ALARMĂ! Directorul liceului românesc din Tiraspol, contabilul și șoferul instituției au fost reținuți cu puțin timp în urmă de securitatea de la Tiraspol (KGB – Transnistria)!

Apelul de pe facebook al doamnei profesor Raisa Padurean, director adjunct la Liceul Românesc “L.Blaga”din Tiraspol (Stânga Nistrului:

”TIRASPOLUL REZOLVA PROBLEMELE IN STIL CRIMINAL.
VA ANUNT CA DIRECTORUL LICEULUI,IMREUNA CU CONTABILUL SI SOFERUL SUNT RETINUTI DE SECURITATEA TIRASPOLEANA LA INTRARE IN SATUL PARCANI.LA RUGAMINTEA PROFESORILOR AU MERS DUPA SALARIU .ACUM SUNT INVINUITI CA ADUC CONTRABANDA PE TERITORIUL TRANSNISTRIEI.SALARIUL PROFESORILOR INSEAMNA CONTRABANDA PENTRU EI.IATA INCA O DOVADA DEPRE TEROAREA CADRELOR DIDACTICE SI A ELEVILOR DIN REGIUNE.TELEFOANELE LOR SUNT BRUIATE”

 

Directorul liceului românesc din Tiraspol, contabilul și șoferul instituției au fost reținuți cu puțin timp în urmă de securitatea de la Tiraspol. Anunțul a fost făcut de directoarea adjunctă a liceului, Raisa Pădurean, pe pagina sa de facebook.

Între administrația liceului și separatiști a izbucnit recent un conflict legat de plata salariilor profesorilor și a chiriei pentru imobilul în care functționează unitatea de învățământ.

Conflictul mocnea demult, dar a escaladat în decembrie 2013, odată cu intrarea în forță a milițienilor nistreni în incinta liceului.

Incidentul are loc în contextul întâlnirii dintre reprezentanții politici la negocierile pe problema transnistreană de la Chișinău și Tiraspol, Eugen Carpov și Nina Ștanski, programată pentru mâine, la oficiul din Tiraspol al Misiunii OSCE din Republica Moldova.

Surse: Raisa Padurean / Deschide.md via Rbnpress.info

Comments (0)
Add Comment