Kremlinul utilizează termenul ”NOVOROSSIA” în documentele oficiale

Ministerul de externe al Federaţiei Ruse a utilizat pentru prima dată oficial termenul “Novorossia” ca parte componentă a unor teritorii din regiunile ucrainene Lugansk şi Doneţk, controlate de terorişi.  Portalul zn.ua scrie că respectivul cuvânt figurează chiar în comunicatul difuzat de minister, despre negocierile purtate de Seghei Lavrov şi secretarul de stat al SUA, John Kerry.  

Potrivit aceluiaşi comunicat, “în cadrul întâlnirii au fost discutate probleme ce ţin de stabilirea unui dialog între autorităţile de la Kiev şi conducerea Novorossiei”.

Termenul ”Novorossia” se regăsește și în cel de-al doilea aliniat al comunicatului:” A fost discutată situația din Ucraina, în contextul eforturilor depuse pentru asigurarea executării armistiţiului de pace în sud-estul Ucrainei și a unui dialog direct între autoritățile de la Kiev și conducerea “Novorossiei” pentru îndeplinirea de către părţi a acordului de la Minsk”.

Portalul zn.ua scrie că şi în primul, şi în cel de-al doilea caz, termenul “Novorossia” a fost folosit în mod deliberat și fără ghilimele.

Și preşedintele rus, Vladimir Putin, a folosit în mod repetat cuvântul “Novorossia”.  El figurează şi într-un apel prezidenţial adresat  teroriştilor din estul Ucrainei şi postat pe situl oficial al preşedinţiei ruse după invazia armatei Federaţiei Ruse în Ucraina. 

sursa: Deschide.md

Comments (0)
Add Comment