Rosia Montana e Romania. Hai la Aba Iulia pe 1 decembrie!

0 587

Dragă prietene al Roşiei Montane, 

Patriotismul NU e festivism. Patriotismul e luciditate şi acţiune, mai ales în momente de criză.
Vino la Alba-Iulia pe 1 decembrie ca să susţii cauza Roșiei Montane!

Punând presiune asupra autorităţilor locale, RMGC a determinat organizarea unui referendum privitor la minerit şi Roşia Montana, în 35 de localităţi ale judeţului Alba pe care ştie că le controlează, prin intermediul primarilor şi, mai ales, prin promisiunea mincinoasă a creării de locuri de muncă în zone sărace. Pe 9 decembrie, Gold Corporation îşi va face publicitate cu bani publici, profitând nu doar de colaboraţionismul consilierilor judeţeni, ci şi de starea economică precară, dezinformarea şi manipularea, vechi de peste un deceniu, din comunităţile locale.

Nu vor fi consultaţi cetăţenii din Alba-Iulia. Nu vor fi consultaţi românii privitor la înstrăinarea pe nimic a resurselor neregenerabile ale ţării. Nu vor fi consultaţi cetăţenii din zonele transfrontaliere care ar putea fi afectate în caz de accident sau proastă gestionare a exploatării. Nu se vor rediscuta aspectele care nu pot fi decise prin vot, cum ar fi gradul de periculozitate al cianurii de sodiu, al infiltrării de metale grele în pânza freatică, distrugerea iremediabilă a patrimoniului natural şi cultural, compromiterea oricăror şanse de dezvoltare durabilă, echilibrată, economic sănătoasă a regiunii.

Vino la Alba cu un însemn al Campaniei Salvaţi Roşia Montană. Fă-ţi un steag, un banner sau hai cu mâinile goale, dar cu sufletul şi vocea pregătite să mai spună o dată, tare, adevărul:

Roşia Montana NU e de vânzare.

Află mai multe despre eveniment aici.
Semneaza Petitia adresata Guvernului Victor Ponta: www.rosiamontana.net

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php