„Egalitatea de gen” nu pare o prioritate pentru Donald Trump

Toată  „lumea bună” a politicii internaționale comentează în aceste zile faptul că summit-ul G7 din Quebec a fost și primul din istorie în care SUA au refuzat să semneze comunicatul final, transformând practic forul într-un G6+1. Pe lângă războaiele comerciale, declarațiile acide și rafala de tweet-uri ale președintelui Trump, vulcanic ca de obicei, a fost aproape pierdut din vedere faptul că la sesiunea dedicată „egalității de gen” președintele american a sosit cu o întârziere pe care unii au considerat-o intenționată.

https://youtu.be/79bWrQ1ocWw

Astfel, inițiatorul sesiunii, premierul canadian Justin Trudeau, a deschis lucrările fără să-l mai aștepte pe șeful Casei Albe.

Rămâne de văzut dacă întârzierea are de-a face numai cu nervii pe care i-a provocat lui Trump disputa privind taxele vamale cu Trudeau și viitorul acordului de liber schimb NAFTA, sau este și un mesaj la adresa agendei de extrema stângă avansată de „măscăriciul național al Canadei”.

Donald J. Trump

@realDonaldTrump

PM Justin Trudeau of Canada acted so meek and mild during our @G7 meetings only to give a news conference after I left saying that, “US Tariffs were kind of insulting” and he “will not be pushed around.” Very dishonest & weak. Our Tariffs are in response to his of 270% on dairy!

Trump a intrat în sală după speech-ul lui Trudeau, în timp ce vorbea co-președinta Consiliului de Consilieri în Egalitate de Gen, Isabelle Hudon.

Personalul de securitate a trebuit să deschisă un culoar pentru Trump prin mulțimea de jurnaliști, iar rumoarea stârnită și declic-urile insistente ale diafragmelor aparatelor de fotografiat au acoperit complet discursul. Dar, dacă nimeni n-a mai fost interesat de ce spunea d-na Hudon, în schimb toată lumea a înțeles mesajul transmis de Trump. Putem fi siguri că la acest nivel al politicii, niciun gest nu este întâmplător…

Președintele francez Emmanuel Macron i-a aruncat lui Trump o privire furioasă, iar Trudeau și ministrul său de Externe, Chrystia Freeland, au postat pe Twitter mai târziu fotografii cu scaunul gol al lui Trump din timpul reuniunii pe tema „egalității de gen”.

Lucruri mai bune de făcut pentru „The Donald”

Trudeau a făcut din promovarea unei agende politice „egalitariste” o prioritate a mandatului său și a declarat chiar că de aici înainte „egalitatea de gen” trebuie să transpară din toate acțiunile și deciziile G7.

După cum se pare, nu toată lumea este de acord.

 

sursa: Cultura Vieții

Comments (0)
Add Comment