In memoriam-Ion Gavrilă Ogoranu

0 453

A devenit deja o tradiție ca instituțiile de cultură  din Alba Iulia să omagieze în cursul lunii mai personalitatea exemplară a celui care a fost cel mai reprezentativ erou al Rezistenței anticomuniste din România – Ion Gavrilă Ogoranu.

În acest an, de Sfânta Sărbatoare a Înălțării Domnului, în data de 24.05.2012, ora 11.30, prin grija Fundației “Ion Gavrilă Ogoranu”, se vor pomeni, la Biserica Greco-Catolică din Galtiu, eroii neamului românesc, cei morți pe câmpurile de luptă, uciși în lagare si închisori, luptătorii pentru libertatea și demnitatea poporului român în rezistența din munți și de pe tot întinsul patriei. Se vor pomeni numele lui Ion si Ana Gavrilă, a lui Petru Săbăduș, a tinerilor din Grupul Carpatin Făgărășan și din grupurile de rezistență din Munții Apuseni (Mr. Nicolae Dabija, frații Macaveiu, frații Șușman, Cpt. Diamandy, frații Spaniol, și mulți alții).

Vineri, 25.05.2012, ora 11.00, la Sala Unirii, în cadrul Muzeului Național al Unirii, se organizează un simpozion in memoriam – Ion Gavrilă Ogoranu, care va cuprinde comunicări și dezbateri legate de ultimele descoperiri din arhive privind rezistența anticomunistă. Sunt invitați cercetători și autori de lucrări istorice de la Muzeul Unirii, CNSAS, Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Centrul pentru Investigarea Crimelor Comunismului.

Sunt așteptați tineri din liceele din Alba Iulia interesați de istoria recenta, studenții universității albaiuliene, precum și toți cei care păstrează memoria cu totul specială a omului, scriitorului  și eroului Ion Gavrilă Ogoranu.

Fundatia “Ion Gavrilă Ogoranu”,

Presedinte,

Coriolan Baciu

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php