Comisia de la Venetia apara simbolurile care au insotit uciderea a zeci de milioane de oameni.

1 422

soviet-union-communist-murder-of-their-people

Interzicerea simbolicii comuniste, votată anul trecut de Parlamentul de la Chisinau, este în contradictie cu standardele europene. Acest lucru se mentionează în raportul preliminar al Comisiei de la Venetia, realizat la solicitarea presedintelui Curtii Constiutionale a R. Moldova, scrie jurnal.md, preluat de Romanian Global News.

Comisia mentionează că legea privind interzicerea secerii si ciocanului contravine câtorva articole ale Conventiei Europene pentru Drepturile Omului, notează kommersant.md

Expertii consideră că legea trebuie anulată si declarată neconstitutională, altfel Moldova va mai pierde un caz la CEDO.

Raportul preliminar a fost deja expediat unor institutii, precum Ministerul de Externe si Curtea Constitutională de la Chisinau.

Reamintim ca simbolurile comuniste au insotit regimurile comuniste in uciderea a zeci de milioane de oameni, estimari ale expertilor vorbind de un numar mult mai mare de victime ale rimurilor comuniste decat ale nazismului si fascismului.

http://www.rgnpress.ro

1 Comment
  1. Sektor says

    uniunea socialista europeana ar fi culmea sa-si cenzureze simbolurile care au ridicat socialismul. Comunistii nu se vor autocenzura niciodata.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php