Politicienii vor fi înlocuiți de oameni bionici

0 515

b 201Fantomele mayaşilor s-au cuminţit, dar cum să trăim noi liniştiţi dacă presa de senzaţie a scotocit prin cotloanele Universului după  nişte afluxuri de raze gamma, mega-erupţii, furtuni solare, asteroizi sau chiar extratereştri?  Toate, având ca ţintă Pământul. De ce periodic se nasc apocalipse în studiourile de ştiri? Păi, să ne ţină ocupate mintea şi voinţa, iar sistemul bielă-manivelă, butonat de marile puteri, să se mişte lejer. N-avem de ce ne teme de Univers, pentru că el toarce ascultător, minuţios programat de Creatorul Suprem. Chiar dacă vin extratereştrii, prima haltă o vor face în Parlament. De acolo îşi vor întregi colecţia grădinii zoologice de pe planeta lor. Ipotetic, să zicem, de ce ne-am teme de o civilizaţie ajunsă la un nivel tehnologic net superior nouă? Cu siguranţă au depăşit ideologia dominaţiei, distrugerii, colonizării, a lipsei de respect pentru viaţă şi Univers. Îngrijoraţi trebuie să fie ei! Dacă cumva pică în mijlocul colonizatorilor de pe planeta noastră, în curtea F.M.I sau B.M.? Vor fi torturaţi, storşi de informaţii, apoi li se vor da nişte împrumuturi. Vai de ei, nici nu bănuiesc ce-i aşteaptă!

În rest, „ce e scris şi pentru noi, bucuroşi le-om duce toate”! Românii sunt nemuritori. Statistic vorbind, mai mult rău ne fac aici, pe Pământ, extratereştrii din piramidele puterii, din bemeiuri, ueuri şi femeiuri. Că tot veni vorba, de unde şi până unde F.M.I. are drept decizional în U. E. şi în ţara noastră? Vine când pofteşte, dă dispoziţii valeţilor şi trânteşte uşa la plecare. Nu e decât un fond de împrumut, în urmă cu câţiva ani, pe dric! Ce drept fiscal şi de pronunţare asupra unui stat are acest organism economic privat? Toţi profitorii s-au adunat în România! Care de pe unde, după luat. Noi n-avem hoţi, toată clasa politică e uşă de biserică. S-a mai auzit undeva ca un hoţ să admită că e hoţ?  Sunt doar putrezi de bogaţi şi cu superimunitate.

Aşadar, dragi cititori, deschideţi un document word şi notaţi, vă rog: zeci de spitale şi monitorizare video în marile oraşe ale ţării, un canal modern de irigaţii, două reactoare nucleare, două autostrăzi şi, eu i-am şoptit premierului, dar n-a auzit, mai multe linii de metrou la fel ca în Dubai, adică de ultimă generaţie şi neapărat gratuite. Cam asta e tot ce primeşte România în 4 ani, potrivit programului de guvernare. Dar cum socoteala de la palat nu se prea potriveşte cu lăcomia dregătorilor, zecile de proiecte pe bani europeni, parafate de Ministerul Dezvoltării, cu competenţa  – unde s-a mai pomenit!, auziţi,  funcţie! – ministrului Marilor Proiecte!, vor fi mai curând vânare de vânt. Pe când un ministru al Marilor Eşecuri sau un ministru al Corupţiei?

La început de an, în buget sunt bani în declaraţii, pe parcurs se pierd în ceaţă, spitalele tot cu aparatura din perioada socialistă rămâm, medicii cu salariile îngrijitorilor de scară, drumurile patriei neasfaltate, iar becurile pentru satele neelectrificate, în sertarele Puterii. Asta se doreşte! Funcţiile cheie ale guvernării sunt ocupate de indivizi care servesc interesele altora, încurajaţi de multiplele posibilităţi de afaceri profitabile, înconjuraţi de mâna de lucru ieftină, de oameni speriaţi, disperaţi, sărăciţi, obosiţi şi uşor manipulabili. Tineretul este educat în spiritul globalizării, al dezinteresului faţă de rolul familiei şi al interesului în promovarea relaţiilor nepotrivite. Cine se face răspunzător pentru că nu suntem în rând cu lumea democrată, ci la coada cozilor? Avem cel mai mare număr de parlamentari cu pretenţii şi cetăţenii incerte, slab pregătiţi, ba chiar infractori. Atunci cum să trăim bine?, se întreabă cititorul nostru Radu Marius Anca. Angajaţii români n-au cui să se plângă de programul de lucru subjugant; 12 – 16 ore pe zi lucrează bieţii de ei, pe inumanele salarii de 1000 lei sau mai puţin, din care, 80%, contribuţii uriaşe la stat şi facturi la utilităţi în euro. Mă întrebam cum pot să se plângă angajaţii NASA de surmenaj pentru 30 de minute şi 35 de secunde lucrate în plus, după timpul oficial al zilei de pe Marte? În sprijinul românilor epuizaţi de munca pe simbrii umilitoare, nu vin „specialiştii în probleme legate de somn” de la Universitatea Harvard. Doamne, câţi specialişti inutili papă fondurile planetei! Lasă, îşi spun în sinea lor, salariaţii exploataţi cu nemiluita vor dormi după ce vor muri. Se schimbă foaia când e vorba de angajaţii nasa, plătiţi cu zeci de mii de euro, al căror patetism este atent monitorizat de către medici.

Cum să nu-l amintesc pe scriitorul S.F. Alexandru Mironov? În interviul pe care mi l-a acordat în urmă cu câţiva ani, profeţea apariţia „omului bionic”. Iată, vestea uluitoarei realizări a ştiinţei vine de la cercetătorii din Marea Britanie: „omul bionic” a fost creat din organe şi membre artificiale, dar este conectat deocamdată la I.A (inteligenţa artificială), creierul uman, rămânând cel mai mare mister al Universului. Să sperăm că nu va deveni un Frankenstein modern. Raymond Kurzweiller apreciază că în jurul anului 2040, „oamenii bionici”, combinaţii de protoplasmă şi I.A. „vor fi pietoni obişnuiţi pe uliţele Satului Planetar” şi, adaug, ei au fost creaţi special pentru a-i înlocui pe politicieni.

 

Maria Diana Popescu, Agero

www.agero-stuttgart.de

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php