VIDEO. ACUM 4 ANI… O noapte fierbinte dintr-o vară la fel de fierbinte. Dezbaterea despre LEGEA ANTILEGIONARĂ a adunat milioane de telespectatori, Realitatea TV prelungind emisiunea cu câteva ore.

2 92

Exact acum 4 ani, în noaptea de 13 spre 14 august 2015. O noapte fierbinte din acea vară extrem de fierbinte, în care dezbaterile pe marginea Legii antilegionare (217/2015) și reacțiile societății civile și oamenilor de cultură față de caracterul ei neconstituțional au încins la maximum starea de spirit a societății românești. Una dintre cele mai încinse emisiuni televizate pe această temă a fost cea de la Realitatea TV, din seara de 13 iulie 2015, care datorită ratingului înregistrat a fost prelungită cu câteva ore, modificând grila de program a postului de televiziune. Printre altele, emisiunea a înregistrat o premieră în istoria televiziunii, cel puțin în România: la presiunile directorului Institutului Elie Wiesel, reprezentantul Fundației Ogoranu fiind discriminat și izolat de la masa rotundă într-o încăpere separată, de unde i s-a dat doar legătura de trei ori. Totuși, acesta a reușit să expună punctul de vedere al organizației urmașilor luptătorilor în Rezistența anticomunistă cu privire la Legea 217/2015 și la afirmațiile celor din platou referitoare la Mișcarea Legionară.

VIDEO. Intervențiile reprezentantului Fundației Ogoranu la Realitatea TV

De atunci au trecut 4 ani, iar prezența mea a rămas interzisă pe toate posturile de televiziune. Chiar realizatorul emisiunii „Jocuri de putere”, Rareș Bogdan, la propunerile unor jurnaliști apropiați de a mă invita din nou în emisiunile sale, a manifestat un refuz categoric.

Se pare că adevărul istoric exprimat de mine atunci fără ocolișuri,  a deranjat prea multe cercuri de putere și interese din sistem și din afara țării. Dar puteam oare proceda altfel? Adevărul, inclusiv adevărul istoric, este cel mai important, pentru că doar Adevărul ne poate face liberi (Ioan 8 : 32). Iar libertatea ne este astăzi mai amenințată ca oricând în ultimii 30 de ani. De acum patru ani și până azi, am continuat să pierdem multe din libertățile și drepturile noastre, ca urmare a legilor abuzive și procedeelor nedemocratice apărute între timp. În acea vară de foc a fost făcut doar primul pas unei dictaturi care se instaurează încet, învălunindu-ne perfid la adăpostul somnolenței în care plăcerile iluzorii ne-au cufundat.

Reluăm cele 3 intervenții pe care le-am avut în emisiunea de la Realitatea TV, pentru a reaminti tuturor adevăruri istorice care astăzi se doresc îngropate. Memoria Rezistenței anticomuniste din România trebuie să fie păstrată vie.

Florin Dobrescu

 

 

2 Comments
 1. Marian Costache says

  FELICITÀRI FLORIN !
  ESTI TARE !
  Ceea ce nu au înteles, nu vor sà înteleagà si nu vor întelege niciodatà, a fost faptul cà dânsii se luptà împotriva lui Hristos, împotriva crestinismului.
  Si, ca si înaintasii lor, înaintasi ce se tind pe o perioadà de 2000 de ani, în cele din urmà dânsii vor pierde.
  Si vor pierde pentru cà, asa cum noi stim : HRISTOS A ÎNVIAT !
  Iar prin El, prin Hristos, crestinismul si adevàrul a înviat !
  Încà o datà : din suflet SINCERE FELICITÀRI !

  Zi bunà si Doamne’ajutà !

  Marian Costache
  Montréal, Canada

 2. Alexandru Mihail says

  ADEVARAT A INVIAT!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php