Un preot ortodox – despre influenţa deosebit de periculoasă a televizorului şi calculatorului în viaţa copiilor noştri şi în viaţa noastră

1 1.059

multe_ore_de_privit_la_televizor_50019300

Am simţit nevoia să atrag atenţia tuturor creştinilor asupra unor lucruri, care în ultima vreme au trecut oarecum neobservate în goana aceasta cu care curge viaţa noastră, şi anume despre influenţa negativă, deosebit de periculoasă a unor emisiuni de televiziune, ale unor anumite categorii de filme şi documentare, precum şi a jocurilor pe computer asupra copiilor şi tinerilor în mod special. De asemenea, însuşi tehnica actuală este capabilă să producă influenţe deosebit de distructive asupra sistemului nervos uman. Să începem cu o argumentaţie tehnică deosebit de bine pusă la punct pe care ne-o pune la dispoziţie fizicianul Virgiliu Gheorghe, (care este în acelaşi timp şi un teolog ortodox de prestigiu) în cartea sa “REVRĂJIREA LUMII”, pe care v-o recomandăm călduros. Scriitorul vorbeşte de o categorie de unde Alfa, pe care televizorul şi monitorul calculatorului le emit, unde Alfa care schimbă stările de activitate ale creierului, şi anume le inversează după cum urmează: atunci când privim la televizor creierul nostru intră într-o stare de inactivitate cerebrală, o stare de latenţă similară hipnozei, iar când creierul trebuie să se odihnească, acesta este solicitat la maximum, intrând într-o stare de veghe şi de încordare, neputând beneficia de odihna firească atât de necesară. Bineînţeles că efectele distructive apar în timp la adulţi, dar la copii efectele sunt devastatoare şi aproape imediate. Cercetările au demonstrat că aceşti copii care utilizează în mod abuziv TV-ul şi internetul au creierul modificat morfologic, au o gândire mult mai înceată, nu au atenţie distributivă, sunt neputincioşi, sunt irascibili şi depresivi, au afinităţi nefireşti.

Ca să nu mai vorbim de realitatea virtuală în care este indusă mintea unui copil sau a unui tânăr, când acesta priveşte mult timp la televizor. Televizorul prezintă de cele mai multe ori o lume falsă, virtuală, care nu are nimic în comun cu viaţa de zi cu zi. De exemplu videoclipurile manelelor prezintă modele de viaţă trăită în lux, pierzând din vedere adevăratele valori creştine şi culturale cu adevărat autentice. Ori viaţa de zi cu zi nu stă chiar aşa. Tânărului trebuie să i se cultive adevăratele valori ale muncii, cinstei, onoarei, jertfei de sine, ale dragostei de aproapele şi de Dumnezeu, a sentimentului patriotic şi nicidecum ale unei vieţi lipsite de moralitate în care banii şi luxul primează, şi acestea fiind obţinute prin cine ştie ce mijloace dubioase. Trăim într-o societate în care interlopii au devenit modele pentru tineri şi este infiorător de grav. Apoi să nu uităm efectul hipnotic al videoclipurilor şi efectele subliminale pe care acestea le inoculează în subconştientul tinerilor noştri.

Deci aceste mesaje subliminale nu acţionează asupra conştientului, ci asupra subconştientului, şi ne mirăm de ce tinerii noştri sunt neputincioşi, depresivi, înclinaţi către rău, către cele trupeşti şi nu către cele duhovniceşti, iar cazurile de sinucidere s-au înmulţit exponenţial. Apoi să amintim caracterul 100% satanic ale unor videoclipuri, ale trupelor de black metal sau ale unor pseudoartişti ca Lady Gaga şi mulţi alţii. Cercetaţi mai adânc aceste aspecte şi o să vă cutremuraţi de ce o să descoperiţi. Reclamele TV, mai ales a celor din apus conţin mesaje masonice, satanice sau cu tentă sexuală inclusiv desenele animate, având ca exemple reclamele la Coca Cola, Disney, Malboro, sau desene animate ca Familia Simpson, Tom şi Jerry, Mica Sirenă, şi multe alte exemple. În sprijinul acestora, pe youtube găsim o multitudine de filmuleţe care argumentează aceste lucruri şi bineînţeles o pleiadă de cărţi în librăriile cu carte duhovnicească. Prin aceasta se urmăreşte clar distrugerea tineretului. Ca să compromiţi viitorul unui popor nu îl loveşti în economie ci în viitorul lui, tineretul. Distrugând tineretul şi valorile, viitorul acelui popor nu există practic. Iar responsabili pentru acestea sunt cei care conduc lumea din spatele cortinei, masoneria şi planurile ei diabolice de instaurare a noii ordini mondiale. Puţini ştiu că industria muzicală este sub atenta conducere a liderilor Illuminatti, elita masoneriei mondiale. Şi acestea sunt numai câteva din planurile atât de diabolice prin care caracatiţa masonică acţionează. Nu suntem şovini, nu avem nimic cu nimeni, dar avem marea datorie de a demasca aceste lucruri şi pe autorii lor, întrucât aceste acţiuni se împotrivesc binelui şi lui Dumnezeu. Subliniez şi insist, nu avem nimic cu nimeni, ne rugăm pentru toţi oamenii, îi iubim pe toţi, dar avem marea răspundere de a lua atitudine cu privire la aceste planuri atât de periculoase, ce aparţin illuminaţilor de tip Rockefeller şi ceilalţi, care trag sforile în spatele cortinei acestei lumi.

