Despre Radu Gyr, Mihail Neamțu și negustorii de conștiințe

5 1.122

Un individ pe nume Mihail George Neamțu  a recitat poezia “Ridică-te Gheorghe, Ridică-te Ioane”, scrisă de Radu Gyr, la congresul partidului său, ARD (PDL+PNTCD).

Imediat, un centru pentru monitorizarea și combaterea antisemitismului s-a sesizat și l-a acuzat pe recitator că “ a ales să promoveze ideologi legionari, care au fost şi rămân responsabili pentru crimele comise împotriva cetăţenilor români vinovaţi de a se fi născut evrei”?!

Mai mult, același centru spune că personajul în cauză nu poate “să invoce lipsa sa de educaţie cu privire la crimele împotriva umanităţii comise de legionari”, iar Radu Gyr este un individ „de la marginea istoriei care poartă responsabilitatea multor crime împotriva umanităţii”.

Sunt sigur că orice om bine informat nu poate fi decât îngrozit și furios la auzul acestor acuzații, făcute în anul de grație 2012, la adresa Mișcării Legionare.  Care sunt aceste “crime împotriva umanității?” Ce instanță de judecată a stabilit vinovăția legionarilor pentru acestea? A existat vreo asemenea instanță? Este martirul Radu Gyr, un “personaj de la marginea istoriei”?

Orice român adevărat știe răspunsurile la aceste întrebări. Orice român adevărat se simte înfuriat de tupeul acelor urmași ai negustorilor alungați din Templu, care-și permit să-l acuze pe Radu Gyr, așa cum o făceau bolșevicii în anii ’50.

Cu toate acestea, altceva nu trebuie niciodată uitat. Și anume că acești negustori de conștiințe n-ar fi nimic aici, dacă nu ar fi sprijiniți de o mână de Iude autohtone. Între ei stă la mare cinste chiar recitatorul de serviciu, respectiv Mihail George Neamțu.

Deși poartă numele apărătorului dreptății și al Legii Creștine, dl. Neamțu nu are nimic sfânt în el. Pentru că un om cu asemnea sentimente nu ar fi reacționat așa cum a făcut-o dl Neamțu când a fost “acuzat” de “centru”: ” Când am recitat “Ridica-te Gheorghe”, am vrut sa onorez memoria ţăranilor ucişi de comunişti, iar nu să cauţionez aberaţiile politice din tinereţea lui Gyr. Ele sunt respingătoare şi stupide. Legionarismul a fost o aberaţie politica, combinind extremismul naționalist, recursul la crimă și cultul morților“.

Stupefiant! Cine se plânge de “cultul morților” la creștini…un TEOLOG! De necrezut. Să ajungi să reproduci, ca teolog, acuzațiile ateismului la adresa creștinismului, doar pentru a-ți scăpa fundul politic….este degradant. Înjositor.

Oare nu știa dl Mihail George Neamțu ce reacție o să-i aducă recitarea unor asemenea versuri? Omul uns cu toate alifiile lui Volodea Tismăneanu, plimbat prin hoteluri de 5 stele ca membru a diferite comitete și comiții? Bineînțeles că știa.

Dar a făcut-o. A făcut-o pentru a mai da ocazia unei flegme pe mormintele martirilor și eroilor neamului. Legionari sau nu. Ca Radu Gyr sau Mircea Vulcănescu. Ca Gheorghe Calciu și Gabriel Constantinescu. A făcut-o tocmai pentru a se DELIMITA de ei. Normal, având în vedere că în tinerețe era mândru soldat în “oastea naționalistă”, cea condusă în trecut de cel al cărui nume nu se poate rosti. Trebuia ca și “centrul” să-și primească haraciul….

Deci, cum spuneam, acel “centru” nu și-ar permite să aresteze conștiința unui neam dacă nu ar avea niscaiva Iude românești gata să le-o vândă. Și le au. Pentru cât timp, nu se știe. Iudele, în general, sfârșesc prost.

Și, mergând la somn, nu trebuie uitate aceste cuvinte: “Prin tăcere Îl trădăm pe Dumnezeu”.

 

Sursa: http://codrul.wordpress.com

5 Comments
 1. Codrul says

  Buna seara, multumesc pentru postare. Dar cred ca v-ar interesa, pentru acuratetea materialului, si linkul care este postat pe cuvintele „cel al carui nume nu se poate rosti”. Respectiv, acesta:

  http://codrul.wordpress.com/2011/09/13/cuvantul-care-nu-se-poate-rosti-in-romania/

  Multumesc

 2. Dan says

  Toata tarasenia cu acest Neamtu pare o facatura securisto-bolsevica in toata regula.Ar fii trebuit mai bine sa explice innainte cine este Radu Gyr si ca avem de-a face cu un poet de talia lui M.Eminescu. Dar…ce sa-i ceri unui politruc ,probabil evreu,tinand cont ca e promovat de tismaneanu

 3. dan grajdeanu says

  Este foarte important sa fie publicate rezumate din viata Miscarii Legionare,pentru a se arata neimplicarea ei in prigonirea evreilor.Legionarii nu au prigonit decat hotii si tradatorii,indiferent de nationalitatea acestora.
  Traiasca Legiunea si Capitanul!

 4. Sektor says

  miscarea legionara nu a fost condamnata la tribunalul de la Nurenberg pentru antisemitism si crime impotriva umanitatii…insa chestiunea e alta….exista organizatii antiromanesti care contin etnici alogeni care duc misiuni de lupta impotriva romanilor…deci e clar ca vor ataca prin propaganda masiva copiata de la comunisti orice e romanesc sau care promoveaza o ideologie corecta fata de Romania

 5. Adrian Silviu Mironescu says

  Eu cred ca toata propaganda asta impotriva romanilor si a sufletului lor, a culturii si ale traditiilor noastre…etc tocmai iudelor se datoreaza. Tot declinul societatii n-ar fi fost posibil daca acolo sus n-ar fi acceptat in schimbul avantajelor sa-si vand sufletul. Si pe al celor care au avut incredere in ei. Oamenii astia n-au scrupule, n-au mama, n-au tata. Cred ca ar trebui data o lege a tradarii. Am mai observat un lucru la nivel mondial de asta data. Care cum ajunge sus nu stie sa faca altceva decat sa impuna restrictii. Cat mai aberante si cat mai impovaratoare pentru cei care i-au propulsat acolo. Ca si cum i-ar pedepsi. Apoi dupa 4 ani prin tot felul de jocuri de propaganda ajung tot aacolo. Cand oare ne vom baga mintile in cap?

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php