Republica Moldova şi „legea egalităţii de şanse”

0 1.361

Tot la repezeala si Republica Moldova a adoptat, fara multe dezbateri, „legea egalitatii de sanse”. Cu un vot de 53 la 4. Printre cei care au votat impotriva a fost pastorul Valeriu Ghiletchi, unul din delegatii Republicii Moldovei in Consiliul Europei, si doi parlamentari ex-comunisti. Este o lege pe care moldovenii o vor regreta in timp. Asadar, felicitari Moldovei! Draga Moldova, in privinta legeii de nediscriminare impotriva homosexualilor ai scontat un succes notabil – te afli inaintea Americii! Pina in prezent SUA nu are o lege federala care sa interzica discriminarea impotriva homosexualilor la locul de munca. De ce? Pentru ca astfel de discriminare practic nu exista. 12 state americane nu au astfel de legi nici la nivel de stat, printre ele Texasul, cel mai mare stat american.

Reactia crestinilor moldoveni la adoptarea legii a fost imediata. Mirenii ortodocsi cer Mitropoliei sa dea anatemei pe politicienii care au votat legea. Redam o versiune abreviata a protestului lor, urmind ca cei interesati sa citesca restul aici: http://apologeticum.wordpress.com/2012/05/28/ortodocsii-din-basarabia-cer-mitropoliei-sa-dea-anatemei-pe-politicienii-care-au-votat-legea-ce-acorda-drepturi-homosexualilor/#more-16768

Ortodocsii din Basarabia cer Mitropoliei să dea Anatemei pe politicienii care au votat legea ce acordă drepturi homosexualilor: Astazi, 28 mai, un grup de crestini-ortodocsi au organizat o conferinta de presa. La sfarsitul acesteia, reprezentantii grupului de initiativa au impartit jurnalistilor urmatorul text: Comportamentul în situaţia creată din jurul „legii antidiscriminare” (aşa-numita „lege cu privire la asigurarea egalităţii”) a Mitropoliei Moldovei (MM) per ansamblu dă dovadă că în interiorul ei este multă putreziciune care nu are nimic comun cu Biserica. Pe parcursul ultimilor 2 ani, atitudinea Mitropolitului Vladimir fată de „legea antidiscriminare” s-a mărginit doar la niste declaraţii sterile si o vizită seacă a Sinodului la Marian Lupu si Vlad Filat.

Săptămîna trecută, fiind această lege pe ultima sută de metri, Mitropolia Moldovei a fost îndemnată în nenumărate rînduri să se mobilizeze la maxim pentru a opune rezistenţă votării ei grabnice în formatul actual. Înalt Preasfinţia Sa însă, după întîlnirea misterioasă de miercuri cu premierul Filat, stiind prea bine că cerinţele creştinilor vor fi ignorate de către comisiile parlamentare anterior promise de Marian Lupu, a preferat totusi să ia apă în gură si să o facă pe mortul în păpuşoi, dînd de înteles din spusele demnitarilor Ion Hadîrcă, Dumitru Diacov si Vlad Filat, că ar fi de acord cu această ultimă formulă si ca ultimii să nu-si facă griji pentru eventualele proteste.

Reiesind din cele sus mentionate, sîntem nevoiţi să constatăm că Mitropolia Moldovei si-a trădat crestinii în cel mai criminal mod, iar declaraţia emisă după protestele crestinilor din ziua de vineri, nu doar că nu mai are vreo valoare, ci este o dovadă în plus a batjocoririi crestinilor. Devine din ce în ce mai evident pentru orice creştin că vina pentru esecul în această problemă nu revine atît demnitarilor vînduţi, de la care nici nu ne asteptam la o altă poziţie, cît poziţiei trădătoare şi laşe a MM.

În situaţia creată, considerăm că Mitropolia, în special Mitropolitul Vladimir, trebuie să întreprindă de urgenţă următoarele acţiuni, în condiţiile în care se pretinde instituţie ortodoxă: Să-l determine pe presedintele Timofti să uzeze de dreptul său constituţional de a reîntoarce în parlament „legea cu privire la asigurarea egalităţii”, spre a elimina expresia confuză ”si alte categorii similiare” – formulare de care se vor folosi activiştii homosexuali pentru cenzurarea majorităţii tradiţionale, aşa cum a declarat public activista GenderDoc Frolov Angela – si a exclude din articolul 7 (cîmpul muncii) sintagma „orientare sexuală”. (2) Să ceară iertare publică pentru dezamăgirea şi înşelarea pricinuită crestinilor atît pentru acest caz, cît si pentru cazul Pasat. (3) Toţi cei 53 de deputaţi care au votat legiferarea sodomiei în ţara noastră, dimpreună cu persoanele cheie care au promovat această lege (Vlad Filat, Oleg Efrim şi Alexandru Tănase) să fie daţi nominal anatemei, ca cei care, pretinzîndu-se creştini ortodocşi, au declarat „normă” ceea ce Biserica lui Hristos numeşte în Sfînta Scriptură mîrşăvie, astfel venind cu o nouă învăţătură de credinţă, potrivnică învăţăturii ortodoxe. Cei daţi anatemei urmează a fi lipsiţi de dreptul de a participa la slujbe şi Tainele bisericeşti, pînă la pocăinţă publică pentru crima comisă împotriva propriului popor.

Dacă MM şi de această dată va ignora acest apel al creştinilor şi va continua să se atîrne las faţă de propria turmă cuvîntătoare, unii dintre noi, crestini ortodocşi, ne rezervăm dreptul de a ne desolidariza de Mitropolitul Vladimir ca păstor al Mitropoliei Moldovei si a ne adresa Patriarhului Kiril pentru a rîndui un alt ierarh, destoinic, ortodox şi în stare să păstorească cu dragoste si să apere cu rîvnă Biserica încredinţată. Nu excludem că în viitorul apropiat, dacă Mitropolia nu va lua nici o atitudine fată de această declaratie, curtea mitropoliei să fie umplută de sute de crestini ortodocsi, poate chiar mii.

Sursa: AFR

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php