Tâncăbești. Corneliu Codreanu va fi comemorat pe 27 noiembrie printr-o ceremonie religioasă.

Ceremonia religioasă a comemorării lui Corneliu Zelea Codreanu va avea loc sâmbătă 27 noiembrie 2021, ora 12, la troița memorială de pe liziera pădurii Tâncăbești (Șos. București-Ploiești), locul unde întemeietorul Legiunii Arhanghelul Mihail a fost asasinat, împreună cu alți 13 fruntași legionari. Anunțul a fost făcut pe rețelele de socializare de urmași ai unor foști deținuți politici.

Ceremonia va consta într-o slujbă religioasă de pomenire a sufletelor celor asasinați, precum și în momente de reculegere și rememorare a celor pomeniți.

Detalii cu privire la eveniment pot fi obținute la nr de tel 0722749249 și e-mail: buciumul@yahoo.com, persoană de contact: Florin Dobrescu.

Comments (4)
Add Comment
  • IO...gerules

    De neuitat.
    Fat Frumos -T.Arghezi.
    Unde a plecat calare Fat Frumos
    De nu se mai zareste nicaierea,
    Oricat si-ar pune soarele putere,
    Oricat s-ar pogori luna de jos?
    Muntii pustii,cu varfurile lor cata
    Mahniti,din cer in valea de granit
    Ca sa-l mai vada cel putin odata
    Viu daca-i viu ori mort de-o fi murit.
    Cantecul sau,de care tara toata
    Era invaluita ca-ntr-un vis,
    De sta si ochiul soimilor inchis,
    In ascultare,s-a oprit deodata.
    ………………………………….
    Fluerul lui canta si-n cingatoare
    Si zeci de sate fermecate
    Cu sute de feciori si de fecioare,
    Il ascultau doinind pe innoptate.

    ……………………………………………..
    Acesta a fost Corneliu Codreanu,Fatul Frumos trimes de Dumnezeu peste neamul romanesc sa-l inalte sii ascesta l-a inaltat.Corneliu Zelea Codreanu a scos din sufletul poporului roman cea mai frumoasa pajiste a omenirii creata de Dumnezeu OMENIA.Prin el neamul romanesc,alaturi de Mihai Eminescu,”si-a capatat dreptul la nemurire”

    • Georgia

      Adevărat!!
      Datorită martiriului lor se îndură Dumnezeu de noi astăzi… Ei și rugătorii din pustie ne mai țin în omenie cu dor spre nemurire !!

  • DIANA

    FRUMOS OM A FOST CORNELIU ZELEA CODREANU,LA CHIP SI LA SUFLET.UN MARTIR AL NEAMULUI ROMANESC.VESNICA SA-I FIE POMENIREA!

  • Mercenaru

    Un Martir si un SFANT al Neamului Romanesc, care nu trebuie dat uitarii. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace si sa-i fue tarana usoara acolo unde ii odihneste trupul spre nemurire. Traiasca Legiunea si Capitanul.