Nu putem, dragii mei, să trecem cu vederea pornografia care este atât de răspândită în mediile de televiziune şi internet, şi care invadează în mod brutal mintea şi viaţa tinerilor noştri. Apoi falsele valori promovate şi lipsa aproape totală de spiritualitate, de Dumnezeu şi de dragoste a tot ceea ce se propagă prin intermediul TV şi internet. Şi nu în ultimul rând, violenţa verbală, prostul gust, desfrâul, mediocritatea, moralitatea îndoielnică, lipsa crasă a bunului simţ şi a decenţei minime, ca şi caracterul de manipulare în sens negativ a maselor.

Să nu uităm apoi de o serie de documentare extrem de smintitoare, care încearcă să demoleze prin argumente pur raţionale ale logicii pur omeneşti şi limitate, dovezi ale credinţei, să le explice într-un mod extrem de refractar şi să le banalizeze, explicându-le într-o manieră pur ştiinţifică. Asemenea documentare nu fac altceva decât să prindă la creştinii mediocri, care nu sunt întăriţi în credinţă şi care vor aluneca din cauza lipsei lor de profunzime în convingeri, în erezie sau în necredinţă. Aducem ca exemple o serie de documentare rătăcite de pe canalele Animal planet, sau Discovery Channel sau altele în genul.

Să nu uităm că este secolul falselor proorociri, a înşelărilor de tot felul şi că Adevărul îl putem găsi numai în Biserică, şi anume în cea ortodoxă, iar dovezi în sensul acesta sunt o sumedenie, de la lumina învierii ce se aprinde numai la ortodocşi până la agheazma mare care niciodată nu se strică. Tăvălugul comunist ateu împreună cu alte orânduiri atee au încercat în zadar să desfiinţeze dovezile credinţei şi creaţionismul prin fel şi fel de teorii. Însă adevărul este Dumnezeu şi este veşnic şi de aceea a stat tot timpul în picioare, iar toate aceste ideologii rătăcite s-au dovedit extrem de trecătoare, de efemere, istoria demonstrându-le falsitatea şi răul pe care l-au provocat omenirii întregi.

Pe final, să abordăm în câteva cuvinte influenţa distructivă a jocurilor pe calculator asupra intelectului copiilor şi a tineretului nostru. Putem cu uşurinţă să observăm caracterul extrem de violent al acestor jocuri care promovează foarte des acţiunile de “a omorî” şi “a împusca” duşmanul. Aşa-zisele jocuri de strategie ce rost au? Nu suntem toţi militari şi nu ne trebuiesc exerciţii în sensul acesta. La ce folosesc oare aceste jocuri de strategie, la ce folosesc aceste strategii militare. Nu oare, la dezvoltarea unui spirit războinic, violent? Ca să nu mai vorbim de tenta sexuală a unora sau de promovarea vrăjitoriei ca fiind ceva benefic în altele. Să luăm ca exemple filme precum Charmed, Buffy the Vampire, Slayer sau Harry Potter sau jocuri pe calculator precum Harry Potter, care promovează vrăjitoria şi spiritismul ca fiind ceva bun în mijlocul tinerilor şi nu ca nişte lucrări cu forţele oculte, forţele demonice ale întunericului. Ştiaţi că în SUA există o campanie de promovare a Filmului Harry Potter şi a jocului cu acelaşi nume foarte bine pusă la punct prin intermediul unor site-uri ce aparţin unor şcoli şi universităţi de stat? Cum este posibil oare pe site-ul şcolii să apară asemenea reclame? Nu este oare cusută cu aţă albă?

