O nouă acțiune a Poliției Sârbe împotriva Bisericii Ortodoxe Române din Timoc, în scopul intimidării românilor/vlahilor din localitate

0 501

Parintele_Boian-AlexandroviciÎn data de 13 februarie 2013 pe la ora 16:15 credinciosul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Andreia Radulovici din satul Crivacea de lângă Golubaț, in Timoc, a fost sunat la telefon de către poliția din Golubaț și a fost luat la rost pentru că a chemat preoții români să o înmormânteze pe mama lui săptămâna trecută, transmite corespondentul Romanian Global News din Timoc.

Credinciosul român a fost supus unui întreg interogatoriu în care a fost întrebat de unde cunoaşte preoţii BOR, iar în final a fost chemat vineri 15 februarie la poliţie, la Golubaț, să dea declarație în legatură cu înmormântarea mamei sale.

Alertat de credincios, Preotul Boian Alexandrovic a sunat la Poliţie unde politistul în cauză i-a declarat că s-a acţionat astfel la cererea preotului Bisericii Ortotoxe Sârbe (BOS) din localitate.

Părintele Boian i-a comunicat poliţistului că nu are nicio bază legală să-l sune pe credinciosul român şi să-i ceară declaraţii şi că acest abuz încalca Constituţia Serbiei şi pune la dispoziţia unui preot al BOS, o instituţie ca Poliţia, care este instituţie a statului.

Întrebat de corespondentul Romanian Global News cum comentează acţiunea de intimidare a politiei sârbe, Părintele Boian a declarat că : “Poliţistul acela sigur a acţionat la ordinele venite de sus. Nu făcea el de capul lui. Asta demonstrează că în Serbia Biserica Ortodoxa Sârbă are în subordine o instituţie ca Poliţia care este a statului şi trebuie să ne apere pe toţi cetăţenii sârbi, indiferent de etnie şi de credinţă. E clar dacă întru-un sat în care te anchetează poliția pentru ca ai înmormântat pe mama ta cu slujba în limba ei maternă, toată lumea se sperie și ăsta e scopul lor, al Bisericii Ortodoxe Sarbe si al Politiei. Am anunţat toate autorităţile de acest nou abuz, inclusiv Ambasada României la Belgrad şi aşteptam ca aceste lucruri să nu se mai întâmple. Serbia este şi ţara noastră pentru că de aia au murit pentru ea moşi şi fraţi de-ai noştri, şi aşteptăm ca şi Romania ca Ţară Mamă să stea alături de noi şi să ceară să se respecte drepturile noastre aşa cum se respectă drepturile sârbilor în Romania”.

Sursa: RGN Press via Dan Tanasa

CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php