Trump declară război Silicon Valey. Departamentul de Justiție al SUA pregătește o investigație antitrust împotriva gigantului Google

Departamentul de Justiție al Statelor Unite pregătește o investigație împotriva Google, pentru a stabili dacă gigantul din sectorul tehnologiei a încălcat legislația în domeniul concurenței în afacerile sale online, au declarat două surse apropiate situației, transmite Reuters.

Oficiali ai diviziei antitrust a Departamentului de Justiție și ai Comisiei Federale pentru Comerț s-au întâlnit în ultimele săptămâni pentru a discuta cazul Google, au spus sursele.
Posibila investigație reprezintă cel mai nou atac al administrației președintelui Donald Tump împotriva unei companii de tehnologie, care a acuzat companiile de media socială și Google de reducerea la tăcere a conservatorilor, pe platformele online.
O sursă a spus că posibila investigație, despre care a scris prima oară publicația Wall Street Journal, se concentrează pe acuzațiile că Google a favorizat propriile sale afaceri în rezultatele căutărilor.
Un purtător de cuvânt al Departamentului de Justiție a spus că nu poate confirma sau nega că este luată în considerare o investigație. Reprezentanții Google au refuzat să comenteze.
În 2013, în urma unei investigații a Comisiei Federale pentru Comerț, Google a acceptat să pună capăt practicii de a elimina recenziile  și alte date referitoare la propriile sale produse de pe site-urile companiilor concurente, și să permită advertiserilor să exporte date pentru evaluarea independentă a campaniilor.
Motorul de căutare, YouTube, evaluările, hărțile și alte afaceri, servicii oferite gratuit utilizatorilor dar finanțate prin publicitate, au transformat compania într-una dintre cele mai bogate din lume în numai două decenii.
În acest timp, Google și-a făcut inamici atât în sectorul tehnologiei, din cauza poziției dominante pe piață, precum și la Washington, unde parlamentarii reclamă de la politicile părtinitoare la planurile în China.
sursa: ActiveNews
Comments (0)
Add Comment