa ne inchinam, pentru ca singurul nostru Stapan e Hristos.
  Iertati-ma camarazi pt ce am scris pana acum.
  Traiasca Legiunea si Capitanul

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php