Să nu fim aşadar greşit înţeleşi. Nu milităm pentru a nu utiliza TV-ul sau internetul deloc. Milităm pentru corecta lor utilizare, pentru a fi extrem de precauţi cu copiii noştri, cu tinerii noştri. Să acţionăm cu adânc discernământ spre educaţia lor sănătoasă şi spre utilizarea corectă a internetului şi TV-ului cu dreaptă socoteală şi cu atenta supraveghere fără să le îngrădim libertatea sau personalitatea. Virgiliu Gheorghe nu recomandă utilizarea acestora mai mult de o oră zilnic. Să alocăm atâta timp, cât este necesar pentru educaţia lor, pentru formarea lor sănătoasă, în spiritul dreptei credinţe ortodoxe şi a dragostei de Dumnezeu şi de semeni. Să adâncim căutările noastre şi să ne informăm serios cu privire la aceste lucruri şi să contracarăm aceste influenţe malefice asupra tineretului nostru atât de fraged, plăpând şi uşor influenţabil. Noi suntem cei responsabili pentru tinerii noştri, pentru formarea lor. Noi vom da socoteală pentru ei în faţa bunului Dumnezeu. Aşadar, să acţionăm ca atare, dragii mei, adică dumnezeieşte. Să aducem copiii şi tinerii în sânul Bisericii, să-i învăţăm ce înseamnă dreapta credinţă ortodoxă, să-i împărtăşim cu Preacuratul trup şi cu Scumpul sânge al Mântuitorului nostru Iisus Hristos, să-i învăţăm ce înseamnă Spovedania, să-i canalizăm către sfinţenie şi nu către pierzare. Să reînviem acest neam din latenta şi adormirea ce l-a cuprins şi împreună să luptăm frumos, prin cuvânt şi faptă împotriva a tot ceea ce este  josnic şi malefic în lumea aceasta, bineînţeles în lumina învăţăturii lui Hristos. Să fim pregătiţi, să ne luminăm continuu, să avem o stare de prezenţă continuă în relaţia cu Dumnezeu şi cu semenii noştri. Să dăm dovadă de profunzime în orice lucru, să nu fim mediocri, mai ales când este vorba de Dumnezeu, de adevărul veşnic şi de înalta chemare a omului la îndumnezeire.

AŞA SĂ NE AJUTE BUNUL DUMNEZEU, SĂ NE OCROTEASCĂ CU AL SĂU HAR ŞI A SA IUBIRE DE OAMENI, AMIN.

                            Cu toată dragostea pentru toţi oamenii,

                                                  Pr. Andrei

1 Comment
  1. marius says

    ² Adevărul îl putem găsi numai în Biserică, şi anume în cea ortodoxă, iar dovezi în sensul acesta…²
    Interesanta auto-publicitate. Catolicii spun ca dvs, multe biserici protestante fac aceleasi afirmatii, iar Seful dvs. face altfel de afirmatii cu privire la celelalte culte religioase (…) Domnul Isus zicea: daca nu te nasti din nou, nu vei putea intra in imparatia lui Dumnezeu , cine va crede si se va boteza va fi mantuit si cine iL iubeste pazeste poruncile Lui . Din ce inteleg eu, imparatia lui Dumnezeu este mai extinsa decat vreti dvs. adica va veti intalni si cu evrei ne-ortodocsi ca Avraam, Adam si Eva, africani, etiopieni si altii. Va sugerez sa multumiti Tatalui nostru ceresc ca mai sunt si alti credinciosi care ajuta si lucreaza in favoarea sufletelor la care dvs. nu ati ajuns si probabil ca nu veti ajunge niciodata precum asociatiile caritabile, de intrajutorare, de mediere, de dezvoltare si refacere, de protectia copilului si abuzurilor, milioane de oameni care isi ajuta semenii aflati in necaz (precum samariteanul- ceilalti 2 fiind prea ocupati) etc, etc. Sunt curios daca veti posta ce am scris sau daca imi veti trimite un raspuns pe email. Sa aveti o zi binecuvantata! Doamne ajuta!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php