REZISTENȚA va coborî în stradă. 14 MAI – ziua națională a comemorării MARTIRILOR din TEMNIȚELE COMUNISTE.

4 974

Anul acesta, pe 14 mai, în Piața Revoluției (Palatului Regal) din Capitală, pentru prima oară martirii temnițelor comuniste vor fi comemorați conform Legii 127/2017.
Legeainstituie ziua de 14 mai ca „zi națională de cinstire a martirilor din temnițele comuniste”.

Mai mult decât atât, anul acesta se vor împlini 70 ANI de la cel mai mare val de arestări politice din istoria României (noaptea de 14 mai 1948). Zeci de mii de tineri, foarte mulți dintre ei studenți, au fost arestați în acea noapte fatidică, în baza unui plan al autorităților comuniste, umplând pușcăriile și lagărele de exterminare. De altfel, expunerea de motive a Legii 127/2017 menționează că data a fost inspirată tocmai din acest eveniment istoric.

Organizații ale societății civile, între care Fundația Ion Gavrilă Ogoranu, Asociația Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei, Frăția Ortodoxă Sf. Mucenic Gheorghe, Noua Dreaptă, Asociația Frăția de Cruce și altele, au luat inițiativa acestei adunări comemorative.

Locația aleasă nu este întâmplătoare: clădirea Ministerului de Interne a reprezentat, după 1948, unul dintre centrele de detenție și anchetă ale Securității, mii de opozanți ai regimului comunist fiind torturați în temutele celule din subteranele clădirii.

Organizatorii cheamă bucureștenii să se adune pe 14 mai, începând cu ora 19, în scuarul dintre Memorialul Revoluției și statuia lui Iuliu Maniu, cu candele și lumânări aprinse.

Pe fundalul cântecelor Rezistenței și ale închisorilor comuniste, pe fațada MAI vor fi proiectate chipurile celor trecuți prin temnițele comuniste. Foști deținuți politici și personalități vor susține scurte alocuțiuni. În finalul adunării, un sobor de preoți vor oficia o slujbă de pomenire, participanții asistând cu lumânări și candele aprinse.

Inițiatorii acestei adunări comemorative au deplâns faptul că toate instituțiile publice ignoră această zi, neorganizând nici o manifestare, deși Legea 127/2017 recomandă explicit acest lucru. „O imensă rușine ne cuprinde în fața acestei indiferențe”, au declarat urmașii luptătorilor anticomuniști, grupați în cadrul societății civile în fundații și asociații, care au luat inițiativa acestei manifestări, ca o piedică în calea uitării martirilor jertfiți pentru Demnitatea și Libertatea noastră.

4 Comments
  1. IO...gereules says

    Comemorarea patriotilor schiloditi fizic si spirutual trebue sa se faca in paralel si cu”comemorarea” criminalilor acestora,nu numai tortionarii directi ai sarmanilor Romani care au avut vina de a-si iubi tara ci cu chemarea la rampa procesului poporului roman a celor care au hotarat distrugerea neamului romanesc reprezentat de cei mai de seama fii ai acestuia.Institutiile”romanesti”care se fac surde la acest eveniment nu sant altele decat urmasele directe a criminalilor acelor tineri care au murit sau si-au pierdut tineretea in inchisorile deschise de jidani pe teritoriul Romaniei pentru exterminarea poporului roman.Marele pacat sau pacaleala istoriei instituita de alogeni este ca deabia acum Romania si poporul ei afla despre genocidul,holocaustul care i s-a aplicat intr-un mod cu totul bestial in perioada copilariei lor.Si culmea ironiei este ca romanii dorm pe la televizoarele celor vinovati de distrugerea lor ca neam.Caragiale ar spune’bravos Bibicule”,adica pot sa mori linistit uitandu-ti bunicii,parintii,copii si nepotii care gem in nestire nevazuti si neauziti de nimeni Bibicule.

  2. Olaru Ion says

    Pentru alogenii ticalosi a fost nevoie de suferinta romanilor, ca sa ne distruga fiinta nationala, sub pretextul unui holocaut care n-a existat, pentru ca nu era in firea noastra.

  3. fgh says

    trebuie obligate autoritatile astea sa inaugureze si muzeul tortionarilor si initiatorilor genocidului antiromanesc: un Nikolski-grumberg si toata banda+ideologii si tortionarii ideologici de la publicatiile conduse de tipi ca brucan si cei de teapa cu el care cereau moarte prin gazete…

  4. […] la această manifestare, cei ce doresc vor putea merge în Piața Revoluției, unde începând cu ora 19 se va desfășura o manifestare pu… dedicată cinstirii memoriei luptătorilor […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php