Președintele SUA: Google, Facebook și Twitter încearcă să reducă la tăcere vocile conservatoare

Președintele SUA, Donald Trump, a afirmat că marile companii care activează online, incluzând aici Twitter, Facebook și Google, încearcă „să reducă la tăcere„ o parte semnificativă a populației SUA, informează Mediafax.
„Cred că Google și Facebook și Twitter … tratează foarte nedrept conservatorii și republicanii”, le-a spus Trump reporterilor la Casa Albă.
„Cred că este o problemă foarte serioasă pentru că încearcă cu adevărat să reducă la tăcere o foarte mare parte din această țară, iar acei oameni nu vor să fie reduși la tăcere. Nu este drept. Nu este corect. Poate nu este legal, dar vom vedea. Vrem doar corectitudine”, a adăugat președintele american.
Trump a distribuit pe Twitter și un material video în care se susține că motorul de căutare Google nu a promovat pe pagina principală discursurile privind Starea Uniunii ale lui Trump, în schimb cele ale predecesorului său, Barack Obama, au fost promovate an de an.
În ultimele săptămâni, Donald Trump a criticat industria de socializare online, afirmând că unele companii „discriminează total vocile republicane și conservatoare”.
sursa: ActiveNews