Occidentul sinucigaş! Atacurile teroriste finanţate din ajutoarele sociale pentru imigranţi

Inspectorii financiari belgieni, care făceau cercetări pentru a descoperi sursele de finanțare ale teroriștilor, au făcut o descoperire colosală: unii dintre jihadiști încă primeau indemnizații sociale cu puțin timp înainte de a declanșa atacurile.

Cel puțin cinci militanți ISIS, responsabili pentru atentatele de la Paris și Bruxelles, și-au finanțat în parte actele teroriste din sumele generoase pe care le primeau de la sistemul socialist, care atrage ca muștele imigranții din lumea întreagă. În total, cei cinci au primit cel puțin 50.000 de euro, dezvăluie Wall Street Journal.

Cu trei săptămâni înainte de atacurile concertate de la Paris, din 13 noiembrie 2015, Salah Abdeslam încă primea ajutoare sociale. În total, el a încasat 19.000 de euro. În perioada respectivă, el era director și co-proprietar al unui bar, ceea ce înseamnă că nu ar fi trebuit să primească ajutoare sociale.

Mulți dintre musulmanii care făceau parte din celula „conservă” de la Verviers (unde, după atacul de la Paris, poliția a descoperit explozibili, arme și uniforme de poliție), neutralizată cu o lună în urmă, era în aceeași situație.

Tom Keatinge, directorul al centrului de studii privind criminalitatea financiară, de la Institutul Regal de Securitate de la Londra, a declarat pentru WSJ:„Am descoperit că sistemul de ajutoare sociale este vunerabil la abuzuri, iar teroriștii îl folosesc pentru a se finanța.”Philippe de Koster, directorul celulei belgiene de informații financiare, a declarat că funcționarii au nevoie de o mai bună coordonare, pentru a evita ca indemnizațiile să fie vărsate către niște „persoane suspectate de finanțarea activităților teroriste”.

sursa: NapocaNews

Comments (0)
Add Comment